leaving for the south



Hörrni, nu sticker jag till Lund några dagar och myser med Carin och Malin. Ska passa på att träffa fina Sara också som jag inte sett på så länge. Blir nog toppen! Men första stoppet innan Skåne blir en lunch på Söder med vår gamla tränare Maria och sen en kaffe med henne och Malin. Ser ut att bli en väldigt bra fredag det här.

Ska försöka ta kort och hålla er uppdaterade. Om inte annat så är jag hemma på måndag kväll igen. Take care. Puss!

lovely thursday

Jag har haft en så himla fin dag idag. Kom hem alldeles nyss helt varm och glad i magen. Det som från började bara skulle bli en fika med Karro slutade med en heldag med både henne och Martin och det var bara så jäkla skönt. Vi hängde i ateljén och käkade lite lunch och fikade, sen gick vi lite på stan innan vi begav oss hem till Martins crib på Gärdet för lite tacomiddag och mys. Först funderade på om jag inte skulle hem istället efter fikan "för jag ju hade så mycket att fixa". Fuck it liksom, vad hade jag egentligen att göra just ikväll som var viktigare än att umgås med människor som gör mig glad? Absolut ingenting kom jag på och hängde glatt med. Man (jag) borde verkligen göra så oftare. Släppa lite på planeringen och måstena och bara göra det som känns bäst. Nu är jag hemma full med energi och ro och är mer än redo för att packa och fixa hela dagen imorrn innan planet går mot Lund. Så himla bra det också. Åh. Livet är bra fint ibland alltså!


Var inne på Urban Outfitters en sväng. Alltså, den affären. Så himla mycket roliga saker!


Sorry för den dåliga mobilbildskvalitén. Ännu en anledning till att införskaffa en ny kamera..



Hittade den här på Michaelas blogg nyss förresten. Tyckte den passade in ganska bra här ikväll. Ta hand om er kompisar. Hoppas ni också njuter lite och är glada i magen. Puss!

fint.




Snart ska jag ta med mig lite goda kakor och åka in och mysa lite med Karro i ateljén. Men först, alltid en dusch, inte lukta usch, stå högt i kurs.

hjälp

Hörrni, jag är lite sugen på att köpa en kamera nån gång framöver men behöver hjälp. Är för tillfället lite inne på en Canon poweshot g11. Mest för att den verkar bra och ganska enkel då jag inte vill ha en riktigt systemkamera men ändå sjysshta bilder. Sen tipsade Johanna om att det nu kommit en uppdatering på g11an, dvs en g12, som ska vara lite bättre och samtidigt såklart lite dyrare. g11an ligger på ca 4000 kr för kamera,minneskort & väska medan g12an ligger på dryga 5500 kr med samma tillbehör.



Kan ni sånt här? Vad tror ni? Jag är absolut ingen duktig fotograf (än..) så något sånt behöver ni inte ha i åtanke. Tack och puss.

2 steg från paradise

Jag har länge tänkt att jag ska ge er en liten recension av Håkans nya skiva men det har bara inte blivit av. Därför var det så bra när Malin nu ville höra vilka mina favoriter är, en liten spark i baken liksom. Här kommer den i alla fall. För att ni ska hänga med lite bättre föreslår jag att ni sätter på skivan så kör vi från scratch uppifrån och ner:

(Men först lite bakgrundsinfo)
Skivan innehåller elva sprillans nya låtar. Från början var det bara tänkt att det skulle vara tio och att "riven en vacker dröm" aldrig skulle släppas utan bara vara en engångsgrej på way out west. Men vi som var där vet vilken succé den var och det märkte väl även Håkan så nu finns den alltså med på skivan. Fint tycker jag.

Tryck på play NU.

Första låten på skivan, "Det här är min tid" tycker jag är lite mesig faktiskt. Jag vet inte riktigt varför men det känns som att det saknas nått, den kommer aldrig riktigt igång. Fin, absolut, men lite tråkig.

Andra låten är singeln "Saknade te havs" som många av er säkert redan hört. Så himla fin tycker jag! En alldeles perfekt Håkanlåt!

Efter "Saknade te havs" kommer min absoluta favorit, "Shelley". Åh, den är så bra. Det är verkligen en sån där låt som känns och går rakt in i hjärtat. Den är lite ledsam men ack så underbar. Ska ni bara välja en låt att lyssna på, välj då denna.

