a trip down the memory lane

Jag sitter och leker lite med spotify. Det är roligt tycker jag, speciellt när man hittar massa låtar som man lyssnade på en gång i tiden men som man sen glömt lite. Tokigt egentligen hur mycket tankar och känslor som förknippas med vissa låtar. Det räcker med att trycka på play och sen är man där igen. 2005/2006.

Nu har en hel del gamla godingar fått flytta in i listan. Bland annat dom här:



Float on - Modest mouse


Naive - The Kooks


Black cadillacs - Modest mouse


The world at large - Modest mouse


Man must dance - Johnossi

Det finns massa massa fler men dom här får räcka så länge. Nu måste jag springa ner till Agnes och tjejerna som väntar på fiket. Puss!

tuesday wednesday break my heart

Idag vill jag skjuta någon för att jag aldrig blir frisk. Jag gör verkligen allt jag kan för att bli det men ändå vaknar jag varenda jäkla morgon utan att kunna andas typ. Jag sover massa, tränar inte, äter bra och dricker kopiösa mängder (vatten!), vilket i sig gör att jag måste kissa stup i kvarten. Men inte blir jag frisk för det, nej nej. Men nu har jag bestämt mig. Imorrn när jag vaknar ska jag vara frisk, det bara är så. Därmed basta!

Nu ska jag snart sticka iväg till Agnes för att prova hennes balklänningar ännu en gång och sen vidare till Sara där det blir fika med töserna. Tror det blir en fin kväll.

Har förresten på mig mina nya jeans idag. I already love them. Jag har en känsla av att vi kommer få ett långt och fint förhållande tillsammans.


och härmed ger jag er den första och (förhoppningsvis sista) bilden på min rumpa


en så kallad dagens outfit kan ni ju få när jag ändå håller på


p.s Det var länge sen man hörde nått från er. Lever ni?

got to see



Natti ♥

lunes

Hej kompisar!

Svenskaprovet är avklarat och gick nog inte så dåligt som jag var rädd för. Himla skönt. Efter skolans två lektioner drog jag och Carin till Örebro och shoppade jeans. Ni ska veta att köpa jeans är något av det värsta jag vet. Det finns typ inget tråkigare, jobbigare och dyrare. Men hör och häpna, idag lyckades jag. I really did it. Sist vi var i stan kollade jag in ett par nudiejeans som verkade sjysshta men som jag aldrig orkade pröva. Tror ni dom passade eller? Jaa. Helt awesome! Första affären och dom satt som en smäck. Det har nog aldrig hänt förr. Plånboken blev betydligt tunnare men vad gör det om hundra år?


glömde visa er våfflorna vi åt i torsdags

Jag har just målat naglarna men är så jävla hetsig av mig att jag inte ens orkade vänta tills det torkat innan jag började pilla med annat = redan fula naglar. Att jag aldrig lär mig..

Trots detta lilla missöde, visst är måndagar rätt bra dagar?

hey guys

Ni kan vara lugna, jag blev aldrig kräksjuk. Dock har jag haft fullt upp hela dagen och den sista timmen har ägnats åt hetsplugg till svenskaprovet imorrn. Jag får nog skylla mig själv men jag är så trött på allt det här. Längtar mer än nånsin till studenten. Näe, nu måste jag sova några timmar.

Puss.

vill hem, pronto

Killarna sover och jag har en och en halv timme att slå ihjäl innan jag får cykla hem till min säng. Sitter och fryser, har ont i huvudet och mår illa. Inte bästa kombinationen direkt, speciellt inte om man är i ett främmande hus och ansvarar för två små barn. Jag hoppas för guds skull att jag inte gått och blivit kräksjuk, då dör jag. Ni kan väl också hålla tummarna för att jag inte blivit det?

Behöver tips på ny musik hörrni. Lite musik som inte går på radion dygnet runt utan sådan som finns gömd någonstans som man blir glad i magen när man hör. Musik som man vill lyssna på på kvällarna när man sitter i sitt rum och filosoferar. Har ni någon sån?

Nuss.

our song

Sprillans ny låt av Hoffmaestro, som förövrigt spelar på Annexet ikväll. Himla tråkigt att jag sitter här istället, men vad gör man inte för lite cash?

Köpa nya jeans på måndag? Jomenvisst.



babysitter

Hej mina vänner.

