från hjärtat


På studenten fick var och en av oss sju olgyelever som slutade en bok av vår tränare Håkan. Han hade valt ut sju helt olika böcker som han tyckte passade oss som personer. Jag fick den fina boken som ni ser på bilden, Från hjärtat. Jag blev så glad.


Inuti boken hittar man sånna här fina saker. Oerhört många vackra och kloka ord om kärlek.

Att en sådan liten sak kan göra en person så glad. Utan tvekan en av de studentpresenter som värmde mest i hjärtat.

sitter hemma, är sjuk & gör listan som många av er redan gjort.

VAD LYSSNAR DU MEST PÅ JUST NU?
- Robyn, Håkans nya, Oskar Linnros och the xx.

NÄMN EN LÅT SOM GÖR DIG LEDSEN.
- See you soon - Coldplay.

VILKEN ÄR VÄRLDENS MEST STÖRIGA LÅT?
- Allt som kallas death metal och sånt skrikigt skit.

FAVORITBAND/ARTIST, OF ALL TIME?
- Älskade finaste Håkan.



BAND / ARTIST DU NYLIGEN UPPTÄCKT?
- CEO, Tom Waits, Ludwig Bell, Hurts

BÄSTA KVINNLIGA RÖST?
- Lisa Ekdahls röst tycker jag är fantastisk för att den är så speciell.

VILKEN MUSIKSTIL LYSSNAR DU MEST PÅ?
- Indiepop. Popstuket överhuvudtaget tror jag.

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL BLI GLAD?
- Three little birds - Bob Marley & the Wailers

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU VILL LUGNA NER DIG?
- Hela denna listan.

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU HÅNGLAR?
- Det som råkar vara på. Men jag kommer aldrig glömma första riktiga kyssen som var till Glamorous Indie Rock n' Roll med The Killers. Kanske inte den mysigaste låten men oj vad mycket minnen och känslor.

VAD LYSSNAR DU PÅ INNAN DU GÅR PÅ FEST?
- Mycket radiodängor. Just nu Dynamite - Taio Cruz.

VAD LYSSNAR DU PÅ NÄR DU LAGAR MAT?
- Dom finaste med Eldkvarn eller Winnerbäcks live - för dig

.

SENASTE KONSERTEN?
- Ludwig Bell på Debaser Medis i lördags. Fin spelning.

VAD TYCKER DU OM COUNTRYMUSIK?
- Tänker bara på gamla tanter i boots och cowboyhatt. Överskattat.

LYSSNAR DU PÅ MUSIK PÅ FRÄMMANDE SPRÅK?
- Är alldeles för dålig på det tyvärr. Sträcker sig nog inte så mycket längre än till Me gustas tu - Manu Chao som vi lyssnade på under spanskalektionerna.

VILKEN KÄND MUSIKER SKULLE DU GIFTA DIG MED OM DU FICK CHANSEN?
- Håkan för att han är så fin. Fast jag skulle kunna tänka mig Oskar Linnros för några dejter också..

DITT FAVORITSOUNDTRACK (FILM)?
- Världens finaste låt från världens finaste film.



SÄTT PÅ EN LÅT SOM AVSLUTAR DEN HÄR LISTAN FINT.
- Nu kan du få mig så lätt - Håkan Hellström


livet




Igår var jag ute och svirade med tjejerna i stan och allt var precis så som man vill att det ska vara. Vi började med mysmiddag i Malins lägenhet vid Östermalmstorg följt av Ludwig Bell på Debaser medis. Skitkul kväll och imorse vaknade jag upp och mådde way better än jag förtjänar och kom på att jag är så himla nöjd med livet. Det finns så mycket fint och bra här att jag just nu inte hade velat vara någon annanstans.

Hösten är på väg men idag bekommer det mig inte utan är bara härligt. Lite kyla i luften och fina löv på träden gör mig snarare sugen på promenad i stan (som jag förövrigt insett är sjukt fin). Att sen det faktum att min första riktiga lön trillar in på kontot imorrn och de flesta av mina allra finaste vänner befinner sig på alldeles lagom avstånd gör mig helt glad i magen.


Bakisfika utan att vara bakis med Ellen = bäst.



Nu ska jag längta tills ensam mamma söker börjar klockan åtta och bli ännu lite nöjdare med den här dagen. Puss älsklingar.

21 september

Hej kompisar!

Om man får ta i lite så kom jag just innanför dörren. Nästan i alla fall. Har jobbat hela dagen, haft planeringsmöte direkt efter det och sen hetsat hem till kusinerna för att fira Edvin som fyller tretton idag. Fullt upp och just idag önskar jag kanske att dygnet hade lite fler timmar. Jag hade velat sitta kvar här en stund. Lyssnat på lite fin musik, läst lite bloggar och kanske tittat på något avsnitt av Spung. Tyvärr hinner jag inte för klockan ringer halv sju imorrn bitti och jag är inte den som är den som mår bra av för lite sömn. Åtta timmar vill jag ha, så är det bara. Detta innebär helt enkelt att sängen väntar för min del. Vi kanske hörs imorrn kväll efter jobb och träning. Det vore väl fint?

Förresten så skulle jag vilja/kunna skriva hur mycket som helst om valet i söndags och om hur besviken jag är på svenska folket. Vad hände egentligen? Hur kunde det gå så fel att vi lät ett främlingsfientligt parti komma in i riksdagen? Jag får ont i magen bara jag tänker på det. Men, det får vi prata mer om en annan gång.

Dröm sött.

the last few days


En morgon på väg till jobbet. Termosmuggar is the shit! Utan dem hade mina morgnar inte varit så ljusa som de är idag.


Fin utsikt från en solig busshållsplats i Tyresö.


