Hjärta


la france!

Som ni vet var det Frankrike som gällde förra veckan. Hela Olgy-gänget var med samt några outsiders som fick hänga med på ett bananskal. Resan började med en 25 timmars bussresa non-stop till Frankrike. Nästan i alla fall. Vi sov på bussen & stannade bara för mat&kiss-stopp. Det hela gick utan större problem och vi var framme i Melún (några mil söder om Paris) vid kl 8 på måndagmorgonen.

Frankrikevistelsen mån-tors flöt på fint förutom att jag fick väldig halsont efter onsdagens första pass. Tyvärr blev den bara värre och värre dagarna därpå. Men solen sken fint (i alla fall första dagen) & humöret var mestadels på topp!







Hur som helst så var det Paris som gällde på onsdagkvällen. Det var häftigt! Vi körde multituristande då vi var ett härligt gäng som hann med de flesta sevärdigheterna på ca 3,5 timme. Inte illa! Eiffelltornet, triumfbågen, Notredame, Chans elyssé(?) , La Fayette m.m Lätt 4/5 toasters!

På torsdagkvällen var det inpackning i bussen igen och hela lasset drog vidare, denna gång mot Danmark och Fredensborg, där vi var framme vid 15 på fredagen. Bussresan dit var inte riktigt lika kul som den på nedvägen, bland annat för att jag kom på mig själv med att ha stoppat in en halstablett i munnen, i sömnen! Då har man ont i halsen vill jag lova.












Summasummarum var Frankrike-Danmarklägret en riktig höjdare!
Nu är det biologiplugg som gäller.


back on track

Nu är jag tillbaks i Hallsberg igen. Rätt skönt efter jagvetintehurmånga timmars bussresa totalt. Jag har saknat min säng mycket! Jag är fortfarande ganska förkyld så jag sprang inte idag heller tyvärr. Men solen sken hela dagen så jag var rätt glad ändå. Här är dock snö och bara några futtiga plusgrader, vart är världen på väg?? Tokigt.

Jag träffade ju Niklas i helgen. Jag vet inte vad jag ska säga om det egentligen. Det kändes konstigt i magen & jag ville bara spola tillbaks tiden 6 månader så hade jag kunnat hållt honom i handen istället för att stå en halvmeter ifrån & låtsas som ingenting. Men det gick ganska bra och nu efteråt känns det rätt skönt. Men hjärtat är lite förvirrat, såklart. Även om man önskar & tror att man bara har slutat tycka om den person man älskat så mycket i 2,5 år är det inte så jävla lätt. För mig var det ju samma gamla kille som stod där och pratade med mig & jag hade svårt att tänka på hur illa han gjort mig. Men det får jag inte glömma bort.

Jag ger er en frankrikesummering och lite fina bilder imorrn. Tills dess får ni nöja er med denna söta från Paris. Puss!




live from Denmark

Hej mina vänner.

Förlåt, förlåt för att jag inte har hållit mitt löfte & uppdaterat under Frankrikevistelsen. Men det har varit så mycket annat ni vet. Träningar, lek, skratt, Eifelltorn, halsont - You name it! Just nu är vi i alla fall på ett vandrarhem i Danmark en bit bort från där tävlingen går imorrn. Det är deiligt.(?) Men det där med halsont, det är jag som har drabbats av det, så jag kommer tyvärr inte kunna springa imorrn. Jag ska alltså gå hela dagen ute på gärdet i dåligt väder(?) och träffa honom för första gången sedan den 10de januari. Det känns inte kul i magen alls, usch. Men det som inte dödar, det härdar, det har jag verkligen lärt mig.

Om jag är frisk ska jag i alla fall springa stafetten på söndag innan resan hem till Hallsberg börjar. Jag hörde under veckan att det är en massa snö & minusgrader där vilket inte lockar sådär kanonmycket. Men va sjutton, jag ska ut på krogen med några brudar från klassen på fredag och det kommer bli kul tror jag! :)

Vi var ju i Paris i förrgår kväll & det var himla häftigt faktiskt. Jag har inte lyckats få in några bilder men jag lovar ett multifrance-inlägg när jag är tillbaks på söndagkväll. Nu ska jag kurera min hals med Strepsils & sen kanske sova om ett tag så jag blir en frisk kvinna igen.