Jag sitter barnvakt just nu hos två små killar. Dom kollar på Amigo (ni vet det där skitjobbiga barnprogrammet?) så jag passar på att vila lite. Har varit hos mamma på sjukhuset och hälsat på idag. Hon opererade knät i torsdags och måste ligga kvar tills imorrn. Jag tycker synd om henne. Jag hade med mig kaffe och fika vilket jag hoppas jag gjorde hennes eftermiddag lite roligare i alla fall. Jag själv är riktigt förkyld idag. Jag förstår verkligen inte vad som har hänt med mitt immunförsvar den senaste tiden?! Så sjuk som jag varit hela mars och slutet på februari har jag inte varit på jag vet inte hur länge. Det ställer till det lite för den så kallade elitsatsning som jag försöker bedriva. Men allt har väl sin tid som man säger så jag blir väl hel och frisk så småningom jag med.

Vet ni en rolig grej? Föräldrarna till killarna jag sitter barnvakt åt kommer från Brasilien och Irland. Ni förstår säkert vad det innebär? Just det. Dom pratar portugisiska med sin mamma, engelska med sin pappa och svenska med mig. Kan ni tänka er vilken lyx? Två små killar som båda är under fem år och redan kan tre språk. Jag är SÅ avundsjuk. För mig blir därför dom här barnvaktstimmarna rena språklektionerna. Jag läser böcker på engelska och lär mig räkna på portugisiska. Rätt sjyssht ändå. Typ som att få betalt för att gå i skolan. Fast inte riktigt lika ansträngande.

Mår ni bra idag? Hoppas det!


hittade en gammal bild från när vi var i Italien för två år sen.




crowdy

Vet ni en sak? Jag blir lika förvånad varje gång jag kommer till Stockholm från en vecka i Hallsberg. Det är så himla mycket folk här! Det blir lite av en kulturkrock på nått vis. Att komma från en stad där man inte ser en människa på gatan efter klockan nio till detta. Inte konstigt man blir lite småstressad på vägen till tunnelbanan. Men där någonstans, mellan perrong nitton och tunnelbanan mot Farsta strand sker någon slags förvanling. Jag blir den där hårdhudade storstadsmänniskan som vässar armbågarna för att komma fram och blir irriterad när folk går "på fel sida" i tunnelbanegången. Konstigt att det kan skilja så mycket på två städer tjugo mil ifrån varandra.

Sen finns det ju dom som har det värre. Och framförallt, trängre. Herregud.




Hoppas ni får en fin fredagskväll! Puss.

.


pain

Förlåt om jag har varit lite dålig med sånt här på senaste tiden. Jag har gjort så mycket annat. Igår kom till exempel min kära storasyster på finbesök här i Hallsberg. Hon hade aldrig sett min lägenhet innan så en liten övernattning innan hon drog hem till Norge fick det allt bli. Det var himla mysigt! Vi åt kebab, spelade gitarr och mös.

Igår, innan Anna kom, fick jag massage av en viss Nils Åsman från Örebro. Han är känd idrottsmassör och hjälper tydligen massa duktiga orienterare så han kan nog sin grej. Men,

herregud säger jag bara.

Det var länge sen jag var med om sådan smärta. Jag har många gånger funderat över hur ont det gör att föda barn och nu tror jag faktiskt att smärtan jag kände var ganska likvärdig. Det var helt galet verkligen. Han hittade en muskel på utsidan av låren som fick mig att tjuta som ett litet barn. Tydligen så är just den muskeln boven i dramat i knäproblemet så det är massage och töjning som gäller. Han kommer tillbaks på onsdag igen så då ska jag köra dubbelt upp, två timmar, så kanske jag blir av med skiten. Två timmar i helvetet och betydligt tommare plånbok, jo man tackar.

Idag har jag träningsvärk (endast pga massagen) men har haft en riktigt fin dag! Vaknade när syster gick till tågstationen och sen har det bara flutit på. I skolan fick jag min studentmössa(!!!!) och så fick jag tillbaks uppsatsen jag lämnade in för två veckor sen. Jag fick mvg och behövde inte komplettera någonting. Hur underbart? Inte för att på något sätt skryta med betyget men det vara bara så-jävla-skönt. Nu kan jag lägga det bakom mig och räkna ner ytterligare till studenten. 11 veckor och två dagar kvar nu.

How wonderful.

onsdag



Nu kickar vi igång den här onsdagen. Jag ska se till att bli frisk, städa mitt rum och ha Prison Break-marathon med Carin. Ha en grym dag!

