running up that hill

Det är lördag. Jag är kvar i Hallsberg över helgen för mamma, pappa och Nora är i Vemdalen så det kändes rätt ovärt att åka hem till ett tomt hus. Jag har tränat långpass med tisaren kl 10 och är nu sådär trött som man bara kan vara efter en timme och fyrtio minuters orientering. Sen jag kom hem från klubbstugan har jag kollat lite på skidor och ett avsnitt O.C. Jag är sugen på att baka lussebullar men har lovat att vänta på Lovisa och David som är och spelar bowling. Kanske borde jag julpynta lite medan jag väntar? Eller leta fram min vänsterpilstangent som jag råkade dammsuga upp häromveckan...


Placebo - Running up that hill

don't say a word just come over and lay here with me

Hello mates!

Sen vi hördes sist har jag:
funderat en del. skrattat så jag gråtit. gråtit för att jag varit ledsen. velat sparka på hösten och regnet. tränat en del. blivit frisk från biverkningarna från sprutan. druckit många koppar kaffe. skrivit nationella i engelska b. gått väldigt lite i skolan. fått helg redan idag då jag har zero lektioner imorrn. funderat på vad jag ska hitta på i helgen. längtat efter julen. blivit oerhört glad över den glimt jag såg av solen i tisdags. funderat lite på julklappar. lyssnat på John Mayers nya skiva (gör det ni också). sett ett stjärnfall. önskat något. övatövatövat på gitarren. tänt massa ljus. kollat ikapp sex avsnitt av paradise hotel på en och samma dag.

Det sistnämda skäms jag oerhört mycket över. Det programmet är inte vettigt någonstans och jag hade verkligen bestämt mig för att skita i det. Men jag kunde inte så emot till slut. Nästa avsnitt är ikväll klockan nio. Jag kommer nog inte missa det.

Jag hoppas ni har haft några härliga novemberdagar och att ni är glada i hjärtat. Det är viktigt att försöka vara det.

.



hur fint?

Jag hittade nyss en blogg skriven av en tjej som hette Signe.

Signe.

Hur fint namn är inte det egentligen? Det ska nog någon av mina döttrar heta när jag blir stor.

grissjukan

Hej kompisar!

Har ni hört talas om svininfluensan?
Jag tänkte väl det.
Har ni hört talas om vaccinet för denna influensa då?
Ni har det ja.
Men har ni hört talas om biverkningarna av detta vaccin?
Nehe, det hade ni missat.

Jag tänkte därför ge er en liten lektion i detta. Igår, fredag, var det dags för det som alla snackat så mycket om. Det var dags för vaccinering för(mot?) svininfluensan hos skolsköterskan kl 10.30. Efter att jag blivit övertalad om att det faktiskt är en rätt bra grej att ta den här sprutan, om inte bara för min så för hela samhällets skull, så gjorde jag det.

Sen gick det som det gick.

Från början var allting frid och fröjd. Lite öm i armen men inte alls något att klaga på. Min första smärtchock fick jag ca kl 17.00 då jag satt på tåget hem mot Stockholm. Jag hade suttit still och läst en halvtimme när jag skulle byta position lite. Jag lyfte min vänstra arm, och AJ! Förlamningen hade börjat. Jag kom hem och kvällen gick ganska bra. Armen blev värre och värre men jag kände mig relativt pigg. Fram till kl 22 då jag började frysa som en tokig och kände mig riktigt hängig. Jag hade också börjat känna av en stickande känsla i armhålan (lymfkörtlarna). Jag somnade med 38 graders feber och två alvedon i kroppen.

Natten bjöd inte på särskilt mycket sömn då jag var tvungen att vrida och vända på mig för att inte belasta armen. Morgonen kom och jag kände smärtan så fort jag gick upp. Armhålan dunkade och armen likaså. Men det var itne nog med detta. När jag tittade ner på min kropp hittade jag massvis av rödflammiga prickar på min rygg, min vänstra arm och mina ben. Jag hade alltså utvecklat en allergisk reaktion mot vaccinet. KUL!

Så har dagen flutit på ungefär. Jag har överlevt tack vare alvedon men värken har envisats med att finnas där ändå och göra mig halvt orörlig. Nu, 34 timmar efter vaccinet, funderar jag på när jag kommer må bra igen. Kommer jag kunna träna med tjejerna på Järlagården imorrn kl 10? Det återstår att se.

Jag hoppas ni tillhör den skara som inte reagerat så starkt på vaccinet, för hade jag vetat att jag skulle må så här hade jag nog tagit mig en liten funderare innan.


