söndag när den är som bäst

Söndag idag då. Jag gillar inte riktigt söndagar. Det är ofta en sån där dag som bara försvinner och tanken på att man ska till skolan på måndagen igen gör ju att dagen gärna blir en gnutta förstörd. Men inte idag, åhnej. Jag har varit i Kassmyra med flickorna och åkt skidor i den strålande solen. Föret sög (-17C och svårvallat) och det var riktigt tungt men vi var glada ändå!

Visst är ni nyfikna på hur det såg ut i fredags?

Jag tänkte väl det.



Jossan och Carin var happy



ehm... jag med.



systrarna Aebi var söta och glada



bilderna snodde jag från jossan.


Jag hoppas ni haft en kalasbra helg allihopa. Nu ska jag mysa lite och peppa inför ännu en lekkväll med tjejerna. Det är ju helt underbart att alla är hemma samtidigt!



carpe diem, och jag menar det verkligen.

Mamma ringde imorse och berättade att en av mina gamla klasskompisars pappa har dött. Jag såg dödsannonsen i tidningen sen. Gick in på facebook och hittade hans profil. En statusuppdatering som vilken kväll som helst och sen dagen därpå så finns han inte längre. Vad är det med livet egentligen? Kan det verkligen få gå till såhär? Vem är det som bestämmer vilka av oss som ska få leva i 90 år medan vissa knappt får fylla 20?

Jag förstår inte vart rättvisan i världen är. Finns det någon sådan överhuvudtaget?

Jag tänker på det här med jordbävningen på Haiti också. 200 000 människor tros ha dött och hur många tusen som helst har blivit ifråntagna hus och familjer.

Och så sitter vi här och tar allting för givet. Rycker lite på axlarna, för sånt där, det händer ju inte oss. Men det kanske är just det det gör? När vi minst anar det. För uppenbarligen så händer det ju folk runt omkring alldeles för ofta. Människor rycks bort från sina anhöriga hela tiden. Jag får ont i magen. Det kan inte vara så här det är meningen att det ska gå till.

Jag har sagt det förr men säger det igen, livet är den konstigaste uppfinning jag någonsin stött på.

Ta hand om er mina vänner ♥

Visste ni?

att jag vill - gå på den torra asfalten med solen i ögonen
att jag har - sovit sjukt gott inatt
att min senaste kyss - var på nyårsafton
att jag lyssnar mycket på - vad min mamma säger
att jag funderar på - vad jag ska ha på mig ikväll
att jag pratar – snabbt, mycket och högt
att jag inte gillar – oärliga människor
att min första riktiga kyss – inte var mycket att hänga i julgranen
att jag avskyr när folk snackar - om sånt de inte har med att göra
att kärlek är – det värsta OCH bästa som finns
att jag gillar – sushi
att jag alltid kommer att – vara mig själv
att jag är förälskad i – våren och vacka ögon
att sist jag grät var – ganska länge sen
att min mobiltelefon är – lite halvkass sådär
att när jag vaknar på morgonen – är jag kass på att snooza och hoppar upp efter en minut
att innan jag går och lägger mig – lyssnar jag gärna på musik eller spelar lite gitarr
att idag har jag – lyssnat på Oskar Linnros (Kihlens) nya singel "Ack Sundbyberg" & ätit god frukost
att jag just nu tänker på - hur kvällen kommer sluta 
att i kväll ska jag – ut och dansa med mina finaste vänner
att i morgon kommer jag – vara trött
att jag hoppas – att det här året blir det bästa på länge
att jag verkligen vill- ta studenten och se vart livet tar mig efter det

Det var en liten fredagslista mina vänner. Hoppas ni får en grym dag. Jag peppar redan för kvällen. Kommer bli grymt! PUSS

free fallin'

Hörrni, är det någon av er som kan tipsa om några lätta låtar att spela på gitarr? Jag börjar tröttna på wonderwall, socker, only you och du hade tid. Det är dom enda jag har hittat med de vanligaste ackorden. Men som sagt, jag behöver lite förnyelse om jag ska komma någonvart. Om ni sitter inne på några godingar, please give them to me.

Tack & Puss!


onsdag

Hej fina ni.

Hoppas ni överlever i snöstormen. Här i Hallsberg har det snöat non-stop precis hela dagen. Visst, jättemysigt på alla sätt och vis men jag börjar sakna barmarken och våren. När kommer den och hälsar på? Jag är medveten om att vi bara är inne på slutet av januari än så länge men eftersom att snön har legat packad i en dryg månad så har man ju tappat tidsuppfattningen. Jag har aldrig upplevt en vinter så här lång tror jag.