Pusss

trött på inget trött på allt


le love

Trött på att det aldrig blir som man vill. Trött på att knät gör ont och att jag har ont i halsen, igen. Trött på snön och kylan. Trött på att vara ensam. Så. himla. trött. på att vara ensam. Det har funnits vissa perioder under det senaste året då jag verkligen inte brytt mig. Då jag inte har saknat de uteblivna telefonsamtalen och de fina smsen när man vaknar. Det är inte någon som ringer bara för att höra min röst, men jag har varit nöjd ändå. Nu är det tvärtom. Jag får ont i magen och tycker att jag ser pussande par vart jag än går. Precis alla jag känner har pojk/flickvänner. (självklart är det inte sant men det är så det känns, typ) Det finns ingenting som går upp mot känslan av att veta att världens finaste kille tycker att man är världens finaste tjej. Ingenting. Man behöver aldrig känna sig ensam. Det är väl klart som fan att man saknar det? Jag gör i alla fall. Nu är det bara jag.

Är skiträdd att jag kommer bli typ fyrtio år och leva ensam i en liten lägenhet med min lilla hund.

Jag vill inte.


what if leaving is a loving thing?

Hittade den här gamla listan på storasysters spotify. Den är gjord av mig för ungefär ett år sen. Det räcker ju att titta på låtvalen för att förstå.

Herregud, vad mitt hjärta var trasigt då.

söndag i suecia

Hello sunshines!

Jag är tillbaks i blöta, gråa Sverige igen. Kom hem igår eftermiddag och har verkligen haft fullt upp sen dess. Jag hann bara hem och vända och äta lite god middag innan jag drog till stan för fest och tentapub med alla kth-are. Förfesten hos Anders var kalas och inne på Kåren var det bra drag. Sjukt mycket danssugna folk överallt. Jag hängde med Karro mest hela kvällen och det var kul att få dansa av sig lite. Träffade Emmy och Elise av en slump i Slussen så jag fick sällis på bussen hem. Knäppt att jag har stött på dom fler gånger den senaste månaden än vad jag har gjort totalt under mina tre år borta!



Imorse var det upp efter på tok för få timmars sömn för att åka och bruncha med släkten för att fira mamma. Det måste ju vara den perfekta bakisgrejen egentligen. Hur mycket god mat och kakor och frukter som helst. Jag var i heaven, verkligen.

Nu kommer släkten snart igen för ännu lite mer kalasande. Det där med att fylla femtio verkar ju rätt sjyssht ändå.

Ta hand om er så länge, puss.


too much of anything can make you sick




Elin tog ett ganska coolt kort på mitt öga med sin braiga kamera häromdagen.

Besöket i stan var mysigt. Jag köpte fina örhängen, latte från donken och skaffade mig lite mer fräknar i ansiktet. Knät är fortfarande ganska dåligt och jag har börjat längta hem lite. Johanna och brudarna försöker få med mig på utgång på lördag vilket låter rätt sjyssht. Frågan är om jag kommer orka men det märker vi.

Leva livet var det väl?

p.s Agnes, jag saknar dig med.


oh happy day

Solen skiner, det är varmt på riktigt och vi ska strax in till stan och kolla runt. Idag är en bra dag.

Håll tummarna för att jag hittar ett ställe med gott kaffe!


update

Jag försöker ladda upp fina bilder härifrån men det går inte. Det trådlösa är "very low" så det är väl bara att gilla läget. Ska nog ge upp det här och sova snart istället. Det är helt sjukt men det är få gånger jag varit så trött i kroppen som jag är nu. Annika och jag har kommit underfund med att smärtan i knät troligtvis kommer av att jag är alldeles för stel och kort i baksida lår och rumpan. Det är tydligen därför jag har haft så ont i ryggen på senaste tiden också. Och samtidigt som baksidan är stel så tar framsidan all belastning så nu har jag tokigt trötta lår. Ser fram emot en eftermiddag utan träning imorrn då vi ska ner och göra stan. Vad nu det innebär. Får se vad vi hittar för skoj helt enkelt.

Näe, sova var det. Bilder kommer när internet mår lite bättre. Sleep tight hörrni.


hungary

Hej kompisar.

Sitter på rummet i Ungern och försöker vila lite. Knät gör tyvärr ont så jag är lite ledsen men försöker göra det bästa av situationen. Malin masserar, jag masserar, smöjer, stretchar och försöker att inte springa så kuperat. Förmiddagspasset gick över förväntan men jag blir väldigt stel efteråt så nu får jag se hur eftermiddagens sprint går.
Annars är allt fortfarande fint. En del har börjat bli lite sjuka men vi andra är pigga och glada. Vi tränar och äter och sen hinner vi inte med så mycket mer. Men det är väl så det är på sånna här läger. Solen skiner även fast det inte är så himla varmt och man får lite hopp om att det faktiskt kommer bli vår hemma med så småningom. Dock var det här med barmark i Ungern ljug. Nere i stan är det helt torrt men så får man kommer upp i bergen (där typ alla våra träningar är lagda) så ligger snön packad och jävlig på marken.

