Klara "the planner" Hall

Ibland blir jag så trött på mig själv. På att jag aldrig kan slappna av och bara vara. Sista veckan har varit full med saker och jag har haft himla roligt. Synd bara att jag kommer till den punkten (läs; idag) då jag känner att jag inte har full koll på läget längre och får lite småpanik. Jag inser att "helvete, vad var det nu jag skulle göra den här veckan? hur ska jag hinna? varför har jag inte tänkt på det tidigare? osv osv" och försöker med ens strukturera upp allt i minsta detalj. Jag ska till Umeå i helgen och springa SM. Medel och stafett. Åker direkt från jobbet på torsdag och tar flyget upp. Mamma och pappa är i fjällen en vecka vilket innebär att jag är ensam hemma med lillasyster. Vilket i sin tur innebär jobb på dagarna, träning, packning, matlagning OCH barnvaktning. Och för att få ihop allt det där på några få dagar måste jag planera. Så det är typ vad jag har gjort den senaste timmen. Skrivit listor, funderat och planerat. Listor is the shit ska ni veta! Jag har inte en aning om hur jag skulle överleva utan alla mina listor. Sjukt kan tyckas men det är sant. Packlistor, komma-ihåglistor, to-dolistor. You name it.

Jag vet inte alls vart jag ville komma med det här. Önskar nog bara att jag var en gnutta mindre stressig och mer impulsiv ibland.

fina fina du


just another sunday

Nästan en vecka har gått sen senast. Bara poff och sen var det visst söndag. Jag har hunnit med massa fina och roliga saker sen dess och känner mig en aning hög på livet för tillfället. Himla bra känsla. Angående jobbet så trivs jag redan mer än bra. Barnen som jag jobbar med är hur söta som helst och jag får tusentals kramar varje dag. "HEEEEEEEJ DÅÅÅÅÅÅ KLARAAAAAAA. TAACK FÖR IDAAAG.", följt av världens bamsekram. Jag menar, vem blir inte glad? Sen är väl frågan hur många veckor det kommer hinna gå innan jag får den värsta förkylningen i mannaminne men det är en annan femma..

Förutom jobbet har jag varit med tjejerna och ätit middag i Linneas nya lya vid Globen och spenderat hela helgen med Agnes på Popaganda. Och vilken festival sen. Vi hann med att se Familjen, Belle & Sebastian, Robyn(!!!!), Hästpojken, Shout out louds(där jag blev helt förälskad i sångaren. Varför blev jag inte det på way out west?), Hurts, The magic numbers och slutligen Hot Chip. Jag är mer än nöjd och kommer säkerligen tillbaks fler gånger.

Ni ska få se bildregn sen när jag sitter vid andra datorn och internet inte är segare än segast.

Jag såg förresten en film ikväll, I skuggan av värmen med Joel Kinnaman. Åh, herregud vilken film. Den gjorde ont i hjärtat samtidigt som den var så fruktansvärt, otroligt fin. Se den, pronto.

tisdag

Två dagar på jobbet är redan avklarade och det känns riktigt bra. Till och med ganska roligt. Jag jobbar inte många timmar om dagen nu i början, det är självklart skönt men samtidigt lite stressande. Om jag ändå ska jobba kan jag ju göra det ordentligt, men samtidigt så spelar dom där extra tusenlapparna kanske inte så himla stor roll om jag inte ska iväg på värsta resan i vår. Och det ska jag nog inte, tror jag. Jag ska nog vara glad att jag har ett jobb helt enkelt och sen får resten lösa sig längs vägen. Barnen är i alla fall hur gulliga som helst och dom verkar tycka att jag är rätt okej jag med. Win win situation helt enkelt.

Nu ska jag snart dra täcket över huvudet så det snabbare blir:

- imorrn så jag kan mysa med Ellen, Malin & Linnea efter jobbet
- torsdag så Agnes kommer hit och stannar tills på söndag
- fredag så det blir helg på riktigt och Popaganda börjar. Jobbar dock till 16.30 så jag missar Jonathan Johansson vilket suger, MEN Robyn går inte på förrän kl 22 och det tänker jag INTE missa!
- lördag så jag kan se alla andra grymma band; Hästpojken, Shout out louds, Hot chip osv osv.
- söndag och lång och fin mysdag med fröken Nylin

Godnatt på er finingar ♥

vad gör vi? nu kör vi



Dags att sticka till bussen och kicka igång livet som hårt arbetande förskollärare. Wish me luck!

annie hall

Alltså, jag älskar den låten. Åh, den är så fin fin fin. Lyssna på texten och tänk efter lite. Jag vet inte riktigt vad det är, eller jo, jag vet vad det är. Jag känner igen mig så himla mycket. Hur det är alltihop. Sökandet. Man hittar inte den där perfekta upp-över-öronen-förälskelsen men man vill ju ändå inte vara ensam. Så man träffar någon och hoppas att det ska finnas något där. Men det gör det sällan. Och sådär håller man på. Letar. Träffar. Hoppas. Fortsätter leta.

