hemma

Ligger i soffan hemma hos mamma och pappa. Njuter av ljuden och närheten omkring mig och av att äta god mat. Har verkligen insett vilken lyx det är med riktig hemlagad mat. Och god sallad. Herregud. Igår jobbade jag med mina älskade små barn igen. Blir så himla glad i hjärtat när jag är där. Fantastiska ungar alltså. Får mer kärlek och värme en dag där än under en termin i skolan. Missförstå mig rätt, barn är bara helt otroliga på att visa uppskattning. Tyvärr fick jag feber igår kväll som satt i imorse så idag stannade jag hemma. Har ägnat dagen åt att kolla runt efter olika datorer (min dog knall och fall förra veckan) och har nu bestämt mig för en macbook pro 13". Dom säger att jag inte kommer ångra mig. Vi får väl se. Mitt så kallade sparkonto kommer i vilket fall. Annars är det rätt fint med helg och lite lugn och ro. Har äntligen träffat Ellen igen och imorrn ska jag hänga med Johanna och Malin. Fina vänner. Och fina familj. Nu ska jag mysa med täcket. Inte fy skam det heller.

Om vi hörde hjärtat slå, skulle vi lyssna då?

Och medan jag ligger här gör jag inget annat än lyssnar på den här låten. Den är ju helt fantastiskt. Vill bara höra den om och om och om igen.

Om du sa att allt var mitt, att du ville älska mig på riktigt. Skulle jag lyssna då?
Om jag sa att allt var ditt, att jag ville älska dig på riktigt. Skulle du lyssna då?

slut.

Hade tentaångest. Kunde inte sova. Somnade tillslut. Ville inte vakna så himla tidigt. Gick upp & skrev tenta. Lyckan när jag lämnade in. Åt kebab med fina vänner. Var pepp. Kom innanför dörren. La mig i soffan. Tänkte träna. Dog trötthetsdöden.

Där är vi nu. Luften gick ur mig. Ångesten eller vad det nu var släppte efter tentan och jag ligger nu däckad i soffan. Skippar träningen (måste ändå hela mitt knä) för att försöka orka med kvällen. Ska på middag med Lina hos Johanna för att sen fira tentan med klassen på HG. Imorrn bitti åker jag hem till Stockholm. Ska bli skönt att bara vara utan att plugga några dagar.

p.s Hade förresten (eller har fortfarande förstås) kavaj på mig på tentan. Killarna fick nämligen för sig att det var slipstvång och jag ville också vara lite uppklädd. Kändes ganska högtidligt. Tänker att det kan ha påverkat resultatet. Eller drömmer och hoppas i alla fall. Kanske alltid ska köra med det på tentorna framöver.


Klagomuren


Lyssnar på fantastiska, underbara Jonathan Johanssons nysläppta album och dricker kaffe. Laddar för att ta tag i plugget inför morgondagens tenta i Det svenska politiska systemet. Förvaltningar hit och mandat dit. Ska minsann se till att sätta den! Joråsatteh, det är väl bara att börja då.

HÄR är skivan.

Fredagsfeeling

Sitter i skolan och är bara så himla nöjd med läget. Det är fredag, vi har haft vårt seminarie där vi redovisade vårt grupparbete (som kändes över förväntan bra), kaffet smakar extra gott och det är soligt och vintrigt väder ute. Hur finT som helst! Har till och med invigt dunjackan för säsongen vilket bara det känns ovanligt mysigt. Fredagsfeeling på hög nivå med andra ord. Sen att vi har en helg med tentapluggande framför oss är en annan sak. Först ska jag mysa och äta middag med Johanna ikväll och imorrn kväll är det overallsinvigning. Man måste väga upp plugget med lite festligheter, inte sant?