Hur som helst så flyger vi hem på lördag och direkt från Skavsta blir det sen buss hem till Stockholm för min del. (inte för att någon undrade kanske men skit samma) På söndag är det nämligen brunch med släkten för att fira mamma som gäller. Blir nog mysigt. Har fraktat mitt, Annas och Noras paket hela resan så jag hoppas verkligen att det håller sig fint tills jag kommer hem.

Sen har jag värsta kaffeabstinensen just nu men det är en annan femma.

Take care. Pusss.


Grattis mamma!



Vet ni? Idag fyller min älskade mamma 50 år. Hon är i Rom med pappa och när jag ringde innan idag så berättade hon att det var så varmt så man kunde gå i t-shirt ute. Hur fint låter inte det? Det är hon i alla fall värd, hundra gånger om. Min bästa mamma. ♥

trött

Ikväll är jag trött.

T.r.ö.t.t.

Har ont i hela kroppen och som grädde på moset gjorde knät ont på eftermiddagspasset. Fan, jag orkar inte bli skadad igen så jag ska verkligen göra allt som står i min makt för att lindra det hela. Just nu innebär det voltaren, massa stretching och ipren. Hoppas det håller veckan ut bara så får Åsman komma och massera ut skiten när vi kommer hem. 

Annars är allt bra här. Imorrn styr vi kosan mot Ungern där vi ska bo resten av dagarna. Ska bland annat träna på vm-banorna så det blir nog sjyssht. Har hört rykten om att det är barmark på riktigt där också så jag håller tummarna. Har ingen koll på internetet där så vi får se hur det blir med dina intervjuer Fredrik, ska kolla upp saken.

Hur är det hemma? Vår? Kallt? Sol?




Fint va?

mat

Dag två här i Slovakien är nu påbörjad. Imorse tränade vi på andra sidan gränsen, i Ungern, där vi sprang en vägvalsträning i par. Jag höll betydligt högre fart än igår och det var nästintill barmark så det var riktigt kul! Dock känns det att jag inte har tränat så här hårt på länge för jag har redan sjukt stela muskler och känner mig som en åttioårig tant, men det släpper väl snart?

Nu sitter vi och häckar i våra rum efter lunchen som typ är dagen grej här (tillsammans med middagen). Man känner sig ungefär lika mätt som på julafton när man går därifrån..

En viss Fredinho ville tydligen ha mer bilder och reportage härifrån så jag ska väl se vad jag kan åstadkomma. Malin hälsar i alla fall så gott!

Så länge får ni nöja er med dessa bilder från dagen:


i det här slottsliknande huset äter vi all mat


typ som den här förrätten...



..och den här efterrätten


...och den här latten


så här vårigt är det i alla fall

Nu ska här tränas, igen. Take care. Puss.

närhet


lelove

slovakien

Hej snyggingar.

Tänkte bara säga att jag just nu sitter i mitt och Linas dubbelrum på hotellet och har det ganska bra. Stor skön dubbelsäng med världens största och mjukaste kudde, trerätters till både lunch och middag och spaanläggning på hotellet. Jag förstår inte riktigt hur olgy har fått ihop det med ekonomin det här året om man jämför med klassen på de andra lägrena vi varit på. Men som sagt, man ska väl sluta när man är på topp så jag klagar inte. Det är inte helt snöfritt på marken men det är helt klart hundra gånger mer vår än hemma. Imorse sprang vi ett njutpass uppe på en höjd med massa negativ kurvbild. Solen sken och jag var typ världens gladaste som äntligen kunde träna! Tog det ganska lugnt och kände mig relativt pigg så snart bär det av till pass nummer två för dagen. Blir lugnt där med så jag kommer igång ordentligt, sen hoppas jag vara fit for fight resten av veckan.

Hoppas ni lever livet hemma. Pusss


får jag se dig ikväll, på tåget in till stan?

Den här fredagen är snart slut. Samhällsuppsatsen är ÄNTLIGEN inlämnad efter ett smärre nervsammanbrott idag i skolan och jag kunde inte vara lyckligare. Efter skolan hängde jag, Carin, Elin och Malin inne i Örebro ett tag. Jag lyckades göra av med himla massa pengar då jag hittade två bra födelsedagspresenter, fyndade en snygg mössa, köpte ett blått nagellack och en skitsnygg kavaj från HM. Men ni hör ju att det bara var bra grejer så då är det ju ingen fara. Eller?