Så jäkla ospännande ändå.


Om du vore mer som mig
Skulle jag gå ner på dig
Om du vore mer som hon I Annie Hall
Ännu en så länge vän
Ännu mer för länge sen
Som jag blev förvånad över något som någon sa

Säg mig att det finns något mer
Mer än bara droger och dagen efter
Säg mig att det inte var det här det var
Säg mig att du kommer bli lite mer som Annie Hall

Om du vore bränd som mig
Skulle jag gå hem med dig
Skulle du vara allt jag någonsin velat ha
Men ännu än så länge vän
Vakna I en främlings säng
Och säga gud vad du var söt när du var barn

Säg mig att det finns något mer
Mera än Ikeasoffans tystnad
Säg mig att vi har någon överraskning kvar
Säg mig att du kommer bli lite mer som Annie Hall

Om vi bara vore något mer
Mer än bara nästan lika snygga
Om du inte vore som de här I stan
Om du bara kunde bli som jag och Annie Hall



lördag

Händer det inte väldigt ofta att lördagar blir sånna dagar då man inte gör så mycket vettigt? Man sover länge, äter god frukost, läser tidningen och dricker kaffe, segar, kanske plockar lite. Men mest av allt så känns det som om man bara flyter omkring i sitt eget hus. Eller ja, det kanske bara är jag. Sån är jag idag i alla fall. Inga planer alls innan klockan blir sex och kräftskivan är ett faktum. Nu sitter jag, precis som vanligt, och funderar på om jag ska träna eller inte. Jag måste inte för jag har tränat flera gånger denna veckan och ska tävla imorrn, men jag har ju så svårt med det här att inte göra någonting alls. Rummet som jag klagade över är kliniskt rent och tvätten inlagd. Tackkorten är skrivna och läget är väldigt mycket under kontroll. Jag börjar bli sugen på någonting, kaffe kanske, men börjar tröttna på mammas och pappas mellanrost samtidigt som jag är för lat för att åka ner till Konsum och köpa Zoegas Estanzia som jag egentligen vill ha. Kanske borde göra det ändå, för den lilla utflyktens skull. Eller så skulle jag kanske ta och titta ett till avsnitt av Spung, börja fasta mer och mer. Ja, helt plötsligt var ju valmöjligheterna oändliga.

Vad gör ni denna sega lördag? (Är medveten om att ni alla nu tänkte, "åh nej, inte en sån där grej som man måste kommentera igen." Så ni gör som ni vill hörrni. No hard feelings) Puss!


hard working woman

Hörrni fina vänner, JAG HAR FÅTT JOBB!!!

Ihhh, är det inte helt fantastiskt? 75-100% på en förskola i Tyresö, ända fram till jul. Som det ser ut nu ska jag jobba med de allra minsta barnen, 1-3,5 år och bara det gör mig helt glad. Det kommer nog bli kul det här!

Känns som om jag har lite flow just nu. Hoppas det fortsätter så.

tankar från ett vardagsrum # 2



Hehe. Sliten tjej som fortfarande inte lämnat soffan. Herregud, så här kan jag inte hålla på mer. Tur att jag kanske har ett jobb snart!

tankar från ett vardagsrum

Sitter i soffan och filosoferar lite. Är avundsjuk på dom som var och såg Oskar Linnros på Mosebacke igår. Jag ville också! Borde verkligen städa mitt rum men just nu finns det tusen saker som lockar mer. Typ som att lyssna på bra musik, måla naglarna och dricka kaffe. Har jag sagt att jag ska på anställningsintervju imorrn förresten? Det ska jag i alla fall. På ett dagis i Tyresö. Som det ser ut nu så kanske det blir ett vik. ända fram till jul. Vore ju mer än fint faktiskt. Speciellt när förra månadens lön börjar tryta och det är massa saker jag vill göra. Så det där med Umeå har jag nog lagt ner.

Näe, time för städning! Eller nått.


way out west från mobilen













(världens längsta inlägg om) way out west 2010

Hörrni, jag är hemma igen. Helt slut. Sov länge och har druckit flera koppar kaffe men ingenting hjälper. Känns som om jag inte har sovit en blund på hela natten och varit på världens brakfest. Det har jag ju i och försig, men inte igår. Kan nog vara så att luften gick ur mig lite när jag kom hem efter dom här fantastiska dagarna i Göteborg. Herregud, va fint jag har haft det!