& vem det nu än var som kommenterade att jag skulle komma hem (Ellen?) så kommer jag som sagt till Hallsberg på söndag och Estocolmo lördag nästa helg. Puss!


live from france

Hej på er snyggingar! :)

Nu är vi i Frankrike och har nyss gjort oss hemmastadda på vårt hostel för veckan. Det här kommer bli nice! Än så länge är det cirka 6 plusgrader & vi väntar fortfarande på solen. Men den kommer nog snart :)
För mamma kan jag berätta att i skogsdungen utanför fönstret är det fullt av vilda påskliljor och det är massa andra blommor utslagna. Skönt med riktig vår!

Nu ska jag hänga runt lite med de andra men killarna har trådlöst här så jag återkommer med uppdateringar under veckan. Kanske även en och annan bild om jag lyckas fixa in dom på datorn :)

Puss så länge!

klassfest



Tack för en kanonkul kväll mina vänner! :)

Nu taggar jag till för att imorrn åka med OLGY till Frankrike & Danmark en vecka, det blir nog kalas! Jag hoppas på sol, barmark och lite fler fräknar :)

Förresten, har jag nämnt att jag tappade bort mitt leg för någon vecka sen? Hur som helst, det gjorde jag i alla fall & hade ingen aning om vart det kunde ha tagit vägen. Men sen idag fick jag ett brev från polisen med mitt leg i! Hur sjyssht är inte det? Stort tack till den vänliga själ som lämnade in leget, nu behöver jag inte gå ut med mitt pass någon mer gång! ;)

Vi hörs när jag kommer hem igen! Håll ställningarna. Puss & Kram.


singing don't worry about a thing, cause every little thing gonna be all right




Ännu en grymt fin dag utanför fönstret!


tio kilo lättare

Våren har kommit till Hallsberg och jag önskar att jag kunde förklara för er hur glad jag är över det. Idag när jag gick mellan skolans byggnader, över den torra (!!) asfalten, med mina nya vita sneakers, skinnjackan & solen gassandes i ögonen, då kunde ingenting varit bättre. Ingenting. Jag är kanske konstig men jag påverkas verkligen av solen, värmen, vintern och mörkret.

Varje år när jag inser att det faktiskt äntligen är vår är det som att en sten släpper från mitt bröst. Allting blir hundra gånger lättare. Just idag kunde det inte varit tydligare. Kanske just för att våren aldrig har varit så efterlängtad som den har varit i år. Jag vill bara lägga den här mörka, dystra jävla vintern bakom mig och få tillbaks mina fräknar igen. Och min glädje. Och om ni undrar så är jag på väg nu, våren är här. Underbart skönt.

Sen måste jag bara berätta om min andra lyckogrej som hänt idag: Min orkidée har slagit ut igen! Stora lila, fina blommor. Farmor, jag ska ta en bild imorrn så du får se :)




90's


fin! :)



taggade brudar


Slående likhet!


 


PUSS!


Bara för att det ikväll gör sådär ont igen

För att citera Michaela Forni:

"Fast den är inte lika smärtsam som obesvarad kärlek. Då gäller det att komma ihåg att det inte är ditt fel. Att det inte är rätt. Att det finns någonting annat för dig därute.


En av de finaste och mest sanna kommentarer jag har fått på bloggen var den här


"gråt inte över att du har förlorat din såkallade sanna kärlek, för din sanna kärlek vill ha dig för evigt."


man får inte glömma sånt.


Hur omöjligt det än kändes en gång så inser man att man sakta glömmer bort hans dofter och vackra nyckelben.

Att man längtar efter något nytt istället för att sakna något gammalt."

Fan vad sårad jag är egentligen. Jag vill inte tänka mer.


vuxenpoängen rullar in

När man äter 70%-ig mörk choklad & överför pengar från sina konton med hjälp av en liten dosa, då vet man att man är vuxen. Jag är fett vuxen ikväll. Och om fem minuter ska jag kolla på Beck, vart ska det här sluta egentligen?

Update

35 minuter senare var jag uppe ur badet igen utan en sida läst i min bok. Heja Klara!



det vore fint om man var lite brun & fräknig igen..

relax, take it eeeeasy

Hej på er!

Dagen idag har börjat bra. Jag har sovit gott, ätit god frukost, kört bra bil & tagit in/hängt ut kontroller åt klubben i det lagom fina vädret. Det är sju plusgrader ute, rena lyckan faktiskt!

Just nu äter jag tomtegröt med kanel och socker, himla gott. När jag är klar med lunchen ska jag göra något som jag är jättedålig på. Jag ska ta det lugnt. Det kanske inte är så svårt tänker ni men ack så fel ni har. Heter man Klara Hall så är nog det svåraste som finns att faktiskt bara ta det lugnt. Ända sedan jag var liten har orden "Ta det lugnt Klara" förföljt mig. Överallt och i precis alla sammanhang. Men jag kan inte! Så min plan idag är att göra ett mysigt, varmt bad, lägga mig och läsa boken Flyga Drake (fast på engelska) och äta lite godis som blev över sen igår. Frågan är bara hur länge jag kommer klara av att bara ligga där upp och ner och läsa? Jag återkommer med resultatet sen. Önska mig lycka till.