Ni vet, idag när vi sprang orientering (ja, vi gör det i januari) så var det liksom en meter snö på marken. Det som gjorde det hela allra värst var att det först låg ett puderlager högst upp (allt verkade frid och fröjd) men under detta (typ 2 dm under) kom SKAREN. I hate that bitch. Det gör ont, man får sår och det är stenhårt. Sen kom lössnön igen. Förstår ni grejen? Löpsteget blir inte vettigt någonstans när det ser ut såhär i skogen.

Annars har jag haft en fin dag på Bodaborg med olgy och nu ikväll tittade jag och mina söta vänner på "the ugly truth." Har ni sett den? Himla rolig film faktiskt. Det som är lite knäppt är ju att det är ungefär sådär det ser ut och går till på riktigt.

Annars har jag galet ont i axlarna efter alla konstiga rum man skulle krypa igenom idag och är in desperate need of massage. Frivillig någon? Jag kan bjuda på kaffe och mammas hemgjorda kanelbullar.

DEAL?

elva månader kvar till julafton



Idag saknar jag Kreta litegrann.

jag vill bara gå hem med dig

Min lördagkväll spenderas med Winnerbäck i lurarna. Jag är glad och har haft en väldigt fin dag. Sitter och funderar på mitt liv. Hur det har varit, hur det är just nu och hur det kanske kommer vara någon gång längre fram. Jag ser fram emot det där längre fram. Det jag inte vet någonting om än. Just precis nu ser jag mest fram emot veckan som kommer med utgång på fredag och sen mys med favoriterna hela helgen. Det kan nog bli riktigt bra ska ni se. Längesen jag var så taggad på att gå ut och dansa. Och träffa människor. Hoppas det håller i sig ända tills på fredag bara. Hope so.

Ni som spenderar helgen med någon ni tycker lite extra mycket om. Njut. Just nu finns det nog inget jag saknar så mycket som lite närhet. En kram eller två. Eller kanske till och med en puss. En puss. Det vore nåt.

lelove

ps. Det verkar ju uppenbarligen som att ni inte heller kan se headern. Jag vette tusan varför men ska försöka fixa det när tiden är inne. ds.


header?

Hörrni, jag upptäckte just en konstig grej. Jag ser inte min header här från min hemmadator. Ni vet, den rosa okidéen uppe i högra hörnet. Kan ni se den?

Vore sjyssht om ni som kan eller inte kan se den säger det så får jag försöka lösa det hela. Det kanske har nånting med olika webbläsare att göra.

Tack och puss.

satellite heart

Hej finingar.

Jag tog nyss bilen ner och hämtade lillasyster som har varit på skoldisco. Skoldisco. Bara ordet ger tusentals flashbacks. Spänningen. Allt prat innan. Vad skulle man ha på sig, hur mycket pengar skulle man ha med sig, kommer man våga vara med på tryckartävlingen? Gud, det känns som om det var igår. Och spöktunneln, som gick i en nedsläckt korridor med massa läskiga ljud. Den vågade jag knappt ta mig igenom. Fina mellanstadiet.

När jag hade ställt in bilen i garaget och var på väg in till familjen stannade jag upp en sekund och tittade på himlen ovanför. Månen lyste stark och det var fullt med stjärnor. En sån där perfekt gå-på-promenad-och-hålla-i-handen-kväll. Ni vet va? Temperaturen på några minus och knastrig glittrande snö. Grejen var ju förstås att jag gärna hade velat ha några att beundra allt detta fina med. Någon som man kan stanna mitt under promenaden för att pussa lite på, bara för att man känner för det, och sen gå vidare.

Det jag saknar mest är nog att ha någon att dela allt sånt där vanligt och vardagligt med. Allt det där enkla och ofta lite trista. Ni vet, det där som blir tusen gånger finare när man är två?


 



Anya Marina - Satellite heart

 


en onsdag i januari

Hello sugarpies!

Sitter i mitt rum och tittar ut genom fönstret. Det bara snöar, och snöar, och snöar. Varför finns det så sjukt mycket mer snö den här vintern än det har gjort på massa år? Kunde inte han där uppe varit sjyssht och delat upp snömängden lite? Då hade vi i alla fall fått lite vinter varje år istället för mastodontvinter 2010 och fjösvinter 2009.