Skivans fjärde låt är just "River en vacker dröm". Väldigt positiv och härlig Håkanlåt som säkert kommer dansas till på många fester framöver. Enligt mig, skivans bästa "att-bli-glad-låt".

Spår fem, "2 steg från paradise" tycker jag inte alls om. Jag vet inte varför, eller jo. Jag tycker Håkan sjunger konstigt så då lyssnar jag inte riktigt på texten för att jag stör mig på rösten och sen näe, jag gillar den inte bara. Punkt.

"Jag vet vilken dy hon varit i"
är skivans sjätte låt. Så himla himla fin. Jag försökte just skriva vad den handlar om men allt låter bara barnsligt. Lyssna istället så förstår ni.

Låt nummer sju är "Dom där jag kommer ifrån". Jag har lite svårt att sätta fingret på den här låten. Jag tycker om den, den är lite klämkäck sådär men inte en av favoriterna. Men absolut bra!

Sen har vi "Det dom aldrig nämner" som nummer åtta. Återigen en sån där jättebra låt från Håkans sida som bara sitter. Me like.

"Vid protesfabrikens stängsel" är skivans sorgnaste men också finaste låt. Den får ni inte hoppa över. Dock tycker jag att den är så himla lik "Nu kan du få mig så lätt" i vissa partier. Bara jag som fått den uppfattningen?

Skivans näst sista låt är "Man måste dö några gånger innan man kan leva". Den här gillar jag också verkligen. Den är lite mer pepp och som alltid så är texten sjukt bra.

Sist men inte minst har vi "Du är snart där". Håkan sjunger "fortsätt, när mörkret kommer och allt gör ont". En liten uppmaning om att man ska hålla ut och ta sig igenom skiten för "allt det bästa har inte hänt än". Fint. Ingen danslåt direkt men väldigt bra den också.

Överlag tycker jag att det här är en grym skiva! Ju mer jag lyssnar på den, desto mer tycker jag om den. Och jag inser nu när jag försökte sätta ord på varje låt (vilket mest blev rörigt) att jag tycker väldigt mycket om i princip alla låtar utan just "2 steg från paradise". Nästan tio av elva låtar är kanon. Håkan har med andra ord gjort det igen. Thumbs up!

Sen är det här förstås bara mina tankar, ni kanske tycker något helt annat? Eller? Tell me!

live love laugh

Hur mår du? en liten släng av körtelfeber men annars mår jag fint.
Skrattar du? högt och ofta.
Gör du saker som får dig att må bra? yes, jag umgås mycket med mina finaste vänner och lyssnar på bra musik.
Träffar du människor som får din mage att pirra? lite ont om det för tillfället tyvärr men jag jobbar på't.
Känner du dig starkare eller svagare än förut? mycket starkare.
Saknar du? tryggheten i kärleken och vännerna som bor långt bort.
Tar du hand om dina vänner? jag försöker så gott jag bara kan så det hoppas jag verkligen.
Älskar du? fina, leende ögon och mysiga morgnar.
Gör du alla de saker du så länge sagt att du ska göra? näe, man får nog ta lite i taget.
Håller du dina löften? till 95 %
Längtar du? efter fjärilarna i magen.
Tänker du? jämt och hela tiden.
Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen? I do, a lot.
Vill du? leva och skratta.
Önskar du att det var som förut? ibland fast oftast inte.
Går du vidare? ja.
Gråter du när ingen ser? ja, när det känns som allra jävligast.
Vågar du? tyvärr är jag nog lite av en fegis många gånger.
Är du lycklig nu? ja, det skulle jag nog säga, fast jag har så svårt att definiera ordet lycka så jag vet inte riktigt. Är i alla fall absolut inte olycklig!

tuesday's gray and wednesday too

Tisdag idag då. Lätt att tappa dagarna när jag bara går hemma och gör mest ingenting. En fredag hade lika gärna kunnat vara en onsdag, trist men sant. Men friskhetskurvan går spikrakt uppåt och idag har jag knappt haft ont i halsen alls. Dock är jag väldigt snorig och hostar som en gammal rökare men det är ingen fara, så funkar jag alltid
när jag varit sjuk och börjar bli bättre. Kroppen försöker liksom hosta ur sig skiten på något vis.