Den här bilden är från i onsdags då jag fortfarande var pigg och glad.

Puss på er!

jag känner hur det bränner inom mig

Idag är jag och den här så kallade årstiden värsta fiender. Jag är så arg på den att jag bara vill skrika, slå och ge den en rak höger. För den är bara dum i huvudet. Jag menar, vem tycker om någon som gör människor ledsna? Som gör att man beter sig som en konstig typ som man inte känner igen. Som gör att man blir ledsen och dyster av minsta lilla.

Hade det varit en person hade man kunnat vända ryggen till och sluta umgås med den. Men nu kan man inte det! Det är det som gör mig så frustrerad! Man tvingas se personen i ögonen varenda jäkla morgon när man vaknar. Det spelar ingen roll hur mycket man blundar eller låtsas att man är någon annanstans. När man tittar så står han där och hånler åt en ändå. Den där hösten. Även kallad november. 

I hate you. Bara så du vet.


Dagens bästa:


Jag flyttade om veckans träningspass lite och gav mig själv en sovmorgon til 11.00 idag...

...vilket ledde till att det INTE VAR MÖRKT när jag vaknade...

...vilket gjorde att den här dagen redan har börjat sjukt mycket bättre än de senaste dagarna!

Thank God for sovmorgon och gott kaffe. Hoppas ni får en grym dag älsklingar, det tänkte jag ha!



this time baby, I'll be bulletproof

Förlåt Hanna för att jag är en usel bloggkompis och snor dina inlägg. Men jag bara måste.

Jag dog en gnutta när jag såg det här. Hur söt kan en femåring vara?

Titta och bli varma i hjärtat.



p.s Tack för gratulationerna! d.s

hipp hurra

Idag firar jag 10 månader som singel.

Tio månader.

Shit vad tiden går.

när fredagskvällen bubblar, det är blodet, man är kåt

Jag har alltid tyckt att det är något visst med fredagar. Känslan av att förhoppningsvis vara ledig från skolan/jobbet hela helgen och göra sånt man tycker om, gör att folk lyser lite extra. Det spritter liksom i kroppen. Jag minns när jag var mindre och pappa kom och hämtade mig och Anna efter skolan. Vi åkte till simhallen, åt apelsin och drack festis i bastun och när vi kom hem var det dags för disneydags. Kvällen slutade alltid med att jag somnade på ett täcke på vardagsrumsgolvet framför fångarna på fortet. Minns ni den tiden?

När jag blev lite äldre och vi slutade med simhallsbesöken var det alltid städning som gällde på fredagarna. Tråkigt kan tyckas men det fanns liksom lite fredagskänsla över det också. Pappa spelade alltid "livet är en fest" med Nationalteatern medan jag sortade all tvätt i högar och sen var det det vanliga plockandet av grejer som gällde. Efter detta väntade god fredagsmiddag och Sikta mot stjärnorna. Eller skoldisco om man hade tur. Fredagskänslan fanns där i alla fall.

Idag bor jag i egen lägenhet och lagar egen mat. Som tur är åker jag hem ganska ofta och får fredagskäslan hemma hos mamma och pappa. Det finns inget jag uppskattar mer än att komma hem och få otroligt god lagad mat med mammas sallad till på fredagarna. Den här helgen stannar jag i Hallsberg vilket innebär att jag måste fixa känslan själv på något vis. Jag borde kanske städa, jag borde kanske handa lite festlig mat. Eller gå till simhallen? Eller så kanske det helt enkelt är på tiden att jag skaffar mig egna rutiner som ger den rätta känslan.

Hur som helst.

Först ska jag njuta av att det är just fredag och äta en pepparkaka och spela lite gitarr. Ha en grym eftermiddag och kväll kära ni!

livet är en fest - nationalteatern

the time is now

Idag, den 11 november 2009, har jag bestämt mig för att uppskatta allt fint jag har i mitt liv. Nu uppskattar jag:

Min älskade familj - som jag träffar lite för sällan men som är så viktig, så viktig.

Hallsbergs orienteringsgymnasium - som gör att jag får möjligheten att bo och träna och leka med mina finaste vänner. Världens bästa idé om man är rastlös och inte tycker om att sitta ensam.

Ljuset - Minsta lilla solstråle så här års får mig att skratta av lycka. Dock är det lite för sällan det händer.

Musiken - Vad vore världen utan fin musik? Sen ska jag ju lära mig spela gitarr också. Det är kul!