Vore inte det bra?

Igår kollade jag på P3 Guldgalan som är en av de bättre galorna vi har i detta land. Men jag måste säga att jag blev paff när Fever Ray kom upp på scen för att ta emot pris.

HUR SÅG HON UT?! OCH VARFÖR LÄT HON SOM EN ORCH FRÅN SAGAN OM RINGEN?

Jag kanske bara missade helt att det hon gjorde var helt rätt och coolt. Eller?

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe för att sen gå till skolan och flumma lite om huruvida buddhism är en religon eller en livsstil. Kan nog bli nåt!

söndag

Hello fellows!

Hoppas ni haft en grym helg än så länge. Jag har varit på Bosön och sprungit och varit på hejdåfest hos Linnea som drar till andra breddgrader på onsdag. Hon ska vara borta tills den 17 juni. Tänk, 17 juni. Shit, jag vill också göra något så spännande snart!

Idag har jag kollat på skidorna och myst med Malin som var mitt sällskap för natten. Mår oförskämt bra faktiskt, peppar peppar.

Inatt när vi skulle hem från Linnea såg jag en söt kille vid busshållsplatsen. Det måste verkligen ha varit något speciellt med denna man för på något konstigt vis lyckades jag drömma om honom hela natten. Synd bara att han hade flickvän och skulle med bussen åt andra hållet.

Well, sometimes life's a bitch.

your body is a wonderland



Tittar på Skavlan och får syn på den här snyggingen. Sätter på Spotify och lyssnar på denna & denna

Och så denna, förstås.


vi ska sy och vi ska klippa

Hey kompisar!

Jag är hemma i Stockholm nu. Hade egentligen inte tänkt åka hem i helgen (jag var ju hemma nyss) men det var inget kalas som hände i Hallsberg heller så därför hamnade jag här trots allt. När jag kom innanför dörren bestämde jag mig för att jag skulle laga mina svarta nudiejeans (mina älsklingar som har dött för länge sen..).

Sagt och gjort.

Dock förstår jag inte hur jag kan ha misslyckats så oerhört med att komma ihåg mina syslöjdskunskaper. Resultatet blev inge vidare, jag blev arg(förvånande?), tråden blev en enda stor knut och det hela slutade med att nålen gick av.

Den gick av. Hur kass får man bli egentligen?

Jag hatar att sy. Punkt slut.

nöjd?

Jag har suttit och funderat en stund och kommit fram till att man aldrig är nöjd. Varför är man aldrig det? Det spelar ingen roll om man kände sig jättenöjd när man skrev det där svåra matteprovet och sen fick VG, för man kunde ju ha fått bättre. Det gäller allt. Man, eller i alla fall jag, kör bara på och gör allt men jag är aldrig riktigt nöjd. Jag stannar aldrig upp och tänker "Shit va bra att du sprang alla de där intevallerna idag Klara. Nu kan du verkligen vara stolt över dig själv!" eller överhuvudtaget bara uppskatta det man har. Man bara kör på. Springer skiten ur sig och kommer sen hem och beklagar sig över plugget eller något annat som måste göras. Jakten efter mer finns där hela tiden. Kunskap, träning, tid, kärlek, vänner..you name it.

Det är otroligt synd att vi människor fungerar på det viset. Jag menar, visst vore det fint om vi var lite mer nöjda över oss själva och vår omgivning? Om vi inte bara gjorde saker för görandets skull utan för att vi faktiskt kände att det gav oss någonting. För det är klart att det gör, men jag ser det inte riktigt. Jag är så uppe i själva görandet fortfarande.

Funderar på att skaffa mig en sån där bok och skriva tre saker som jag är nöjd med varje kväll. Någon som har testat och vet om det funkar? Känner man sig nöjdare? I så fall är det ju helt klart värt att testa!

Fan att man ska vara så onöjd hela tiden.

have you ever tried sleeping with a broken heart?

Jag har en känsla av att det här kommer bli den första lyssnasönderlåten för min del 2010. Jag lyssnar redan på reapeat och tycker den är asbra men samtidigt är det synd, för jag vet att jag kommer ha lyssnat på den femtioelva gånger inom två veckor typ och sen tröttna. Men just i detta ögonblick är den grym! Jag kan inte låta bli.