Trevlig helg kompisar!

städblogg 2.0

Godkväll i stugan. Borde lägga in den kopiösa mängd tvätt jag just var nere och hämtade men hamnade visst här istället. Känner jag mig själv rätt kommer det dock inte dröja många minuter innan jag ger efter och lägger in alltihop. Har på senaste tiden, typ sen jag flyttade, insett att jag är en riktig gnälltant mot mig själv här i lägenheten. Klarar inte av stökighet och får krupp om jag ser att det ligger odiskad disk i hon. What's up with that liksom? Borde det inte vara tvärtom, att när man flyttar så ser man sin chans att göra PRECIS SOM MAN VILL? Tycker uppenbarligen att det är rätt trevligt och mysigt om det är fint omkring mig. Säkerligen något jag ärvt från min mor och far där hemma. Konstigt bara att jag inte uppskattade den egenskapen på samma sätt när jag bodde hemma. Och konstigt att jag inte alls var lika "duktig" på att hålla ordning då. Kanske är annorlunda nu för att jag insett att det faktiskt är jag själv som är tvungen att ta hand om städningen och göra fint omkring mig. Och vem vill bo ostädat och äckligt? Näe tack, inte jag i alla fall.

Inte meningen att göra den här bloggen till en tråkig städblogg men så fick det visst bli ikväll. Tvätten var det ja!

Lyssna på Lisa Ekdahl - Där ser du själv hur högt du når om ni vill. Det gör jag ikväll.


ett litet hej från soffan

Trött söndag. Oerhört rolig hattfest hos Anders igår kan nog vara anledningen. Idag har jag städat allt som går att städa i min lilla lya och hjälpt Thea att flytta. Så nu är det bara jag här igen. Känns lite tomt efter två veckors samboskap. Tur att mamma och pappa tittade förbi en sväng så jag fick stilla mitt sällskapsbehov lite. Bjöd förresten mina kära föräldrar på mitt livs första lasagne. Och den gick hem! (sa dom i alla fall..) Mycket nöjd är jag minsann. Och golvet är fullt med nyplockad svamp (tack mamma!) som ligger på tork. Dagar som denna känns det här verkligen som ett hem.

Nu peppar jag för några timmars sista slit med grupparbetet som ska vara inne imorrn kl 12. Precis vad jag inte är sugen på att göra just nu.

one day



Se filmen. Men börja med att läsa boken. Fantastiskt sätt att spendera en trött fredagskväll med en fin vän på. Lite god mat och lite bra bio. Tack för det trevliga sällskapet Lovisa! Nu väntar sängen. Zumba imorrn bitti.

Ettans tackfest

Så här såg det ut förra onsdagen på ettans tackfest som vi anordnade för våra faddrar.


Grabbarna var taggade på paintball


Jag & Thea också..

Bästa gyckelgänget!










En oerhört skojjig dag, kväll & natt! Sen att vårat gyckel gjorde succé och kan ha varit något av det roligaste jag gjort gjorde ju inte kvällen sämre direkt. Har en film från kalaset som jag ska försöka få in men den trasslar lite för tillfället. Nu ska jag mysa i soffan och sen gå ut i det fina vädret en sväng med Lisa. Ikväll blir det brännboll och kravall. Pepp pepp!

Stockholm

Tror jag är lite kär i Jonathan Johansson. Så himla fint på alla sätt. Önskar jag vore tillbaks i Annedalskyrkan på Way out west (där han körde den här låten för första gången) nu.



sjuktisdag

Hej kompisar!

Ledsen för veckans frånvaro. Hade fullt upp tisdag-onsdag förra veckan med fix inför ettans tackfest (som blev hur lyckad och rolig som helst! Bilder kommer snart.) och sen drog jag hem till Stockholm i torsdags för en helg med familjen och för att agera lite funktionär på Sicklaloppet. Åkte dock på någon konstig sjukdom och har gått med feber och värsta hostan sedan i söndags. Väldigt oskönt. Tisdag idag och jag tycker jag fortfarande mår lite sämre än jag förtjänar vilket gör att jag mest bara ligger i soffan och gnäller, men det borde väl gå över snart?

Lovar att göra lite roligare updates med bilder och skvaller så fort jag mår bättre. Tills dess får ni nöja er med den här lilla godingen från gårdagens fin-pluggfika at my place med Lisa och Thea (som för övrigt är inneboende hos mig tills vidare, mysigt värre faktiskt). Puss!


RSS 2.0