Att gå sista året på gymnasiet - Jag längtar så till juni och studenten. Har fått för mig att livet börjar på riktigt först efter det. Någon som vet ifall detta stämmer?

Att vara skadefri - Är riktigt sugen på vinterträningen och se hur mycket jag kan pressa mig själv. Håll tummarna för att jag håller!

Att jag har börjat få fjärilar i magen - Världens bästa (och läskigaste) känsla! Jag ska verkligen ta vara på den!


Asha Ali - The time is now


Hörrni, nu skiter vi i att det är grått och kallt och njuter av allt det fina. Jag lovar att vi blir gladare av det allihop. Vi låtsas att det är juni, okej?



mmm bop

Hej mina vänner. Jag vet inte vad jag gör om dagarna, men uppenbarligen hänger jag inte här så mycket. Det kanske har med november att göra. Jag försöker i möjligast mån sysselsätta mig så jag slipper tänka på allt grått och dystert som denna månad för med sig. Ibland funkar det rätt okej. Idag har jag ägnat större delen av dagen åt biologiplugg till provet imorrn. Det känns som om det viktigaste sitter nu så snart väntar sängen. Imorrn bitti ska olgy till simhallen kl 8 och ha simorientering. Verkar spännande!

Jag lovar att jag kommer vakna upp och ge er något spännande imorrn. Typ lite winnerbäckbilder, om jag hittar USB-sladden. Puss och sov gott så länge!


who do you pray for at night before you go to sleep?



Borde sova. Vill veta. Vill ha vår. Vill ha en kram.

Berätta vad det är, så jag förstår hur jag ska nå dig

Jag har tagit tag i mitt liv lite nu. Sitter med datorn i knät i vardagsrummet och har påbörjat en bokrecension av Män som hatar kvinnor. Det går lite segt och knackligt men pappa har precis satt på kaffebryggaren i köket så snart blir jag farlig! Winnerbäcks nya spelas högt i hela huset då fyra av familjens fem medlemmar ska på konserten på Annexet ikväll. Jag känner på mig att det blir en fin kväll!




Annars är det grått utanför fönstret. Och blött. och kallt.

Vem fan bestämde att vi skulle leva i Sverige, året runt?

fredag hela veckan

Idag är det fredag. Jag sitter på mitt rum och tittar ut på regnet. Ska ta tåget hem till Stockholm 14.18 och till dess har jag en hel del saker jag borde få uträttade. Men jag har inte riktigt lust. Det blir ofta så såhär års. Därför gör jag precis det jag inte borde göra så nu försöker jag lära mig spela gitarr. Det har blivit min nya grej. Jag har nu försökt mig på Only you med Joshua Radin efter att jag nu efter många veckors övande kan spela Kents socker ganska okej. Jag har redan fått sjuka förhårdnader på fingertopparna, dom är riktigt arga på mig. Men det är kanske sånt man får ta. Min plan är att i vår när jag har 11 lektioner på 5 dagar (och kommer ha så galet mycket ledig tid om dagarna) ska bli riktigt duktig på att spela gitarr. Därför ska jag nog önska mig en i julklapp. Mamma, du hörde det va?

Jag har en bokrecension som måste göras och en träningsdagbok som borde fyllas i. Snart. Nu ska jag nog plinka vidare lite. Tur att Anna kommer hem i helgen så jag kanske kan få lite hjälp! Ta hand om er i tråkvädret. Vi får blicka framåt, snart är det jul!


I hope my smile can distract you

Hej kompisar!

Tänkte bara börja att säga att jag och pappa vann vadet i söndags!!
Dock var det bara en knapp minut som skiljde oss åt, men en vinst är alltid en vinst! Efter 1.46 h var jag mest glad över att det hela var över. Herregud vilken grej.

Hur som helst.

Jag har varit i Linköping sen i söndags så därför har det varit lite tyst här. Jag har varit där med mina favoritflickor från klassen och 60 andra tjejer från olika skolor för att få se lite hur det är på universitetet och allt runt omkring. Riktigt kul faktiskt! Ångesten för vad man ska göra sen, sen i juni efter studenten, börjar sakta komma krypandes. Linkan kanske vore nått ändå?

Jag passade på att träffa en annan fin person också som gjorde att mina dagar blev bra mycket mysigare än på länge. Och sånt kan man ju inte annat än bli glad i magen av. Så det kändes sådär halvkul att komma tillbaks till gråa Hallsberg ikväll igen. Men men...

Imorrn väntar en ny dag. Nu ska jag catcha up lite missad sömn från de senaste nätterna. Puss och godnatt!

RSS 2.0