Tog tåget ner i onsdags kväll och kickstartade minisemestern med att hänga med fina Liza hela torsdagen. Vi fikade, strosade på stan, pratade och hade det allmänt mysigt. Väldigt lyckad dag! När kvällen kom spelade min käre Oskar Linnros på Storans parkering. Mina fina vänner kom tyvärr inte in då det var smockfullt men jag höll ut själv och det gick över förväntan. Är ju lite förälskad i den mannen.

Det blev ännu senare kväll, jag fick tag på tjejerna och vi var pepp pepp pepp! Det var Teddybears på Götaplatsen och regnet öste ner. Men vad gjorde det?




Efter Teddybears i princip sprang vi till Världskulturmuseét för att se JJ. Vi hann in innan det blev alldeles för lång kö och var mer än nöjda. Jag träffade även Karin och Jonas mitt bland allt folk och blev ännu lite gladare. Vilken höjdarkväll.





Sen åkte vi hem, sov och laddade för fredagen och Jens Lekman kl 14. Har tyvärr inga bilder därifrån men jag bjuder på lite andra från dagen.







Förutom Jens Lekman hann vi med lite Beach House, Wu-Tang Clan, Soundtrack of our lives (som tyvärr var lite av en besvikelse), Miike Snow (absolut positivaste överraskningen!), Iggy, Jónsi, lite M.I.A och slutligen the xx. Den sista konserten var så fin på något vis. Åh, jag vill se dom igen nu med en gång. 

Sen att jag sprang på Oskar Linnros när jag var och handlade mat gjorde ju dagen ännu bättre. Jag blev helt till mig och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Den mannen alltså. Starstruck? Hehe. Oh yes.

Lördagen, som jag såg mest fram emot kom och vi började med lite Shout out louds.




Sen vet jag inte vad som hände riktigt. Vi såg Mumford & Sons, Anna Ternheim och the Radio Dept. De första var riktigt bra, Anna var lite sorgset och Radio Dept tittade vi bara en snabbis på. Kändisspottade Alexander Skarsgård och Kate Bosworth gjorde vi också, men allt var nog egentligen bara en lång väntan inför Håkans konsert kl 19.55. Lyckades inte förmå mig att ta en enda vettig bild under dagen. Var nog lite för high on life helt enkelt.

Sen kom den. Konserten med stort K. Herregud alltså! Jag har aldrig varit med om något liknande i Håkansammanhang (och då har jag ändå varit på åtta spelningar). Det var så mäktigt. Det kändes som om hela festivalen var där och alla kunde vartenda ord i varenda sång. Allsången var inte nådig och jag var gladare än gladast.

Så här underbart var det:



Efter Håkans spelning hängde jag med Karin och Jonas. Vi tittade på Lykke li och satt sen och drack öl i flera timmar vilket gjorde att vi missade klubbspelningarna. Men det gjorde ingenting alls. Kvällen avslutades uppe på Skansen Kronan med utsikt över hela Göteborg och festivalen kunde nog inte slutat bättre.

Efter festivalens slut i söndags och måndags hängde jag en hel del med Karin och Jonas, träffade Sophie och Andreas en sväng och myste med Ida.

Åh, fina fina Way Out West. Jag är så nöjd och glad. Räkna med mig nästa år också!


en liten hälsning från Göteborg

Tänka sig va?


way out west

Hörrni, nu sticker jag.  Åh, det kommer bli så bra! Puss puss puss.

wishes


uppsala?

Ny dag, nya möjligheter.

Jag har försökt ringa Umeå men missat telefontiden så nu får jag vänta tills imorrn istället. Men imorse gjorde jag en annan rolig upptäckt. Jag gick in på Uppsalas hemsida (där jag egentligen vill plugga) och såg att nytt för i år är att dom har börjat med intag på juristlinjen även på våren! Och statistiken från i våras visar att det nog inte är omöjligt att få en plats där i januari. Helt plöstligt lockade en vår i Uppsala betydligt mer än en höst i Umeå. Men som sagt, man vet aldrig.

Funderingarna fortsätter.


my last few days



Löptur med pappa.





Födelsedagslunch för morfar.







Dom fina bilderna är snodda av storasyster som skaffat sig en systemkamera. Och ja, jag vill också ha en.

umeå?

Hej fina ni.