Förresten så är nog kamerasladden kvar i Hallsberg så ni får hålla ut ett tag till...

Puss :)

krogdebut

Igår togs min krogoskuld. Det blev 90's i gamla stan som, precis som namnet avslöjar, bara spelar 90-tals musik. Men det var riktigt kul! Kvällen började först hos min kära vän John, som det för övrigt var riktigt kul att träffa igen, med ett antal för mig, okända människor. Dock gjorde det mig ingenting för jag har kommit på att det bara är kul att lära känna nya människor :) Väl inne på 90's mötte jag upp Ellen & hennes kompis och lyckan var total!

Jag tog en hel del fina bilder men tror tyvärr att jag glömde sladden till kameran i Hallsberg, men jag lovar att leta en extra gång. Nu ska jag möta upp Ellen i Sickla & mysa lite och ikväll blir det födelsedagsmiddag hos kusinerna.

Förresten, idag firar jag 2 månader som singel, men vet ni? Just idag bekommer det mig inte alls för jag lever livet och har kommit på att det är jävligt kul. :)

Puss sötnosar!

tankarna äter upp mig

Jag är så jävla less på att samma tankar tar upp min hjärna 24 timmar om dygnet. Jag vill inte ha dem där men samtidigt går de inte att släppa. Jag är så besviken så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Hur kunde allting bli så här? Du. Jag pallar inte. Kan man inte bara stänga av sina tankar?  & känslor? Framförallt sina känslor, då vore allting så sjukt mycket enklare.


Det gör så ont, så jävla ont.

GRATTIS JOHN



Idag fyller filuren till vänster 18 år! Ungefär 14 år äldre än vi var när denna bilden togs. Stort grattis på födelsedagen min vän! Imorrn blir det krogen!


11 mars

Idag, för exakt ett år sedan, dog min älskade farfar. För 365 dagar sen. Om någon frågade mig kunde jag lika gärna ha svarat att det var för några veckor sedan. Jag minns det som om det vore igår. Det är konstigt det där, hur hjärnan ibland har en sådan förmåga att memorera och komma ihåg händelser som hänt för länge sedan, bättre än något som hänt nyligen. Jag kan berätta i detalj vad jag gjorde på eftermiddagen och kvällen den 11 mars förra året. Hur jag mådde, vad jag tänkte, vilka jag pratade med. Det är mer än vad jag kan svara på angående någon dag förra veckan. Men förhoppningvis så fungerar hjärnan så att den memorerar och lagrar sådant som har betytt och påverkat oss mycket, mer än den gör med någon vanlig vardagshändelse.

Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag aldrig kommer få träffa min farfar igen. Men livet har sin gång & det är något jag måste lära mig att acceptera.


min älskade farfar & farmor

känn pepp!

Jag försöker tagga till för att om en timme springa testlopp i snöovädret. Det går sådär. Och jag som trodde det var vår imorse och tog på mig mina nya vita skor, tji fick jag.

Jag känner pepp inför fredagens utgång, nästa fredags klassfest & Frankrike. Det blir fina grejer. Vore bra om jag hittar mitt leg som har gått och gömt sig bara...


Nothing but a heartache






It's a heartache
Nothing but a heartache

Hits you when it's too late
Hits you when you're down
It's a fool's game

Nothing but a fool's game
Standing in the cold rain

Feeling like a clown.

It's a heartache

Nothing but a heartache.
Love him till your arms break

Then he lets you down.
It ain't right with love to share
When you find he doesn't care for you.
It ain't wise to need someone
As much as I depended on you.

It's a heartache
Nothing but a heartache

Hits you when it's too late

It ain't r'ight with love to share

Oh it's a heartache

Nothing but a heartache.
Love him till your arms break

Then he let's you down
It's a fool's game

Standing in the cold rain

Feeling like a clown.

It's a heartache
Love him till your arms break
Then he let's you down
It's a heartache

måndag

Nu äter jag digestivekex och dricker te, igen. Det har blivit min nya grej. Jag är helt slut i kroppen efter två träningar idag så sängen vore kanske smart att lägga sig i men jag väntar en stund. Jag tycker nämligen om att sitta en stund för mig själv och varva ner lite på kvällen innan jag ska sova. Fundera lite, läsa bloggar, kolla facebook & hänga runt lite. Hålla mig uppdaterad liksom. Det är något konstigt behov jag har, jag vill ha koll på vad som händer överallt.