Idag har jag ägnat dagen åt att ringa. Ringa ringa ringa. Jag har ringt allt ifrån blodcentralen till Agnes och typ tio samtal däremellan. När jag inte har pratat i telefon har jag kollat några avsnitt gossip girl säsong två. Jag har fått för mig att jag ska titta ikapp det som går nu, dvs säsong fyra, så jag har lite att jobba på.

Vad har ni sötnosar gjort idag? Eftersom jag är isolerad från omvärlden just nu så skulle jag bli himla glad om ni berättade!

P.S Håkans skiva finns ute på spotify nu. Lyssna!

överanalysering

Ellen la upp en krönika från Metro på facean(?) nyss och jag kan inte låta bli att sno den och visa er. Läs den HÄR.

Bara jag som kände igen mig?

it takes a muscle to fall in love

Hej guys. Jag är så glad ikväll. Den lilla kick-offen med Ullmax var ganska skoj och framförallt så var det roligt att träffa Malin igen. Det var kanske inte så länge sen sist, en dryg vecka, men det gör sån skillnad när man är så van att träffas varje dag. Och sen, när vi var på väg hem med lite nya fleecetröjor och grejer (gratis är gott!) så ringde Carin och vi planerade helgen lite. Jag och Malin ska ju flyga ner till Lund på fredag och hälsa på henne och jag längtar så jag spricker. Åh, det kommer bli en så fin helg. Sen att Lund nog är Sveriges mysigaste stad gör inte saken sämre.

Mycket fin och bra kväll helt enkelt. Knappt ont i halsen har jag nu heller, PEPPAR PEPPAR. Take care fina ni. Och lyssna på denna, om ni vill förstås.

and off we go!



Är överlycklig för att jag ska få komma ut och träffa lite folk! Ullmax-kickoff med Mallan i Kungens kurva väntar. Whoop whoop!

kaffe och kaka



Första kaffekoppen på över två veckor. Åhh, så gott. Sen att jag slänge ihop en liten kokoskaka till gjorde ju inte saken sämre. Receptet hittar ni här. Tror minsann att jag börjar bli frisk?! Äntligen!

don't you let me go tonight



Fantastiska Lykke.

puss



Idag saknar jag min fina fröken Nylin en hel del. Blir lite ledsen i hjärtat när hon bor i Hallsberg och jag inte alls vet när jag får träffa henne nästa gång.

söndag

Veckans sista dag och jag har inte den minsta söndagsångest i min kropp. Kanske beror det på att jag inte har jobbat sen förra måndagen och inte ska göra det imorrn heller, jag vet inte, men jag har bara ett skönt lugn i mig idag. Vaknade vid tio efter att ha sovit elva timmar utan att vakna en enda gång. Friskhetstecken nummer ett då jag ända sen jag blev sjuk, vaknat varje natt pga feber eller för att halsen gjort så ont. Men inte inatt! Jag är ensam hemma och har suttit och ätit lång mysig frukost med mig själv. Perfekt kokt ägg, varm choklad, juice och varma bauguetter samtidigt som P3 står på i bakgrunde kan ju inte bli annat än bra.

Funderar på vad jag ska hitta på nu. Vill göra så mycket men borde göra mest ingenting för att bli helt frisk. Ska kanske titta på The guardian och känna att det inte är hela världen att vara sjuk när det är den tjugofjärde oktober och regnet öser ner ute. Det ska jag nog göra. Och längta lite till klockan åtta ikväll då det är Ensam mamma söker, finaste programmet alla kategorier!


Juno



Ey kompisar! Juno går på fyran nu. Om ni mot all förmodan inte sett den än, gör det! Så himla himla fin film. Jag blir helt varm i hjärtat när jag ser den.

Jag är helt slut efter en heldag med högskoleprov och tänkte lägga mig i soffan och andas lite. Det kanske var lite overkill att skriva det med tanke på att jag inte varit utanför dörren på en vecka men nu är det gjort och jag överlevde. Men nu blir det Juno. För er med?!

