pepp på att allt det nya ska börja

Sitter inne på Ikea och letar möbler och annat bra att ha när man ska flytta hemifrån. Är så pepp och vill ha nästan allt. Gärna nu på en gång. Undrar bara hur ekonomin ska räcka till allt det där som man behöver (läs vill) köpa. Får nog ta mig en liten funderare nu de sista månaderna på jobbet och spara så mycket det bara går. Borde nog sova nu men det är ju fredag i morgon och bara det räcker för att man ska känna sig piggare än annars. Ville nog bara säga hej egentligen. Gonatt kompisar!

Barcelona

Hej finingar.

Nu är det en vecka sen Anna och jag åkte till Barcelona. Vi kom hem igen i söndags kväll men jag hade gärna stannat typ forever. Så himla fin och rolig och bra resa på alla sätt och vis. Vilken stad! Vilken shopping! Och vilket väder sen! Strålande sol, shorts, linne och fräknar. Precis vad jag behövde så här i slutet av mars när man börjat bli rätt less på minusgraderna. När det gäller turistingen så gjorde vi nog nästan allt man borde göra. Vi såg fina parker, vackra byggnader, gick på stranden, handlade i saluhallen, var vid Camp Nou, åkte turistbuss, åt både tapas och paella, drack sangria, shoppade för mycket och NJÖT. Funderar ni på att ta en weekend någonstans så röstar jag starkt på Barcelona. Vi bodde väldigt bra också, billigt och centralt. Vi var lite oroliga innan för vad vi skulle mötas av när vi kom fram till hostelet men blev verkligen positivt överraskade. Så undrar ni var man kan bo bra så titta HÄR.

Nu tycker jag att det är dags för lite bildregn.















Det var det.

Tack Anna för världens bästa studentpresent! Nu taggar jag vidare för nästa roliga sak i kalendern, nämligen att Malin kommer hem på söndag och Johanna likaså nästa vecka! Hur bra?!

dia dos



Barcelona tar oss med storm och vi har allt annat än tråkigt. Idag har vi åkt buss i princip hela dagen med massa stopp för turisting och fotografering. Vi har varit vid Camp Nou, Segrada la familia, Olympiastadion och ett helt gäng med andra ställen. Sen har vi shoppat lite också. Jag hittade ett par sjukt snygga partyskor, en väska och ett par jeans. Börjar kännas tomt i plånboken men lönen kom idag och man får ju passa på när man är på semester. Imorrn ska vi bort till ett köpcenter och leta reda på Primark som tydligen ska finnas i stan. Annars är läget toppen och solen skiner mest hela tiden. Dock verkar stan vara en riktig blåshåla men röda har vi(jag) lyckats blivit ändå. Sen har vi ätit en massa god tapas och druckit goda viner också. Så näe, det går ingen större nöd på oss.

Jag lovar att visa er mer bilder när vi är hemma igen. Det tar sån tid att ladda upp Annas systemkamerabilder med det trådlösa internetet. Ta hand om er! Puss!

live from Barcelona

Strålande sol, god mat, shopping och en sjukt fin stad. Än så länge har Barcelona inte gjort oss besvikna! Imorrn ska vi åka turistbuss och se allt som bör ses. Annars så har vi idag bränt oss en aning, ätit glass och andra delikatesser, legat i hamnen och njutit, shoppat loss och haft det allmänt bra. Barcelona får efter dag ett 4/5 toasters.



Nu väntar sängen. Puss!

hade gärna skrivit mer om det inte vore för att jag har tusen andra saker som känns viktigare. typ som att sova.

Dagarna bara rinner iväg. Jag tänker inte be om ursäkt eller klaga på att det går fort. Ibland är det så livet är och det är väl rätt fantastiskt ändå kan jag tycka. Och så måste det ju innebära att om det går så himla fort jämt så är det minsann sommar snart?! Idag har jag jobbat exakt hela dagen, först mellan 8-17 och sen mellan 18.30-22.30. Sen har jag hetspackat och försökt varvat ner. Det sistnämnda har gått sisådär. Hur som väntar Barcelona i morgon och jag tror att det kommer bli bättre än bra. Jag tar med mig datorn så har ni tur kanske ni får en liten update därifrån.