Annars är jag lite ledsen ikväll. Jag började gråta under stretchingen(?) på träningen men det var inte så farligt som det låter. Agnes var där & höll om mig lite så det kändes lite bättre. Men sen har det liksom hängt i. Det gjorde ont i mig när jag skulle ta hissen upp till min våning och ser mitt namn ristat i ett hjärta på väggen bredvid. Det var inte så länge sen det ristades in där, kanske 3 månader sen. Då var mitt liv helt annat mot vad det är nu. Då kände jag mig trygg & glad. Det gör jag inte nu. Det gör ont i mig att saker och ting kan förändras så himla mycket på så kort tid. Jag förstår fortfarande inte och kommer nog aldrig heller göra. Jag orkar bara inte vara ledsen.

Nu ska jag sova, eller nåt. Tack för idag.

långa nätter, där ute finns så många långa nätter

Jag har myskväll med mig själv kväll. Tända ljus, stora koppar te och Melissa Horn på Spotify. Jag funderar på att titta på filmen Tillsammans är man mindre ensam för jag har lång sovmorgon imorrn & har fått för mig att den ska vara bra. Idag har jag varit på IKEA med mamma, pappa, Nora, moster & kusin. Herregud vad jobbigt det kan vara där! Jag var helt slut efter knappt en timme, helt tvärtemot hur det var när man var mindre och det var roligaste platsen på jorden, typ. Jag fick i alla fall med mig lite fina ljus hem & ett par mysiga tofflor. Billigt och bra.

Jag körde ju första körlektionen i fredags också, det gick fint! Dock finns det en del grejer kvar att slipa på så i helgen har jag legat i och kört en hel del. Idag körde jag hela vägen till IKEA till exempel, inte fy skam. Det var galet hur mycket bilar det var på E4an mot kungens kurva, jag blev lite skraj men det gick finemang. :)

Jag lovade ju bilder på nya väskan:


 


Och två från igår när jag ändå är igång:



Over and out. Puss / Klara


söndag 8/3 2009

Inatt hade jag en dålig natt. Inte dålig som att jag inte sov utan dålig för att jag drömde och var orolig hela natten. När jag äntligen vaknade var jag helt slut och orkade inte tänka mer. Det kändes som jag hade legat och ältat hela natten. Jag drömde om att jag gick in i hans rum som så många gånger förr. Skillnaden nu var att det var någon annan som hade legat där jag brukade ligga, men i mina kvarglömda sängkläder. Det var så konstigt allting & klumpen i magen kom tillbaks, i sömnen. Sånt borde vara förbjudet, för när den kommer då börjar inte dagen något vidare bra alls. Jag tycker det är obehagligt att sova ibland, speciellt när drömmarna tar över, för de kan man inte kontrollera alls. När jag är vaken kan jag i alla fall tänka "Nej, Klara, nu får du skärpa dig". Det kan man inte göra i sömnen, tyvärr.

Det blev ingen utgång igårkväll för Ellen var fortfarande rätt förkyld så istället tog vi en myskväll hemma hos Linnea. Det kändes precis lika fint det, jag tycker mycket om att umgås med mina vänner. De som är riktigt nära och som man bara kan vara med utan att göra sig till. Så det var en fin & mysig kväll för min del och jag fick skjuts både till och från Tyresö, sånt är lyx.

När jag kommer tillbaks till Hallsberg ska jag ta kort på min nya fina väska som jag köpte igår. Ni får hålla er tills dess. Puss.

Ta mig till kärlek, ta mig till dans, ge mig nåt som tar mig någonstans för jag vill veta om kärlek finns.

Idag är det lördag, Kom igen Lena spelas på radion i köket & jag är glad. Snart blir det långpass i det halvfina vädret och ikväll blir det förhoppningsvis utgång om Ellen känner sig frisk. Det ni! :)

Thors dag

Idag har varit en kanondag! Det blev först spinning och sen shopping i Örebro hela långa dagen med några av favoritflickorna i klassen. Det var en grym shoppingdag för min del ska jag tala om! Jag lyckades införskaffa:

* snygga ljusa jeans på halva priset, kanon!
* vita sneakers från nilson(s?) för morfars födelsedagspengar. Bästa idag!
* ett silverarmband + berlock från guldfynd, även detta för födelsedagspengar
* minneskort till både mobil & kamera, bra skit.
* en styck kyckling-curry baugette till lunch och asgod kaffe till efterrätt.