Puss & kram.

tittar ut genom fönstret och ser detta:



22a oktober. Kan inte låta bli att le lite.

dagens outfit



För att göra Elin lite glad så tänkte jag lite sådär överraskande ge er dagens outfit (i alla fall halva). Som ni ser har jag idag på mig en mycket mysig och funktionell fleecetröja sponsrad av AXA Sports club. Till detta har jag en hästsvans i varianten "samma som jag sov i", mycket användbar sådan, och ansiktet all natural för att försöka få mig lite fräknar om jag nu skulle orka mig utanför dörren. 4/5 toasters.

Ger er min nya höstlista också.

thoughts

Solen skiner utanför fönstret och jag blir lite less på allt det här. Vill ut, vill kunna äta mat, vill inte må illa, vill må bra. Självklart kan jag sätta mig på en stol utanför dörren och njuta lite av solen och den friska luften men jag är rädd att det ska vara lite för kallt för att det ska vara skönt. Eller så är jag bara lat och trött så jag ligger kvar här istället, ja jag är nog det. Borde plugga till det där högskoleprovet som är på lördag också. Förstår inte riktigt hur jag ska överleva åtta timmar hetsigt pluggande i en skolsal men det återstår väl att se. Får väl chansa om inte annat, tur att det finns svarsalternativ!

När det gäller min lilla att-göralista så går det faktiskt framåt. Jag har under förmiddagen kollat på The blind side och ja Agnes, det var en fin film. Jag tyckte kanske att den var lite väl förutsägbar liksom eller ja, jag vet inte riktigt men den var absolut sevärd. Nu väntar jag på att nedladdningen ska gå lite snabbare så att jag kan se Across the universe och A river runs trought it som jag också har fått tips om. Och kom igen hörrni, ni är många som tittar in här varje dag och jag VET att de flesta av er säkert tänkte på nån film som ni gillar när jag bad om tips. Tänk va fantastiskt om alla som tänkte så skrev det till mig. Förstår ni hur mycket jag skulle ha att göra då?! Tänk på saken i alla fall.

PUSS

torsdag

Good morning sunshines.

Jag vaknade nyss upp i min stora säng efter tolv timmars djup sömn. Har sovit över tolv timmar varje natt nu sen jag blev sjuk så det är väl ett tecken på att något inte riktigt är som det ska när jag vanligtvis sover max nio. Sen har jag börjat drömma massa hemska drömmar också. Häromnatten drömde jag att pappa var försvunnen och troligtvis hade dött och inatt drömde jag att jag blev jagad av nått konstigt folk med gevär som siktade rakt på mig och jag var skiträdd. Jag hatar att man blir så rädd på riktigt när man drömmer och obehaget bara kryper i kroppen. Visst, det är ju himla skönt när man väl vaknar och inser att läget är under kontroll men jag hade gärna sluppit det där jobbiga på vägen.

Hur mår vi idag då? Jorasatteh, det är väl som igår ungefär. Ganska okej ändå. Jag har lite feber men inte så farligt, utslagen som nu sitter på fötterna sitter kvar och halsen ser lika förfärlig ut som den gjort de senaste dagarna. Jag inbillar mig dock att den kanske inte riktigt gör lika ont länge vilket vore bra fint efter nio dagars smärta. Annars så är jag mest trött och absolut inte hungrig eller sugen på mat, tyvärr. Jag vet mycket väl att man måste äta för att bli frisk men det är ju dötrist när allt man äter smakar skit pga halsen och gör ont av samma anledning samtidigt som jag blir illamående efteråt. Men men, ska nog försöka mig på en smoothie till frukost, borde vara både gott och bra för halsen. Sen tänkte jag ta och titta på The blind side som Agnes har sagt ska vara så himla bra. Och kanske plugga lite högskoleprov...

Vi hörs kompisar. Puss från sjukstugan.

shelley


 

och vi går ut och brinner upp i natten
och skyller allting på våra fyllehuvven
undanflykter och självanklagan
jag ser domen i dina ögon



 


körtelfeberyran har talat.