Fika på Söder med härligaste tjejerna. MUMMA!


P.S Ni glömmer väl inte att rösta idag?!

stop and stare



Borde sagt så till killen jag såg på bussen idag. Jag tittade kanske lite för mycket men kunde bara inte hjälpa det. Vi har åkt samma buss några gånger nu de senaste veckorna och jag beter mig nog likadant varje gång. Ni vet när man känner att den andra känner att man tittar och att den personen tittar tillbaks? Eller när man tänkte att man skulle snegla lite i smyg och får en ögonkontakt som man inte alls var beredd på? (Nu får ni inte tro att jag käkar blängsylta varenda dag. Ni kan vara lugna, han verkar uppenbarligen vara likadan.)

Undrar vem han är och vad han gör på dagarna.

joråsatteh...lovar att det här blir det sista hoffmaestroinlägget på ett tag.

Men alltså, se bara hur grymt det var.



avtryck.

Jobbet idag var ett helvete. Helt seriöst. Barnen skrek, slogs och vägrade lyssna. Mitt tålamod rann av mig lika lätt som vatten på en and och sen var den dagen i princip förstörd. Träningen som jag fick panikhetsa till direkt när jag slutade var i och för sig väldigt kul och skön så helt världelös har dagen inte varit. Dock hamnade jag här nu, med tekoppen i handen och ledsamhetslistan på play. Mysigt? Visst. Ledsamt? En aning. Självförvållat? Både ja och nej. 

Blir bara så trött ibland. På allt och inget. På saker som förut var ens allt men idag inte betyder ett skit längre. På att det fortfarande känns så jäkla mycket i hjärtat ibland. På människor som sätter sånna avtryck som aldrig kommer suddas ut. Hur mycket man än ville att dom skulle göra det.

Trött på att det är så mycket som känns så mycket.

musikorgasm

Fick just nys om att Moneybrother och Lykke spelar med en veckas mellanrum på Södra teatern i slutet av oktober/början på november och sen spelar Linnros på Berns 27 november. Gimme gimme gimme!

vi tar oss upp en vacker dag, du och jag.

Saknade te havs.


Håkan har gjort det igen, såklart.

blä

Jag vet inte vad som hände. Energin bara försvann alldeles nyss. Huvudet gör ont och jag är trött trött trött. Gjorde en kopp kaffe för att pigga upp mig lite men ack så fel jag hade. Känner mig som en riktig sackosäck(?). Ser säkert likadan ut också. Fräsch_tjej_91. Nu ska jag ta mig i kragen och skala lite räkor så kanske det blir middag i det här huset ikväll med. Fan asså, livet(humöret) kan verkligen vända på två sekunder. Isn't it wonderful?

Hoffmaestrohysterin fortsätter

Jag kan inte låta bli. Blev helt plötsligt sjukt sugen på att se Stockholm Boogie igen.


HOFFMAESTRO

Alltså, spelningen på Grönan med Hoffmaestro igår kan ha varit det galnaste någonsin. Herregud! Jag såg dom på Ritz i maj och tyckte att det var sjukt bra men igår mina vänner, OJ OJ OJ. Åh, jag är helt till mig, så bra var det. Hur mycket folk som helst (entréerna stängdes efter att 18000 kommit in, 4000 hamnade utanför..) och alla var bara så glada. Sen att Hoffmaestro kan vara det bästa livebandet på mycket länge som höjer sig enorm på scenen gör ju inte saken sämre. Ni som inte var där igår, hoppas ni får möjlighet att se dom här grabbarna en annan gång!




And if you want me to be real deep I'll hook you up with some poetry.


tid

Tiden bara försvinner. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Kanske att jag skulle jobba, tjäna massa pengar och samtidigt träna lika mycket som tidigare och som grädde på moset ha tid över till annat. Riktigt så smörigt är det inte. Jag jobbar heltid nu och är skitglad för det, verkligen. MEN, jag måste inse att jag inte kan göra allting på samma gång OCH jag måste acceptera att jag inte orkar träna lika mycket som när jag bodde i Hallsberg och hade två lektioner om dagen att tänka på. Det är okej och ingenting jag borde hetsa upp mig över. Jag är ingen super-woman som har lust och ork till allting.

Allting rullar i alla fall på. Barnen är fortfarande gulliga och jag kommer mer och mer in i arbetet. Jag trivs på ett helt annat sätt än jag gjorde på sommarjobbet och vetskapen om att jag har minst fyra månaders jobb framför mig skrämmer mig inte alls. Förhoppningsvis är det något i stil med den känslan man känner när man blir stor och får jobba med det man vill och har utbildat sig till. Jag ser verkligen fram emot den tiden. Och sen ser jag fram emot själva pluggtiden också, dom åren verkar ju hur kul som helst. Och sen, ja sen ser jag verkligen fram emot att få barn och hela det köret också. Åh, jag är så nyfiken på vad livet har att erbjuda. Alla olika perioder har nog sin charm. Men nu, nu är jag 19,5 år gammal och jobbar som dagisfröken fram till jul. På fredag ska jag titta på Hoffmaestro och sen gå ut och dansa med mina finaste vänner. Kanske hitta ett par vackra ögon att drunka i. Vem vet? Det är minsann en ganska fin tid i livet det här med!

mina favoritflickor & jag



Efter en helg i Umeå har jag insett (eller jag har vetat det hela tiden) hur mycket jag tycker om dom här två tjejerna. Jag blir helt varm i hjärtat. Puss på er älskade vänner!

oops

Jag åkte visst till Umeå och sprang SM i helgen. Ledsen att jag inte sa någonting. Nu är jag hemma i alla fall. Måste sova om jag ska överleva morgondagen. Vi hörs då istället. Puss fina ni.

RSS 2.0