När jag kom hem från Örebro roade jag mig med detta:





vi var bara 7 tappra man på träningen idag (av ca 30), men det blir vad man gör det till :)

Imorrn har jag min första körlektion, sen får vi reda på matteprovet, sen blir det tåg hem till Sthlm & på kvällen blir det barnvakt! Wish me luck, puss fellows!



För det ordnar sig, det gör det alltid. Jo det löser sig, så brukar allt bli. Det kommer fixa sig till slut det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur och flera mil ifrån. Det ordnar sig.

Ikväll var det, som så många gånger förr, pokerkväll som gällde här på OLGY. Och det bangar man inte på i första taget om man heter Klara Hall. Så jag & 9 av mina kära kamrater slog oss ned vid bordet och nu 4,5 timme senare sitter jag här, utslagen & trea. Trea. Sämsta placeringen egentligen för man är så nära pengarna som möjligt så det hade känts precis lika bra att blivit typ 6a eller något. Men det är kul ändå, jättekul! :) Men man blir himla trött i huvudet...

Idag sprang jag orientering 1,5 h i strålande sol & det var andra dagen i rad jag tränade utan överdragsjacka. Och det var inte ens kallt. Sånt kan verkligen göra min dag! Det var kanonfint & linjeorienteringen gick jättebra. 4/5 toasters, lätt!

Imorrn har vi universitetsdag i Örebro vilket innebär att vi får åka in och kolla in läget på universitetet. Men eftersom de inte tar någon närvaro där så funderar ett skönt shoppingsuget gäng brudar (ink. jag själv) på att istället ta en heldag på stan. Det skulle inte sitta helt fel!

Nu blir det snart sängen, spinning 07.50 imorrn kallar.





p.s
Vet ni det allra underbaraste som verkligen gjorde min dag idag? Jag sprang 4st 4 minutersintervaller igår på asfalt. (Det absolut värsta för mina benhinnor) och idag känner jag ingenting. INGENTING! Det känns så sjukt fint efter 1,5 års skada! Så ni får vara lite glada för min skull :) d.s

Titta & njut



Kommentarer är överflödiga. Världens finaste film, och nästan världens finaste låt också när jag tänker efter ♥

2 mars 2009

Nu är min födelsedag snart slut men jag tänker inte hänga läpp för jag har nog haft en av de bättre födelsedagarna i mitt liv. Morgonen började med att jag vaknade av ett grattisms och sen var det bara att sova räv tills familjen skönsjungande till slut kom in. Precis som det ska vara med andra ord :) Efter en snabb födelsedagsfrukost och paketöppning hemma bar det av till tåget så resten av dagen har spenderats i Hallsberg med en stor del av mina fina vänner. Kanonbra!

Och jag fick i princip allting som jag önskade mig så jag är helt lycklig. Mest glad är jag nog över de svarta pumpsen som jag trånat efter i på tok för många månader. Och sen fick jag en digitalkamera, hur bra var inte det? Asbra!


Så här lycklig var födelsedagsbarnet själv dagen till ära!


Efter middagen bjöds det på marrängswiss


och så här söta är Malin & Lilian en kalasmåndag

Puss på er & tack till alla ni som gjort min dag helt underbar! :)


IDAG FYLLER JAG 18 ÅR!



fan va fint det känns!

vasaloppet




Idag är det enligt tradition en hel förmiddag framför tvn. Det är ju vasaloppet! Jag tycker det är himla mysigt, att gå upp tidigt på morgonen, se starten och sen bara sitta och följa hela loppet med en kopp varm choklad :) I år blev det Daniel Tynell som tog hem segern så grattis till syster som vann hela 65 kronor på honom. Och förstås grattis till honom också!
Nu blir det femmilen på tv, gött med 8 timmar skidor i sträck, speciellt när man inte behöver åka själv..

Igår kväll var det ju inflyttningsfest hos Anders Carlsson som gällde. Det var kul att träffa folket som man inte sett på ett tag, speciellt Johanna som pallrade sig dit! Dock kunde jag inte var med och festa så mycket som jag hade velat för vid elva skulle hela gänget ut på krogen. Eftersom att det då bara var 25 timmar kvar tills jag också var 18 så tyckte alla att jag skulle testa att komma in. Tyvärr gick det dåligt, vakten var sur så jag fick ta mitt pick och pack och bege mig hemåt. Det var kul så länge det varade men nästa helg blir det min tur :)

och vet ni? Jag fyller år imorrn. Imorrn!!

RSS 2.0