Tänker ni nån gång på att livet förändras så himla mycket hela tiden? Det spelar egentligen ingen roll om man har massa planer och förhoppningar osv osv för det kommer alltid saker i vägen som ändrar på allt det där man trodde skulle ske. Jag menar inte att det är något negativt, absolut inte, bara det att allting alltid ändras. Det är lite läskigt när man tänker efter att man planerar och funderar över vad man ska göra ikväll, nästa vecka eller om några år när det med största sannorlikhet kommer komma saker som gör att det inte blir precis sådär som man tänkt sig. Jag vet inte riktigt vad jag har tänkt mig. Antagligen att jag ska börja plugga till jurist snart, kanske resa en sväng, träffa en söt pojke (om det nu nånsin kommer hända igen) och få tre friska och glada ungar nån gång när tiden är inne. Det kanske inte alls blir så och jag kanske hamnar någon helt annanstans än här i Sverige. Jag kanske kommer leva ensam i ett hus vid havet i Italien och dricka goda viner och mysa med min hund. Nej, det är inte vad jag vill nu men så kanske det blir. Det enda man vet säkert är att man inte har en aning om hur livet ser ut om några år. Jag blir både nyfiken, förvirrad och lite orolig när jag tänker på det.

need a little help from my friends

Hej fina ni.

Jag har insett att om jag ska hålla på så här, och framförallt må så här, i x-antal dagar till så måste jag hitta på saker att sysselsätta mig med under tiden, annars kommer jag bli galen. Jag är alldeles för dålig på att kolla på tv men jag tänkte att det kanske finns några bra tvserier jag borde ladda hem och titta på. Eller några bra filmer. Eller böcker. Eller fin musik.



Hörrni, vad säger ni? Har ni några bra tips? Hit me!


update

Körtelfeber. Fa-an. Vad har jag gjort för att förtjäna detta?


världens ynkligaste människa

Det blir inte bättre hörrni. Halsen svullnar bara upp mer och mer och halsflussen är ett faktum. Har fått penicillin som jag troligtivs är allergisk mot för imorse när jag vaknade hade jag röda utslag på hela kroppen. Det blir helt enkelt ett besök hos vårdcentralen igen i eftermiddag så kanske vi får någon rätsida på det här tillslut. Sen att jag har feber, huvudvärk och är dunderförkyld gör ju inte saken roligare direkt. Man känner ju att man lever om inte annat.


back to reality

Nu går jag och min pingisboll till ena halsmandel och lägger oss. Hoppas på att vara piggare och framförallt friskare imorrn 05:40 när klockan ringer. Vi får väl se hur det går. Hoppas ni haft en fin helg. Jag skvallrar om min lite senare. Tills dess kan ni lyssna lite på den här:



Puss!

ladies night

Solen skiner och jag vill bara ut ut ut. Istället sitter jag inne, försöker plugga högskoleprov (tips på hur man får 1.4 någon?!) och dör lite för att min hals gör så ont. Nyss sprang Malin förbi och knackade på dörren vilket gjorde att jag slapp plugga ett tag, himla mysigt. Nu lyssnar jag på Hoffmaestros nya och ser fram emot middagen med tjejerna ikväll. På menyn står bruschetta till förrätt, nån slags canneloni till huvudrätt och äppelkaka a´la Elin till efterrätt. Kan ju inte bli annat än lovely. God mat kan ju vara något av det bästa som finns när jag tänker efter.

Hoppas ni har en fin lördag. Och Johanna, vi kommer sakna dig ikväll!


fortsätter med gamla kretabilder så här i dessa kalla hösttider.

show me how you do that trick




le love

nu ska vi inte vara sånna



Tacopajen är på g, musiken flödar, lillasyster är glad och godispåsen är framplockad = humöret genast mycket bättre! Lyckades till och med hacka en lök alldeles nyss utan att börja gråta, det har nog aldrig hänt tidigare!

fredag

Äntligen fredag och två dagar ledigt. Önskar bara att jag vore lite piggare än vad jag är för då hade jag nog varit lite mer happy. Halsen gör skitont och hostan från helvetet är på ingång men det är väl baksidor man får räkna med när man jobbar med snoriga barn hela dagarna. Den här veckan har gått fort vilket såklart är skönt men jag har inte riktigt hängt med på nått sätt. Jag har absolut inte haft en dålig vecka, tvärtom, men tankarna har snurrat (som de visserligen alltid gör) för mycket och jag har inte tillåtit mig själv att stanna upp och känna efter. Helt enkelt för att jag inte vågar. Fega fan. Jag bara gör och kör på med förhoppningen om att känslorna inte ska komma ifatt. Men det gör dom, varenda gång. Det spelar ingen roll vad det handlar om.

Nu ska jag äta tacopaj med lillasyster och bli på lite bättre humör. Det är ju bara fredag en dag i veckan!