När det gäller helgen hos Agnes så var allt kalas. Jag träffade typ alla mina finaste på en och samma helg. Många av ren tur också vilket blev som godaste gräddet på moset. Det kan vara skönt det där att komma bort ibland tycker jag. Bara koppla bort allt man förknippar med vardagen hemma och slappna av lite, även om det så bara är för två dagar. Agnes tog ett gäng fina bilder med sin systemkamera som jag tänkte bjuda på när jag lyckas få tag på dom. Troligtvis nästa vecka när allt kanske inte går i lika mycket ultrarapid. Men, man ska njuta av nuet och försöka ta vara på allt som är fint och bra, eller hur? Därför peppar jag om för några dagar i värmen och inser att den sista tiden i mitt liv har varit rätt amazing faktiskt!

Puss & kram & take care.



home

Nu är jag hemma i Stockholm igen. Sjukt trött efter världens bästa, soligaste och fullspäckade helg. Nu ska jag däcka i sängen så chansen ökar att jag kommer upp i morgon. Vi hörs mer då. Puss och kram peeps.

vissa dagar känns bättre än andra

Hej kompisar!

Torsdag idag och veckan har bara rusat iväg. Älskar när den gör det. Jag har både hunnit jobba, varit på Järlagården(dock inte tränat för halsen gör fortfarande konstigt ont), firat mamma som fyllt år, klippt och slingat håret (kanske skaffat mig en mittbena) och packat inför en helg i Hallsberg. Åker nämligen direkt från jobbet imorrn till en helg hos Agnes och resten av mina fina vänner som bor där. Det kan ju inte bli annat än lyckat. Utgång i Örebro imorrn och jag är riktigt pepp. Pepp på att träffa fina vänner, skratta och dansa. Har överlag en glad känsla i magen för tillfället. Tror att det är solen som gör det. Våren är på väg. Tror minsann det blir converse och skinnjacka i helgen! Sen Barcelona på onsdag också. Åh, ibland känns ju livet roligare än annars.

Puss på er fina ni och ha en bra helg!




nästan så man blir mörkrädd

Idag när jag satt på bussen på väg hem från jobbet utspelade sig detta samtal:

Flicka 1, ca 10 år (med lite för välsminkade ögon):
I den där Melodifestivalen som inte är i Sverige får man inte rösta på sitt egna land. Så HIMLA dåligt!
Flicka 2, ca 10 år
(med lite för välsminkade ögon): Men Eric Saade är ju inte från Sverige?
Flicka 1: Jo, det är han visst.
Flicka 2: Va?? Näe?? Men han kommer ju inte från Stockholm?!

Som om Sverige tog slut utanför tullarna. Ibland alltså.

till Dan

Jag har ju som ni troligtvis inte missat fyllt tjugo och det ska man ju fira. Visst? Sagt och gjort. Igår var det tjugoårsfest för mig hemma hos Linnea som gällde. Fullt ös och jättekul! Dock går jag ju på antibiotika så för mig blev det rätt lugnt men oj så skoj ändå!

Så här såg det ut:










Sen glömdes tyvärr kameran bort så halva gänget och festen får ni se framför er istället. Kom på att det är sjukt kul att ha fest, sånt borde man ju göra betydligt oftare. Och grymt också att hela gänget kom och firade med mig. Nu ska jag smutta på min Moët som jag fick av grabbarna fortsätta vara happy. (Eller så sparar jag den till något exklusivare tillfälle..) Hur som helst, TACK för igår kompisar! Och tack för alla fina grejer jag fick!

p.s Dan, du trodde jag skulle banga men ack så fel du hade. Inlägget är tillägnat dig och jag hoppas på minst en kommentar nu!


sick.