Jag åker till Ungern imorrn förresten. Olgy ska på läger en vecka och förhoppningsvis träna på lite barmark. Dock är det typ fem grader varmt där nu och med tanke på att dom har haft lika mycket snö som vi så får vi nog se hur det blir med den saken..

Sjukling som jag har varit ett bra tag nu ser jag i alla fall verkligen fram emot att få träna ordentligt igen. Så följer viruset med mig på resan ska jag strypa det långsamt.

Jag har hört rykten om internet på hotellet så har ni tur kanske jag tittar in här någon gång, annars får ni helt enkelt ha en awesome vecka så hörs vi när jag är tillbaks.

Tills dess kan ni lyssna på detta.


så här såg vi ut idag förresten. Elins bild.

Puss & kram

hur skulle dom förstå? dom vet ingenting om oss

Jag sitter på mitt rum och försöker andas lite. Hela det gångna dygnet har varit helt hetsigt och nu är första gången jag faktiskt stannar upp lite. Det började med Moneybrother på Ritz igår kväll. En viss herr Rosander hade talat om för sin syster att det var viktigt att vi kom i tid så vi skulle vara säkra på att komma in, så vi kunde ju inte annat än lyda. Lite segt kändes det dock när vi kommer in strax efter nio och det visade sig att Moneybrother inte gick på scenen förrens typ tio över tolv. Men folk droppade in allt eftersom och det hela blev ganska kul. Spelningen i sig var verkligen bra. Har aldrig sett honom live förut och kan väl inte så där himlans många låtar men det gav absolut mersmak! Han var så charmig och alla var så glada. Perfekt stämning med andra ord.


Agnes och jag tävlade om vem som kunde le bredast. Rätt jämnt va?


Två styck Rosanders




Vi fick syn på Peter Wahlbeck (heja björn ni vet?!) och kunde inte låta bli att ta ett tjusigt kort innan vi stack

Kom hem trött och sliten vid två och sen hann jag knappt somna innan det var uppstigning vid åtta. Snabb dusch och lite frukost och sen var det dags för samma procedur som igår. Smink, hår och kläder skulle fixas för kl 11 var det modevisning i aulan. Det hela blev inte så hemskt som jag hade tänkt mig utan var faktiskt rätt kul. Och all cred till Agnes som har sytt sjukt fina grejer alldeles själv!






Kolla bara vilka fina grejer!!




Så, nu har jag fått andas lite. Dags att ta tag i nästa grej på to-do-listan: samhällsuppsatsen som ska in imorrn. Herre min gud. Jag får nog låsa in mig själv med en rejäl kaffetermos och lite fin musik om jag ska fixa det här.

Andas var det ja.

Puss så länge!

come what may

Okej, nu är det så här va att idag har jag (läs; min samhällskunskapslärare) bestämt vad jag ska göra av mitt liv.

Låter inte det fantastiskt?

Allt är planerat och klart. Jag skippade tankarna på att börja plugga redan till hösten och har nu bestämt mig för att flytta tillbaks till Stockholm. Jag bestämde mig även för att skita i civilekonom- och affärsjuridikplanerna och satsa på det jag egentligen vill. Juristprogrammet. Hur som helst, jag vill inte flytta hem till familjen igen (no offence till dom, absolut inte men det känns lite som om man backar ett steg tillbaks) utan satsar därför på att kunna hitta en lägenhet på lämpligt ställe i huvudstaden. Sen hade jag tänkt fixa mig ett jobb också, så jag har råd att bo i lägenhet men det hinner jag nog lösa innan hösten. Hoppas jag. Sen är planen att jag jobbar hela hösten, skriver högskoleprovet för andra gången (ska skriva nu i april också) och gör allt jag kan för att få 1,5 så jag kommer in på juristprogrammet, jobbar kanske lite under våren och sen drar jag. Vart vet jag inte än men jag vill resa och se världen. Sen, om jag inte får 1,5 på provet i höst gör jag om det till våren och då ska jag bannemig se till att fixa det så jag kan börja plugga hösten 2011 och sen bli en framgångsrik jurist.

Då slapp man fundera på det mer, det var ju himla skönt.

heartbeats

Kommer ni ihåg den här fina reklamfilmen förresten?



Den blir jag också glad av.

nothing can stop me now

Hej kompisar.