Puss fina ni.

update!

Precis när jag skulle stänga av datorn blinkade det till nere i hörnet och skvallrade om att Håkans skiva äntligen lyckats blivit nedladdad och alltså finns hos mig. Åh, va fint! Nu ska jag somna och drömma fina drömmar om fina saker och sen vakna till liv med Håkans nya låtar på väg till jobbet.

Underbart.

tro & tvivel

Hej kompisar.

Jag har insett att jag inte gör så mycket spännande saker nuförtiden, vilket antagligen är anledningen till att det är så tyst här från min sida (er sida också för den delen). Men jag jobbar på och trivs med det. Har fått ont i halsen idag så min nya onsdagstradition med spinning på friskis fick helt enkelt ställas in. Tänkte att det inte gjorde så mycket för HÅKANS NYA SKIVA släpps ju idag och jag har längtat efter den hur länge som helst. Men när jag kommer hem och tänkte lyssna på den på spotify så finns den ju självklart inte där ännu. Helvete också. Varför inte? Och varför räknade jag bara iskallt med att den skulle göra det? Åhhh, ångrar sönder att jag inte beställde hem den till brevlådan istället. Har försökt ladda hem den nu ett tag också men det funkar ju inte det heller.

Men nu ska vi inte vara sånna. Elin ringde just och vi bestämde att vi ska mysa med tjejerna i helgen och imorrn ska jag hem till Linnea med Ellen och Malin. Varför klaga när man har sina finaste vänner omkring sig?



P.S Någon som vet om det går att kolla på paradise hotel på play utan att behöva betala på viasat on-demand? (skäms lite för att jag frågar men jag undrar verkligen..)

Puss.


tröttmössa

Trött. trött. glad. trött. trött. hungrig. trött. godissugen(!!!). trött.

Så är läget idag ungefär. Men det gör inte så himla mycket egentligen. Jag har vant mig mer och mer vid de här bakis/slappar-söndagarna och det är väl bara att gilla läget. Jag har inte gjort mycket vettigt alls sen jag vaknade men ser verkligen fram emot bio med mamma och storasyster ikväll. Vi ska se den nya med Julia Roberts och mina förväntningar är inte nådiga. (Vilket kanske inte alltid är så bra men strunt samma) Världens, enligt mig, vackraste kvinna i en film om kärlek. Sounds great.

Igår var det hur som helst 25-manna och, framförallt, 25-mannafesten. Partyt med stort P efter Jukkola och 6:e i orienteringssammanhang. Himla lyckad kväll blev det i alla fall och alla var glada. Dock fick jag en klump i magen när jag insåg att jag stack utan att säga hejdå till Johanna som åker till Canada imorrn. Usch, det gör lite ont i hjärtat när fina vänner bor långt bort. Men Johanna, jag vet att du kommer få några grymma månader på andra sidan havet och under tiden kommer jag vänta, lek-&fikasugen, här hemma tills du kommer tillbaks igen.


jag & sötnosen på Kreta förra sommaren ♥

Rörigt inlägg från en tjej med idag rörigt huvud. Sömnbrist for life. Ta hand om er hörrni.

kärlek



snart snart snart.

masquerade



Sorry för alldeles för dålig bild men det är en av de få jag har ifrån gårkvällen, ska försöka leta upp fler. Jag var i alla fall (om det syns eller inte) Sandy i Grease och Ellen var hippie. Kvällen började med förfest hemma hos våra norska vänner följt av buss/tåg-fest som slutade med en galen maskerad i Tullinge. Tack Johanna och gänget för en jätterolig kväll!

Nu blir det middag hos farmor. Man tackar.

för dig ska jag göra det tusen gånger om

Sitter hemma och andas några timmar efter magsjuka(?) mån-tis, jobb ons-fre och en fredagskväll + svintidig lördagsmorgon ute på skol-SM som Järla arrangerar i år. Jag ligger nog back x-antal timmar sömn men det gör inte så mycket, sova kan man ju alltid göra när man blir gammal. Nu lyssnar jag repeat på Daniels Adams Ray's nya och peppar inför kvällens maskerad. Ska kolla igenom outfiten en sista gång men jag tror att läget är under kontoll. Ni får se sen!


NU KÖR VI!

RSS 2.0