Alicia Keys - Try sleeping with a broken heart

110%

Mitt liv är tillbaks till det vanliga igen och jag har redan hundra saker att göra. Jag är ledsen att jag varit så off men det blev så tyvärr. Två prov, diskussion och en inlämning i veckan samtidigt som jag måste hinna catcha up med mina fina, lite större vänner som inte hunnit tillbaks till sina universitet än. Och träna. Och titta på paradise hotel.
Jag var inte riktigt beredd på omställningen efter mitt tre veckor långa jullov där dygnet hade mycket längre timmar än här. Förhoppningsvis blir det bättre nästa vecka när det nya schemat kommer och jag kan andas ut igen. 11 lektioner på fem dagar ska jag nog klara av fram till sommaren.

Hur som helst, ikväll ska jag och Malin hem till Sara och mysa. Men först ska jag springa lite stads-ol här i fina Hallsberg. Ta hand om er så länge så återkommer jag när jag har hittat mer tid på dygnet.

Puss.

stjärnorna på slottet

Idag har min dag varit lång. Jag har varit på Järlagården och sprungit en sprint som i själva verket var 8km (minst), haft elitmöte, tränat spinning på Nautilus med Järlagänget och sen åkt hem och tittat på mitt nya favoritprogram, alla kategorier.

Stjärnorna på slottet.

Jag tycker verkligen det är underhållande. Och sen är det så himla fint på något vis. Dom som är där är så mysiga tillsammans och dom skrattar nästan jämt. Och dom respekterar verkligen varandra. Man kan tro att det är värsta skitprogrammet men jag blir helt glad i magen av det. Förresten, har ni sett Björn Ranelid? Jag gillar honom. Han säger himla mycket bra saker. Tyvärr är det bara ett avsnitt kvar och det går bara en gång i veckan. Jag önskar typ att det gick varje dag.

Nu måste jag sova. Samling halvnio på Järlagården imorrn. Sometimes it's tough to be a hard training woman.

Avatar




My friends. Now I've seen it. Avatar. Det roliga var att jag har hört så himla mycket om den här filmen så mina förväntningar var inte direkt låga. Men jag förstår inte alls vad jag hade förväntat mig skulle dyka upp där på bioduken. Är det bara jag som tidigare trott att Avatar ska vara någon mesig barnfilm i stil med Shrek och Madagaskar typ? Heeeelt fel.


Hur som helst. Shrek och hans polare kan ju slänga sig i väggen för det här var bland det häftigaste jag sett! Jag blev så tagen av hur filmen är gjord och hur allt är uppbyggt så handlingen i sig blev inte det viktigaste. Men det var helt amazing, verkligen! Filmen är tydligen den fjärde dyraste som har gjorts i historien. Nu förstår jag varför. Jag kom på mig själv med att ha blivit helt förblindad av låtsasvärlden när jag tog allt på fullaste allvar och knappt vågade titta vissa scener.


Du har inte sett den än? DO IT!


dagen när kroppen kryllade av myror

Idag är dagen när rastlösheten tog över. När jag sov till halv tolv för att sen gå upp och absolut inte göra någonting annat än att titta på skidorna på tvn och sitta här. Nu kryper det i kroppen kan jag tala om. En dag räcker. Som tur är så är mitt liv fullspäckat ett tag framöver då jag imorrn blir upphämtad av Malin för en lekdag i Tullinge, för att sen gå på bio, för att sen plugga på fredag och ha hejdåmiddag, för att sen ha träningshelg, för att sen åka tillbaks till Hallsberg, för att sen börja skolan igen osv osv. Allt är back to basics very soon.

Jag måste ändå påstå att jag har tagit det betydligt lugnare det här lovet än vad jag gjort på länge. Jag har haft några otroligt mysiga veckor med min familj och bara haft det skönt. Men som sagt, man ska inte ha för mycket av det goda så skola på måndag igen blir nog ganska lagom. Och sen är det väl bara att rida ut stormen så kommer väl stundenten fortare än fortast?

Hoppas hoppas hoppas.

Förresten, någon som har nån fin låt att tipsa om ikväll? Någon mysig, lite lugn och glad, eller äsch. Vad som helst funkar!

bye bye 2009, hello 2010









Bilderna kommer direkt från facan och gör sig därför inte rättvisa på något vis.
Men nu fick ni en liten inblick i hur det såg ut i alla fall.


Ett fint avslut på året!


mitt 2009 - del 2

JULI


Jag jobbade på och hade riktig roligt. Solen sken och under de få vakna timmarna efter jobbet tränade jag eller mös med mina fina vänner. Om de befann sig i Sverige vill säga. En kväll åkte jag ut till Solsidan och åt middag med Malin och Fredrik. Dom är fina, dom två.