Det är onsdag idag. Jag tror nästan onsdagar är mina favoritdagar. Så även idag. Det spelar egentligen ingen roll om jag vaknar på fel sida för så fort jag inser att det är onsdag så blir jag glad igen. Det är faktiskt så. Jag vet inte varför men det är något speciellt med dessa dagar. Man borde kanske bara ta och bestämma sig för att alla dagar är favoritdagar för då hade man ju alltid varit på bra humör.

Idag känner jag mig i princip helt frisk (peppar peppar) och är nästan ledig. Ska frivilligt gå till skolan om en stund och skriva på uppsatsen som ska in på fredag men annars är det inget på schemat. Skönt! Sen ikväll ska jag ju på Moneybrother med tjejerna. Sjukt kul! Jag menar, hur bra kan en onsdag bli egentligen?

Hoppas ni också är på grymt bra humör idag. PUSS



highway man



Imponerande.

bildregn

Kamerasladden är tillbaks så jag passar på att ge er lite random bilder som jag hittade.



Muse med Martin. Thumbs up!


Julafton.


En tråkig stund i mitt rum.


Fika med min finaste.





Promenad med Lovisa i ett soligt Hallsberg.






Så här fint blev väggordet ovanför sängen.


Nu är det dags för mellis. Take care!

tid

Idag har jag haft en så himla fin dag. Jag tror det är lite solens förtjänst. Bara idag har ju solen visat sig mer än den gjorde under hela november. Hur sjukt är inte det när man tänker efter? Inte konstigt att man känner sig som världens sorgsnaste människa då. Hur som helst, jag gick till vårdcentralen imorse där farbror doktorn konstaterade att jag inte hade en bakterieinfektion utan virus i halsen. Det var med andra ord precis som jag misstänkte och vila är enda medicinen. Men jag resonerade som så att promenader i det vackra vädret bara är bra så i eftermiddags gick jag och Lovisa långprommis här i krokarna. Helt jätteskönt var det! På vägen hem tittade vi förbi hos Agnes där vi fastnade en stund vilket bara var mysigt. Sen kom Malin idag, som har varit och hälsat på elefanterna i två veckor. Det var kul att träffa henne igen och höra lite spännande historier från savannen!

Något som slagit mig idag är hur enormt mycket tid man helt plöstligt får över när man inte tränar. Tur jag är frisk snart för annars hade jag gått bananas . Vad ska man göra av alla timmar? Jag tog sovmorgon imorse och klockan är inte ens elva men ändå känns det som om jag varit vaken huuuur länge som helst. Knäppt.

Sa jag förresten att jag ska på Moneybrother på onsdag?


p.s kamerasladden är på väg. ni får stå ut med lite gammalt så länge. d.s

los pescados



Hanna tipsade om veckorevyns horoskop. Tänkte att det var värt att kolla och det här kändes ju rätt okej. Ska jag kila till vårdcentralen strax och se om de hittar nåt trassel i halsen. Ha en fin måndag sötnosar!

Puss

john blund



Nu önskar jag bara att det vore sommar, varma nätter och leende ögon.

Måste sova men vill verkigen inte krypa ner under täcket ensam. Det får väl bli John Blund och jag inatt igen. Vi är bundis han och jag. Busy guy egentligen.

ris och ros

Hej guys.  Nu sitter jag här och är arg på massa saker. Mest arg är jag på min hals eller vart fan problemet nu sitter. Hostan vägrar ge sig och halsen blir röd och arg från och till hela tiden. Alla säger att det inte kan vara halsfluss utan att det är ett virus som håller i sig. Men hur länge ska det bo i min hals i så fall? Jag orkar inte känna mig som en tjock soffliggare längre. VILL INTE!

Sen är jag lite arg för att jag glömde min kamerasladd hemma. Jag hade fina bilder jag ville visa er. Förhoppningsvis kommer den på posten någon dag i veckan så ni får helt enkelt klara er tills dess.

Och sen håller min rygg på att döda mig. Massage? Ja danke. Pronto.

Så, nu har jag fått klaga lite så jag hoppas jag känner mig gladare snart.

Jag har i alla fall haft en jättebra helg! Lugn och skön och fin. Igår gick vi ju på bio Ellen och jag. Innan bion var vi och käkade och efter så satt vi på ett mysigt fik och pratade. Hur bra som helst. Själva bion var väl lite av en besvikelse tycker jag. Visst, filmen var väldigt bra (lite för hemsk bara) men den skilde sig så mycket från boken vilket jag tyckte var tråkigt. Det blev ju en ny historia liksom. Det tycker jag alltid är svårt när man först har läst en bok och sen ser fimen. Oftast blir man besviken över att det inte såg ut som man tänkt sig eller var precis som i boken. Men det är väl sånt man får räkna med i guess. Men ni som inte läst boken, ni gillar den säkert jättemycket.