Jag är sjuk. Igen. Alltså jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna detta. Om någon av er har tips så får ni gärna höra av er. Började veckan med mer och mer ont i halsen och det visade sig när jag äntligen lyckats ta mig hem från bussen i tisdags eftemiddag (mådde allt ännat än okej och var osäker på om jag ens skulle ta mig uppför backarna till huset) att jag hade 39,2 graders feber. Så ja, sen har jag legat däckad i min säng i feberfrossa och en allt ondare hals. Var på närakuten i tisdags kväll men dom trodde det var virus så det vara bara att åka hem igen. När det däremot bara blivit sämre och sämre ringde jag upp min operationsläkare idag och fick komma in på kontroll. Det visade sig att jag åkt på en bakterieinfektion i de ännu inte helt läkta såren. Katjing! Att det dessutom var "extremt ovanligt" kändes lite som grädde på moset. Nu är det i alla fall antibiotika som gäller och efter detta ska jag banne mig vara frisk längre än en vecka i sträck!


God morgon från tv-soffan



Nu är det traditionsenligt Vasaloppstittande som gäller. Sliten tjej som gärna hade sovit lite till men vad gör man inte? Kan inte låta bli att tycka att det är himla mysigt.

party all the time

Jag fyllde tjugo i onsdags och sen försvann jag. Lite så har det varit (sorry) men det har varit lite för fullt upp sen dess. Jag har börjat jobba igen efter två veckors sjukskrivning och sen har jag mest firat. Har insett att det är så himla kul att fylla år! Det räckte liksom inte med världens bästa och soligaste födelsedag i onsdags - Jag blev firad med en flaska vin och sjukt fina tulpaner på jobbet i torsdags, det låg ett underbart fint paket från Edinburgh i brevlådan när jag kom hem, igår var det dags för tjejmiddag med Elin, Karro och Linnea vilket också var hur bra och kul som helst och jag fick massa fina grejer (ni ska få se sen!) och idag har jag haft släkten över på middag och ännu mer kalas och fina presenter.

SÅ. HIMLA. KUL. GREJ. ATT. FYLLA. ÅR.

Av farmor fick jag ikväll pengar till att köpa kameran som jag vill ha så det ska jag göra så fort jag får möjlighet. Helst i morgon efter Vasaloppet och 5-milen, innan det är dags för Mia Skäringers show på Cirkus. Ihhhh. Hur som helst är det ju jättebra om jag köper kameran så fort jag bara kan så jag kan visa er allt annat fint jag fått. Och för att bara kunna dokumentera mitt liv lite bättre över huvud taget.

Tills dess bjuder jag på några halvdåliga bilder från min mobil. Hoppas ni ser vilka sjukt fina saker jag fått! (och hur soligt det har varit om dagarna!)


Födelsedagspromenad i solen




Jag fick en Nespressomaskin(!!!) med tillhörande fräsig låda med kaffekapslar. Glad tjej!


Finfina presenter innan kvällens kalas. Den underbara lila sjalen jag fick av Malin och Nespressomaskinen som nu bor i köket fick dock inte vara med på bild.

Det var lite av mycket. Nu ska jag kolla lägenheter i Linkan och hålla tummarna för Jerry Ahrlin, Daniel Tynell och Stanislav Rezac som jag har satsat pengar på i Vasan imorrn. Sa jag förresten att jag var på Systemet igår? Det var jag i alla fall. Det kändes sjukt förbjudet men var ganska fett ändå. KUL att vara 20!

Puss!


20!



Nu är jag tjugo! Så himla skönt och roligt! Jag har haft världens finaste dag hittills med strålande sol, en nespressomaskin(!!) och VM-guld för damerna. Nu dricker jag bubbel och ska strax åka till stan och äta tapas med familjen. Dumt att klaga!

Puss och kram och TACK till alla ni som har gratulerat mig idag! Ni är fina!

en bättre tisdag

Hej på er.