Mina fem veckor tog slut fredagen innan O-ringen började så det var inte mycket till vila innan det var dags att ge sig iväg. Det blev precis en sån femdagars vecka som det ska vara. Det regnade en del, det var lite jobbigt, det gick lite dåligt, det gick lite bra, det var bökigt och stökigt i husvagnen, några var lite arga, några var lite glada. Det vi alla hade gemensamt var nog ändå den sanna o-ringenkänslan och festhumöret på sjätte etappen.






Trots att mina stövlar och campingstolar snoddes sista natten så var det en mycket fin vecka. Efter veckans slut spenderade jag några dagar med familjen nere hos morfar och några dagar i Varberg. Väldigt mysigt.


Och så var även denna fina sommarmånad slut.


AUGUSTI

Efter en kall natt på U-10mila kom slutligen det vi så länge hade väntat på. Resan till Kreta! Fem taggade och glada tjejer tog sitt pick och pack och drog iväg en vecka. Och vilken vecka sen!! Jag kan utan tvekan utnämna de sju dagarna på Kreta till 2009's absolut finaste. Det var strålande sol, sjukt varmt (över 40 grader varenda dag!) och jag hade mina bästa vänner vid min sida hela tiden.


Om ni missade något? Svar ja.









Efter en fantastisk vecka kom vi hem, tröttare och betydligt sjukare än innan vi åkte. Sommaren började gå mot sitt slut och efter en knapp vecka hemma i stan bar det av till Hallsberg igen. Trean på gymnasiet inleddes och insikten av att vi nu är inne på slutspurten var härlig. Nya ettor började på orienteringsgymnasiet och det visade sig bli ett riktigt roligt gäng!


En random tisdag i slutet av augusti följde jag med Malin till Linköping och München Hoben med alla studenter. SMK och Maskinen skulle dit och det var ju inget vi gärna ville missa!




Helt oväntat träffade jag den här kvällen en kille med det finaste leendet jag sett. Och med ögon som fick det att pirra i magen. Jag föll pladask för det som i några månader under hösten skulle verka så himla bra. Jag blev oerhört rädd över att jag kände som jag gjorde men kunde inte hindra det.

 

 

Månaden avslutades med 18-årskalas för Karro ute i Tullinge. Temat var 80-tal.

 

 


SEPTEMBER


September kom och med det gulliga sms och glada magar. Jag somtrodde att jag aldrig skulle få känna fjärilar i magen igen, började göra det. Vilket kanske inte var helt optimalt då killen inte var den lättaste att komma underfund med. Fast det hade jag inte insett då...

Under månaden var det också dags för årets viktigaste tävlingar, SM-kvalen. Jag hade höga förväntningar på mig själv och ville verkligen prestera. Jag vet inte om man kan kalla det otur, jag gör det, men jag missade i alla fall båda finalerna med små marginaler. På medeln låg jag 6a hela vägen (10 gick till final) tills näst sista som jag gjorde en tokgrej till och på lången blev jag precis utpetad, en ynka placering från final. Jag blev förstås oerhört besviken och ville bara bort från allt vad orientering hette ett tag.

Som tur vad hade jag med mig mina favorittjejer på båda resorna vilket gjorde det hela tusen gånger roligare.

 

 

Efter SM-tävlingarna var det som sig bör dags för den traditionsenliga SM-festen. Festen med stort F. Vi tog tillfället i akt och hyrde församlingshemmets smu-stuga som blev en perfekt festlokal. Innan festen i stugan drog igång var det dags för lite öl-ol i Ekoparken.

Som den sanna öldrickare jag är (inte) tog jag detta på stort allvar och slutade på en finfin fjärdeplats i damklassen.

 

 

Årets tema var länder och alla hade blivit tilldelade varsin nationalitet som man skulle representera under kvällen.

 


Jag var Japan och Carin var Norge. Rätt nöjd med min outfit faktiskt.

 

 

OKTOBER


Hösten kom och jag var lite förvirrad i hjärtat. Det var för det mesta blött och grått utanför fönstret. Lyssnade mycket på Melissa Horns nya album och såg fram emot Muse på Hovet den 24e.

 

Oktoberhelg nummer två var det dags för 25-manna. Jag platsade i första laget och var pepp. Precis som tidigare under hösten lyckades jag inte alls visa vad jag kan då jag fick världens blackout i huvudet och mer eller mindre sabbade för hela laget. Inte en lyckad dag orienteringsmässigt.