Idag har dagen spenderats i soffan framför Vasaloppet. Det var lika mysigt som alltid och det var nästan så jag blev lite sugen på att åka någon gång. Många av grabbarna jag känner som åkte var riktigt duktiga. Himla skoj. Efter den sega förmiddagen framför tvn fick jag skjuts in till centralen för att ta tåget till Hallsberg igen. När jag står där inne vid spottkoppen och har tråkigt, typ tjugo minuter innan mitt tåg ska gå, får jag plötsligt ett paket uppstucket framför ansiktet. När jag vände mig om stod Ellen där. Fina fina Ellen som överraskade mig och kom in till stan bara för att ge mig min present som hon glömde igår. Det gjorde verkligen min dag! Jag fick ett jättefint svart väggord. Love. Har tittat ut ett fint ställe ovanför sängen som jag tror det kommer passa perfekt på. Ni ska få se sen.

Hoppas ni haft en fin söndag. Nuss o klem.

chicken soup

Jag snackar ju alltid om att komma hem på helgerna och äta god mat. Igår failade jag dock hela fredagsmiddagen. Vi skulle äta någon form av paj och jag hade fått i uppgift att göra i ordning degen innan resten av familjen kom hem. Lugnt, tänkte jag. Ne más problemas. Jag blev också ombedd att göra 1,5 gånger satsen. Fortfarande så låter det hela ganska överkomligt, eller hur? Hur som helst, jag börjar läsa receptet och tar fram grejerna. Läser att det ska vara 3/4 Kesella i och tänker "okej, 3/4 kesella gånger 1,5 blir ju typ 1 hel burk och 1 dl från nästa" och häller i allt i bunken. Minns att jag reagerade på att degen var himla kladdig så jag hade i lite mer mjöl och tänkte sen inte mer på det. Förrän jag inser det lilla misstaget.. Tittar på receptet en gång till och ser att det visst står 3/4 dl kesella, inte 3/4 burk. Tål att berättas är att en burk innehåller 2,5 dl vilket innebär att jag hade i cirkus 3,5 dl kesella istället för drygt 1 dl.

Jag höll god min och hoppades att det skulle funka ändå. Det gjorde det inte. När vi hade haft inne pajen i tio minuter mer än det stod och bestämde oss för att skära upp en bit, det var då det hände. Det var som om att sticka hål på en ballong fylld med vatten. Smeten/degen/sörjan bara rann iväg och det som från början såg ut att bli en god paj blev typ kycklingsoppa. Mamma och pappa var väldigt konfunderade över det hela och förstod inte vad som gått fel. Som tur var så smakade den fortfarande ganska gott och vi behövde inte somna hungriga.

Pappa och jag tyckte efter ett tag, när vi insåg att det hela var mitt fel, att det var ganska komiskt. Det tyckte inte mamma.

Så kan det gå.

fredagsmys

Jag har slutat skolan, kaffet smakar gott, solen skiner som om det vore rena sommardagen och det är fredag. How wonderful. Även fast det fortfarande är lika isande kallt ute och snön ligger packad i drivor så känns det som att vi är på väg åt rätt håll. Våren ligger i luften, så måste det vara. En fågel viskade i mitt öra att det ska bli plusgrader hela nästa vecka så det kanske är sant. Äntligen.

Tar tåget hem till Stockholm om en timme. Tror det kan bli en riktigt fin helg faktiskt. Ikväll hoppas jag på god mat och på spåret, imorrn ska jag äntligen se Snabba Cash (ja, den är utläst nu) med Ellen i stan och på söndag blir det mys framför Vasaloppet hela förmiddagen. En lugn och skön helg med andra ord, sånna kan också behövas ibland. Speciellt om man aldrig blir frisk. Hoppas ni får en fin fredagskväll!

Fredagslåten är tillägnad min alldeles egna brown eyed girl. Fröken Jansson. För att jag blir glad bara jag tänker på henne.



Pusspusspuss

rörande

Hej fellows.