Jag har varit borta i några dagar och det har hänt så lite men samtidigt så mycket. Nere hos morfar var det ganska lugnt. Vi spelade boule, var i Ullared, fikade och hade det skönt. Inga problem än så länge. Det som gjorde att jag är helt förvirrad just nu var antagningsbesked nummer två till hösten som kom i veckan. Efter urval ett var jag 28e reserv till Örebro och långt sämre till dom andra så jag hade i princip noll tankar på att plugga till hösten. Men sen, när jag loggade in på studera.nu ser jag att jag står som dryga femtonde reserv till Örebro MEN som första(!!) reserv till juristprogrammet i Umeå.

UMEÅ.

Alltså, jag vet varken ut eller in. Många platser och jag är första reserv. Chansen att jag kommer in är efter vad jag har förstått ganska hög. Frågan är bara, vad gör jag? Jag vet att jag kommer ångra mig som en tok om jag tackar nej nu och sen söker utan att komma in nästa år. Men jag var ju inte alls beredd på detta. Samtidigt så känner jag att ett år i Umeå kan jag väl fixa, men kanske inte 4,5. Så första delen i det här stora beslutet får bli att imorgon ringa upp till Umeå och höra mig för om det kanske går att byta studieort efter något år. Eller ja, överhuvudtaget bara ringa och rådfråga någon lite.

Jag känner inte en människa, jag har ingenstans att bo. Jag vet ingenting. MEN, det här kanske är min once in a lifetime chans? Ska jag sumpa den då?

Snälla söta härliga ni. Har ni några vettiga åsikter att dela med er av? Jag tror jag behöver höra några kloka ord.


augusti

Ikväll slog det mig att den här månaden, just den här månaden, nog kommer bli hur bra som helst. För några dagar sen var jag stressad över att jag inte har hittat något jobb än. Idag är jag lugn.

Just nu är jag nere hos morfar med familjen i några dagar för att sen komma hem, packa om och dra till Way Out West. Känner på mig att dagarna i Göteborg med många av mina favorittjejer kommer bli dom galnaste och härligaste på väldigt länge. Och sen när jag kommer hem igen, arbetslös eller ej, hinner det knappt gå två veckor innan det är dags för Popaganda i Årstaviken. Agnes har redan fixat biljetter (halva priset dessutom!) och det spritter i hela kroppen.

En månad full av fina vänner, underbar musik och dans dans dans. Vad spelar det för roll om man har ett arbete eller inte då?

Jag vill att alltihopa ska börja.

NU.


hipp hipp hurra



Stort grattis på födelsedagen älskade vän!!

popaganda

Jag blev just jätteglad. Pratade med Malin och fick höra att Robyn kommer till Popaganda i Stockholm 27-28 augusti. Och inte nog med det! Jonathan Johansson, Shout out louds, Belle & Sebastian, Familjen, Hästpojken och massa andra bra artister ska också dit. HIMLA tråkigt att jag bestämt mig för att inte springa lång-SM just den helgen!

Tror att jag får med mig Agnes på kalaset också. Kan ju inte bli annat än kanon!

Ihhhhhh.

det obefintliga tålamodet

Det finns nog ingenting som jag tycker är så himla tråkigt som regn och grått väder. Så jäkla fruktansvärt deprimerande. Precis som igår har jag bara suttit och hängt här hemma och jag känner mig både tjock och lat. Till råga på allt har jag groteska skavsår under fotsulorna så tanken om att ge sig ut och springa en sväng fick jag lägga ner ganska snabbt. Det enda bra med den här tråkiga dagen är att jag äntligen har plockat fram gitarren igen. Den har legat i lä nu ett tag men nu ska här banne mej spelas! Fingertopparna ömmar redan men jag tänker inte ge mig i första taget. Next up på attgöra-listan är att köpa mig ett capo så jag kan komma igång ordentligt.

Kom förresten på att jag skickat iväg min kära far staden runt för att få tag på Solsidanboxen som just släppts. Så nu håller jag tummar och tår för att den snart finns i familjens ägo, för i så fall kan jag garantera att den här dagen kommer få en fin vändning.

oskar linnros

Jag har ju glömt att berätta hur bra det var på Ritz häromveckan!

Jag ger er ett klipp, inte därifrån och inte den bästa låten, men för att ni ska se hur jävla snygg den här mannen är. Herregud, jag vill äta honom till middag.



Oskar Linnros, vill du bli far till mina barn?

kap

Tågbiljett till Way out west är nu fixat och jag kände precis att jag gjorde ett kap. 183 pix för resa mellan Stockholm och Göteborg var väl inte illa pinkat?

Nöjd är vad jag är. Nu ska jag bara fortsätta vara lite vuxenduktig och ringa Tele2 för att höra lite om mitt abonnemang. Det här med att ta ansvar kan faktiskt vara ganska roligt!

Snart Göteborg. Pepp pepp pepp!

RSS 2.0