Fick med mig Agnes hem efteråt och på kvällen vankades det fest.

 

 

Höstlovet kom och det var dags för Muse med Martin. Äntligen! Utan tvekan den mest fantastiska konsert jag varit på. No offence to Håkan men det här var makalöst.

 

 

Höstlovet gick och jag lekte en del med mina favorittjejer. Sen blev jag himla förkyld med men det är ju en annan femma. Lite rörig men ganska fin månad ändå.

 

 

NOVEMBER


Årets nästa sista månad inleddes med höstlunken där det var vadslagning mellan lag Klara och Anders Hall och Malin och Peter Sandström. Team Hall tog till slut hem det hela efter en timme och fyrtiosex minuters löpning. Jobbigt var det.

 

Första veckan efter lovet tillbringades i Linköping där några tjejer från skolan var på studiebesök på universitetet. Jag passade på att träffa killen med de fina ögonen från augusti igen och blev sådär pirrig i magen, igen. Läskiga läskiga känsla. Hade ett par riktigt mysiga dagar i Linkan och ville inte tillbaks till Hallsberg. Men vardagen smög sig på och de gulliga smsen uteblev. Sorgset? Ja. Förvånande? Inte så värst.

 

Bestämde mig för att inte bli så känslomässigt involverad i allt jag gör. Eller ja, försöka i alla fall.

 

Månaden gick mest ut på att längta tills det helvetiska året äntligen skulle ta slut och våren komma. Tog i princip inte en enda bild, hur nu det gick till? Var i alla fall på en onsdagsfest hemma hos Julia Lauri som såg ut lite såhär.

 

 

Jag bakade lussebullar också. Och läste luftslottet som sprängdes. Och försökte lära mig spela gitarr. Men november var en ganska grå månad.

 

Juste, jag blev ju himla sjuk av det där svinisvaccinet också.

Bara massa positiva saker.

 

 

DECEMBER

 

Mysmånaden december kom vilket medförde en betydligt mysigare känsla i kroppen än november. Min och Malins paketkalender startade också vilket gjorde varenda vardagsmorgon mycket roligare. Nedräkningen till julafton började ju med, såklart!

 

 

 

Jag följde slaviskt både Bonde söker fru och Paradise Hotel. Det sistnämda är inget jag är stolt över men jag kan helt enkelt inte låta bli. Sen en helg var det utgång med brudarna som gällde. Vi var himla pepp!

 

 

Veckan därpå väntade klassfest hemma hos Elina. Vilket gäng vi är alltså.

 

Efter klassfest och skol + olgy-avslutning med föräldrarna fick jag mitt sista riktiga jullov. Lite weird känsla. Kom hem och det var snö överallt. Hur mycket snö som helst verkligen! Jullovet har ägnats åt att mysa med familjen, åka mycket skidor och ha det fint. Det har för en gångs skull känts som en riktigt jul ska göra.

 

Och jag fick min älskade gitarr i julklapp. Lucky me.

 

Nyår spenderades i Örebro med härliga människor och 2009 kunde inte ha slutat bättre. 2010 kunde för den delen inte ha börjat bättre heller.

 

(här får ni tänka er lite fräsiga nyårsbilder då jag ännu inte lyckats få tag på några)

 

Man kan väl säga som så att 2009 inte var det bästa året i fröken Halls liv men visst har det hänt mycket fina saker, det har det. Och som ni vet, det som inte dödar-det härdar. Jag hoppas och tror att jag har lärt mig mycket om livet och kärleken som jag förhoppningsvis kan ha nytta av längre fram i livet. Nu lämnar jag det här bakom mig och håller alla mina tummar och tår för att 2010 ska bli ett år fyllt av glädje och skratt.

 

TACK alla ni som har funnits där under året som gått och tröstat mig när jag varit som ledsnast eller bara sagt något som gjort mig lite glad. Tack till alla otroligt fina vänner jag har och alla fantastiskt vackra ögon som finns där ute i världen. Kom igen, nu gör vi det här året till det grymmaste någonsin! Puss och kram!

 

 


jag bara måste visa er detta innan jag somnar



Är inte killen helt fantastisk?

Sov gott

sunday bloody sunday

Hej finingar.