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen sa att jag ville titta på en film eller något som fick mig att känna nånting. Precis det har jag gjort idag. Herregud. Det började med att jag fick för mig att jag skulle titta på "My sister's keeper" helt ensam. Snälla ni, gör inte det. Filmen var otroligt fin men jag bara grät och grät. Och grät. Som tur var så hade Martin redan sett filmen och när han hörde att jag skulle se den ensam insåg han allvaret i situationen och tittade sedan in med jämna mellanrum. Mest för att se om jag fortfarande levde. Jag har nog aldrig sett någon sorgligare film. Samtidigt var det nog en av de kärleksfullaste. Berörande, helt klart. Se den med någon ni kan hålla i handen vettja. Efter filmen hann jag lugna ner mig lagom mycket under middagen innan Carin kom upp och ville få med mig på ett Prison Break-avsnitt. Vi har nämligen bestämt oss för att plöja diverse olika serier fram till studenten så det var ju bara att hänga på. Prison Break är prio nummer ett. Dock hade jag ingen aning om att det var en läskig serie vi snackade om! Ikväll fick jag hålla för ögonen x-antal gånger. Om det ska fortsätta så här kommer jag inte våga sova ensam på nätterna.

Hoppas ni haft en känslosamt lite lugnare dag. Puss.

är du lycklig nu?

Hur mår du? bättre än på väldigt länge.
Skrattar du? ofta och högt.
Gör du saker som får dig att må bra? ja, umgås med mina finaste vänner
Träffar du människor som får din mage att pirra? kanske det
Känner du dig starkare eller svagare än förut? starkare, helt klart
Saknar du? närheten
Tar du hand om dina vänner? jag gör mitt bästa!
Älskar du? livet, oftast
Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra? ja, men det finns mycket kvar!
Håller du dina löften? ärlighet varar längst
Längtar du? till studenten och det som händer sen!!
Tänker du? kanske lite för mycket
Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen? I do.
Vill du? skeda med en varm famn
Önskar du att det var som förut? nej
Går du vidare? been there done that
Gråter du när ingen ser? ja, men väldigt sällan numer
Vågar du? you'll see
Är du lycklig nu?
på god väg



kalas

Eftersom bilderna från min egna kamera inte gick att jämföra med de från Elins så visar jag er dom istället. Dock i mindre format men hoppas det är fine med er. Vill ni se ännu fler kalasbilder kan ni titta in hos festfixarna Elin & Carin.

Jag var nedbjuden till våning ett kl 18:30, så jag gick ner och möttes av värsta kalaset i köket. Det var ballonger överallt. Och marrängswiss med tända ljus, himla fint!

 

Bilden gör sig inte rättvis. Det var asgott, verkligen. Det tyckte egentligen Carin också.

 


Sen tog kalaset slut. Men med mig hem fick jag en drinkbok och en jättegullig tesil. Så nu ska här drickas!

 

Vilket kalas alltså! Idag har jag inte ont i halsen (som det känns nu iaf) så en joggingtur i det fina vädret sitter nog på sin plats i eftermiddag. Nu ska jag göra mig lite vackrare så jag vågar gå till skolan om en stund.

 

Ha en underbar onsdag hörrni!

 


puss.

Tack alla ni som gjort den här födelsedagen så himla himla fin. Speciellt tack till Elin och Carin som bjöd mig på värsta kalaset med ballonger och allt. Ni ska få se bilder. Nu måste jag sova och bli kry från min konstiga hosta och kliiga hals. Annars blir det minsann vårdcentralen och halsprov imorrn bitti. Vi hörs mer då.

Love.

nitton



woho, grattis till mig själv! Hoppas ni får en underbar dag kompisar. Det tänkte jag ha. Puss!

dan före dopparedan

Veckans första dag är snart slut och jag är betydligt lugnare än när den började. Insåg när jag öppnade uppsatsen att jag kommit längre än jag trodde, och efter en ganska effektiv eftermiddag tror jag att det ska lösa sig tills på fredag. = Klumpen i magen blev lite mindre. Bra.

Sen fyller jag ju år imorrn, hoho. Himla skoj! Dock blev jag väckt med sång och paket igår morse så det får jag nog klara mig utan imorrn. Men jag har minsatt lite oöppnade paket som ligger här och väntar så det ska nog inte gå någon nöd på mig. Sen kan man ju tycka att nitton är en himla onödig ålder. Det tycker jag. Men som sagt, det är alltid kul att fylla år.

Fick lite nya nyårsbilder från Fredrik innan också. Som äntligen har hittat sin kamera. Som, hör och häpna, låg gömd i Gustavs mammas sjallåda högst upp i garderoben i hallen. Mystiken kring hur den har hamnat där tätnar. 

Här är i alla fall några bilder.






Malin kom på sniskan men jag lyckades inte ändra bilden. Den var kul ändå.


RSS 2.0