Idag har varit en väldigt fin dag förutom VM-fiaskot på herrarnas 15-kilometerslopp. Blir irriterad och ledsen över att vallateamet hittills i detta VM har gjort den ena missen grövre än den andra. Tråkigt att landslaget inte får visa vad dom kan när det verkligen gäller! Förutom detta lilla missöde har som sagt dagen varit fin. Jag har nämligen varit en sväng in till stan och kollat i lite affärer och sen mötte jag upp min gamla vän John för att gå och käka middag. Det var, precis som alltid, skitkul att träffa honom! Är det någon jag ska se till att träffa oftare är det minsann han för i dagsläget är vi tyvärr alldeles för dåliga på det. Hur som helst en jätterolig kväll med god mat och trevlig sällskap!

Och vet ni? Imorrn fyller jag år. Tjugo år dessutom! Så himla skojjigt tycker jag. Jag är väl inte direkt lika pirrig som man var när man var liten men det kanske man inte kan räkna med längre. Ska hur som helst bli väldigt kul och framförallt skönt att äntligen bli tjugo. Kunna gå på systemet liksom. Tjoho!


(så här såg jag ut innan jag åkte till stan. det ser ut som jag har värsta läppstiftet på mig men så var inte fallet. lite läppglans utan färg och sen vet jag inte riktigt vad som hände.)

Nu ska jag nog hitta på någonting roligt innan jag ska gå och sova och vakna som en tjugoåring i morgon. Tihi. Puss på er fina ni.

ögon som glittrar

Ibland undrar jag vad det är som gör att vissa personer etsar sig fast i minnet betydligt starkare än andra. Varför just han, kan jag tänka. Vad är det som gör just honom speciell för just mig. Jag har ofta svårt att sätta fingret på det. Är det hans sätt att le, hans intelligens och förmåga att faktiskt prata om intressanta och viktiga saker, hans ögon, hans fingrar eller kanske hans längd eller härliga skratt. Alla människor faller för olika saker, jag har bara inte kommit på vilken typ jag dras till än. Jag vet däremot att jag älskar ögon som glittrar. Att jag smälter när en kille tittar på mig och ler med ögonen. Det är det finaste jag vet. En bra sak som jag har upptäckt är att man kan se på en person, utan att den ler just då, om det är en person som brukar le med ögonen. Vet ni varför? Dessa personer får nämligen små leenderynkor precis vid ögonens utkanter. Det räcker att se rynkorna så vet man. Jag älskar över huvudtaget personer som sprider glädje och värme runt sig. Som kan lysa upp ett helt rum bara med sin närvaro. Utstrålning är A och O.

En sak som jag däremot verkligen ogillar är när killar sätter sig (inte bokstavligt talat alltså) över mig. När dom tror att dom vet bättre. Det är inte det att jag måste veta bäst, absolut inte. Det är bara det att jag hatar när någon ANTAR att den vet bättre än mig utan att ha över huvudtaget ha diskuterat saken med mig. Då kan jag bli tokig. Sen har jag också himla svårt för killar som ska berätta för mig vad jag ska göra. "Sitt kvar här och prata med mig nu", "Kom så går vi dit" eller vad dom nu säger. Eller ännu värre, när dom bestämmer vad jag ska tycka. Typ "Jag vet att du gillar..ja vad man nu ska påstås gilla". Eller vad sjutton det nu kan vara. Hur fasen kan en person jag inte känner tala om för mig vad jag gillar? Blir irriterad bara jag tänker på det. Jag har en egen vilja. Punkt slut.

Insåg nu när jag läste igenom vad jag just skrivit att jag verkar rätt så bestämd ändå. Mina gillar/inte gillar är ganska tydliga så det är väl helt enkelt dom positiva sakerna jag nämnde som jag dras till. Kan säkert vara helt andra grejer också. Och tusen saker till. Jag menar, jag har bara varit kär på riktigt en gång (tror jag i alla fall) och kanske blir helt såld på någonting annat när jag träffar mitt livs kärlek. Så kan det säkert vara. Man (läs jag) får nog släppa lite på sina ramar om man ska hitta någon att tycka om på riktigt. Och nu menar jag inte att man ska låta sig ta någon skit och släppa på dom negativa punkterna. Näe minsann, det tänker jag aldrig göra.

RSS 2.0