Har ni haft en mysig söndag? Jag har varit med mamma och pappa i Lida och åkt skidor. Det var kallt och jag och pappa gav oss ut på längsta spåret. 18 km. Så här efteråt kan jag känna att det var lite av en dum idé. Efter drygt en timme tog all min energi slut och såhär framåt kvällen har jag fått ondare och ondare i halsen. Synd om tandläkaren som jag ska till imorrn...

Ny vecka imorrn. Sista lovdagarna för min del. Dock ser det ut att bli en riktigt fin vecka, om jag kan hålla mig frisk vill säga. På torsdag ska jag och Malin hem till Johanna och mysa, sen ska vi på bio och se Avatar med våra pappor och sen på fredag är det hejdå-middag för Linnea som snart åker iväg på sin långa långa resa. Blir nog kalas ska ni se! Ni får ha det fint så länge och håll gärna tummarna för att mitt dumma halsont försvinner snabbare än snabbt.

Förresten. Jag ska fortsätta med andra halvan av årsresuméen så fort jag får internet till min bärbara(där alla bilder finns). Hopefully tomorrow. Om ni tyckte att det var något att ha förstås.

mitt 2009 - del 1

Jag är så fascinerad av alla dom som har varit duktiga och gjort årsresumeér. Jag tycker verkligen det är roligt att läsa så jag tänkte faktiskt försöka mig på en själv. Jag hoppas inte att ni där ute blir bittra och tycker att jag är en härmapa. Härmapor är okej idag. Så here it is - mitt 2009:



JANUARI

Jag startade året med en resa upp till Åre med Niklas och hans kompisar. Så här i efterhand kan jag fundera över varför jag överhuvudtaget åkte med. Det var den veckan allt det hemska började och den dåliga känslan i magen tittade in första gången.

 

Efter veckans slut åkte jag tillbaks till Hallsberg och tre dagar senare, onsdagen den 14 januari, gjorde han slut. Min orolighet blev bekräftad. 2,5 års kärlek bara raserade sådär pang bom. Jag trodde inte det var sant och upplevde en smärta som jag aldrig tidigare upplevt. Det som alltid skulle vara vi två. Jag vaknade illamående och somnade illamående. Det var hemskt. För att få lite annat att tänka på ett tag följde jag med mina finaste flickor till Sälen några dagar. Det hjälpte nog en aning.

 

 


FEBRUARI


Började månaden med att fira storasysters 21-årsdag med en skridskotur på Ältasjön. Var ganska glad.

 

 

Trodde att jag hade varit med om den värsta smärtan, men tydligen inte. Chock nummer två kom kvällen den 1a februari när jag får reda på att han har en ny. En ny. Han hade valt bort mig mot en annan, redan. Hur kunde det gå så snett? Illamåendet blev värre än någonsin och jag ville bara vakna ur denna hemska mardröm. Stannade hemma från skolan i några dagar för att andas lite och vara med dem som står mig närmast, min familj.

 

Februari månad var mest ett stort hål i hjärtat och nedräkning till min 18-årsdag.


MARS


Äntligen kom mars vilket innebar 18-årsdagen jag så länge väntat på. Dagen firades först i Stockholm med familjen och senare under dagen med glasskalas i Hallsberg. Det blev en riktigt fin födelsedag och det stora hålet i hjärtat blev lite mindre. Fick en kamera i födelsedagspresent som fått hänga med en hel del under året. Himla bra.

 

Med 18-årsdagen följde snart den första utgången på 90's i Gamla stan med min vän John (som nu också blivit 18) och hans fina vänner. En oerhört rolig kväll!

 

 

Så här efteråt så kan jag se att det var här någonstans det kom en liten vändning. Efter nästan tre månaders ständig oro och ledsamhet började det ljusna lite. Våren var på väg.

 

Efter en riktigt rolig klassfest hemma hos Elina, där jag insåg att det faktiskt fanns andra killar än Niklas på denna jord (vilket var en otroligt skön upptäckt), med färgtema (jag var silver & Carin guld) väntade det årliga Olgy-lägret. Denna gång skulle vi bussas ner till Franrike och vi var mer taggade än någonsin.

 

 

I Frankrike var det varmt och jag blev glad i hjärtat. Vi tränade, mös och tog en kvällstripp till Paris för lite turistande.

 

 

APRIL


Årets fjärde månad började ganska soligt. Sprang två j-cuper i Finspång och för första gången sen min långa skadeperiod kände jag att jag var på gång. Placerade mig i elit andra dagen och var gladare än på länge!

 

 

Med april kom våren till Hallsberg. Som jag hade längtat! Jag kunde äntligen glömma den jävligaste vintern i mitt liv och se framåt. Jag mådde helt klart bättre än de tre tidigare månaderna och gjorde många saker som jag blev glad av. Umgick mycket med Ellen till exempel, som förövrigt har varit det största stödet under det här året.

 

Efter ett fint påsklov hemma i Stockholm var det dags för 10-mila i Skåne. En riktigt rolig resa och tävling!

 

 


MAJ


Maj kom och jag pluggade körkortsteori för allt vad jag var värd. Skrev upp den 12, och fixade det. Oerhört skönt och jag var ett steg närmare körkortet!

 

 

Åkte till syster i Trondheim över syttende maj och hade det riktigt roligt. Vi klättrade, kalasade och hade det mysigt! Oerhört skönt att komma iväg några dagar mitt i skolstressen.

 

 

 

 

Firandet utav 17 maj var förövrigt det galnaste jag varit med om. Varenda människa var ute i byn med sina allra finaste klänningar eller folkdräkter och åt korv och glass. Vilket kalas!

 

Efter Norge var det dags för Sundsvall och j-cuper. Efter ett halvdant sprintlopp blev det full pott på lördagens tuffa långdistans och jag fick till årets bästa lopp. Placerade mig 4a i elitklassen, något jag aldrig trodde var möjligt. Otroligt bra grej för självförtroendet. Jag kan!

 

Fortfarande upprymd över loppet kommer jag hem till Hallsberg och tar körkort den 26 maj. ÄNTLIGEN! Jag var nu en mycket glad och fri kvinna. Månaden avslutades med att fira Carin på krogen och sedan den traditionenliga sammandrabbningen mellan Ekjsö, Hallsberg och lite annat löst folk. Sammandrabbningen blev otroligt lyckad och alla som man ville ha där var där. Solen sken och det kändes verkligen att sommaren var på väg. Fick för första gången sen Niklas lite fjärilar i magen och var glad över det. Månaden kunde inte slutat på ett bättre sätt.

 

 

Öl-ol stod på schemat och killarna blev slitna. Som sig bör efter fyra stark-öl och fyra ol-slingor inom en 20-minutersperiod.

 

 

 

JUNI


Årets första sommarmånad kom och många av mina finaste vänner tog studenten. Jag började inse att det inte är så himla långt kvar tills jag själv står där, färdig med skolan. Härlig känsla.

 

 

Den 12 juni fick jag mitt egna sommarlov och firade det med att åka på Jukkola över helgen. Hade otroligt roligt och båtresan hem var precis lika mysigt och bra som sammandrabbningshelgen. Blev ännu lite mer fjärilslik i magen men insåg ganska snabbt att det inte var till någon nytta. Kom hem och åkte direkt till sommarjobbet på pappas jobb. Ägnade 5 veckor åt att arbeta som mekaniker på Stheab. Förvånandsvärt kul, men slitsamt. Skönt att få lite klirr i kassan var det i alla fall!

 

Midsommarn kom och Lovisa kom på besök. Själva midsommarafton spenderades på Skansen i strålande solsken och kunde inte ha varit så mycket bättre.

 

 

Månaden slutade med firande av farmors 80-årsdag och en seglingstur i Skärgården utanför Muskö. Antagligen årets varmaste dag och allt var hur fint som helst!

 

 


a new era is coming

Hej på er!

2010. Nytt år. Ni anar inte hur glad jag är! Uppriktigt sagt lättad. Det känns som det iochmed det nya året är dags att lämna det gamla bakom mig och låta det nya komma in. Skönt! Jag hade en oerhört roligt kväll igår i Örebro hos Gustav och Anton tillsammans med ett gäng festsugna orienterare. Alla var kalasfina, maten var kanon, humöret på topp och vinet godare än någonsin. (Sen när blev rödvin gott?) Verkligen över förväntan! Tolvslaget firades uppe på balkongen då vandringen till slottet kändes lite för lång. Men vi var inte bittra för det, tvärtom! Mina första timmar på året kunde inte ha börjat bättre och nu håller jag alla mina tummar för att det håller i sig fram till nästa år. Mer glädje åt folket!

Dagen idag har mest försvunnit känns det som men det var det värt. Nu är jag i alla fall tillbaks i Stockholm igen och ska njuta den sista veckan innan det bär av tillbaks till Hallsberg och skolan igen. Hoppas ni hade det fint igår och är glada över det nya året.

Nu väntar gitarren. Puss

RSS 2.0