om pengar är tid är jag fan så pank



Näe hörrni, ledsen att jag är lite off men det händer tusen saker samtidigt just nu. Och mitt i allt detta vill man hinna göra alla de där vanliga sakerna som man brukar göra, och det är lite det som inte riktigt funkar. Jag har i alla fall haft en grym helg! Ni ska få se och höra sen. Nu värker hela kroppen och skriker efter min mjuka säng. Det blir väl jag och John Blund inatt igen då.

Dröm sött.

natti

Efter ännu en hög på livet-dag med mys och grillning med tjejerna tänkte jag sova några timmar för att ladda inför morgondagen. Fotbollsturnering, ÖL-OL och fest står på schemat. Kan bli riktigt bra! Om ni undrar så lyckades jag häva en hel öl ikväll utan minsta(!!!) spill. Det tar sig. Får dock se hur det går när lättölen byts ut mot starköl och vilan mot orienteringsslingor...Håll tummarna!

Ihhhh!

Sova var det ja.

innan jag somnar



STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE ÄLSKADE VÄN!!

finito!!!!!

Ikväll gjorde jag klart min absolut sista skoluppgift på gymnasiet. Jag är KLAR. Imorrn när jag vaknar så är det över och festen kan börja. Jag kan inte riktigt fatta det. Jag kommer aldrig mer behöva läsa ämnen som har noll att göra med det jag vill göra i framtiden och kan vila ifrån det här med läxor hur länge jag vill egentligen. Vi får väl se om det bara är över sommaren, till våren eller ännu längre. Men det härliga är att det bara är jag som bestämmer nu. Jag kan göra precis vad jag vill. PRECIS vad jag vill.


Så jävla bra!

början på slutet

Hoffmaestro var SÅ bra! Alltså, vilka killar. Mer musikaliska får man nog leta efter. Det var länge sen jag var på en konsert där artisterna verkligen gjorde allt för att få med publiken. Förutom en sjukt bra spelning var det trångt, varmt och svettigt. Som vanligt med andra ord. En riktigt rolig kväll!




Agnes var mer taggad än någonsin!











Jag börjar bli lite high on life.

alternativ träning

Det är ju öl-ol som gäller på lördag efter fotbollen. Eftersom många av oss är ganska dåliga på just den här "dricka-öl-snabbt"-grejen så tänkte vi ta tillfället i akt och tjuvträna lite. Sagt och gjort.

Vi kommer bli farliga i helgen!




En back lättöl och vi var redo för start












bilder från elin

Nu taggar vi Hoffmaestro & Chraa. Whoop Whoop!

letting go takes love

To let go does not mean to stop caring,
it means I can't do it for someone else.
To let go is not to cut myself off,
it's the realization I can't control another.
To let go is not to enable,
but allow learning from natural consequences.
To let go is to admit powerlessness, which means
the outcome is not in my hands.
To let go is not to try to change or blame another,
it's to make the most of myself.
To let go is not to care for,
but to care about.
To let go is not to fix,
but to be supportive.
To let go is not to judge,
but to allow another to be a human being.
To let go is not to be in the middle arranging all the outcomes,
but to allow others to affect their destinies.
To let go is not to be protective,
it's to permit another to face reality.
To let go is not to deny,
but to accept.
To let go is not to nag, scold or argue,
but instead to search out my own shortcomings and correct them.
To let go is not to adjust everything to my desires,
but to take each day as it comes and cherish myself in it.
To let go is not to criticize or regulate anybody,
but to try to become what I dream I can be.
To let go is not to regret the past,
but to grow and live for the future.

To let go is to fear less and love more
Remember: The time to love is short

even the wrong words seem to rhyme

Snart onsdag igen. Jag vet inte hur det kommer sig men tiden bara rinner iväg. Imorrn är det muntligt prov på samhällen och sen Hoffmaestro. Sen är det i princip helg igen. Den bara kom sådär. Tyvärr har regnet öst ner hela dagen, annars hade jag nästan börjat tro att jag har sommarlov. Betygen sätts om en vecka och folk har mer eller mindre lagt av lite. Så även jag. Det är så mycket som ligger i luften och bubblar. Sjutton dagar till studenten och allt det här tar slut. Sjutton dagar fyllda av fest och roligheter. Jag måste anstränga mig för att stanna upp och andas lite mitt i det här för annars kommer det nog inte funka. Så många tankar, viljor, känslor. Så mycket att se fram emot och så många människor att hinna umgås med innan det är för sent. Det är tusen saker som ska hinnas med men ikväll gör jag just ingenting. Borde sova men tycker mer om att vara vaken. Min orkidé har börjat blomma igen förresten. Jag som trodde att den dog i somras och höll på att slänga den. Skam den som ger sig. Fina fina blomma. Ni ska få se när den fått lite fler blommor sen.

Ikväll lyssnar jag på den här låten, i den här listan. Njuter av hur fint det låter. Gitarren. Hans röst. Jag vet inte vad det är men killar som kan spela gitarr gör mig knäsvag.

denmark

Hey you guys.

Allt är kalas här i Danmark. Igår var det sprint som gick rätt bra efter förutsättningarna. Knät höll och det var huvudsaken. Idag sprang vi en långdistans som inte var riktigt lika rolig. Jag startade bland dom sista, solen var varmare än någonsin (typ 30 grader) och det var grönt och jävligt. Jag var inte alls van med terrängen och trasslade en del innan jag tillslut lyckades komma i mål. Fick tyvärr ont i knät så jag har ju haft bättre dagar. Men men, imorrn blir det en medeldistans på dryga tre kilometer så det ska jag väl kunna överleva innan knät får vila några dagar.

När det gäller det här med solen så kan jag meddela att majoriteten av oss för tillfället har samma färg som majoriteten av danmarks flagga. Det här med solskyddskräm var det inte riktigt någon av oss som tänkte på...Jag hoppas att den här idén om att det röda blir brunt stämmer för annars vette fan.

Vi kommer hem sent imorrn kväll så vi hörs väl på tisdag. Om jag inte är för upptagen med att leva livet vill säga, för den här veckan ser ut att bli awesome. Hoffmaestro på onsdag, SATC på torsdag?(Någon som vill se den med mig??? Agnes? Elin?), grillkväll på fredag och Sammandrabbning lördag-söndag.

Nu kör vi!


vi är typ sådär bruna, eller näe..

bildregn från mammas kamera















Nu packar jag väskan och försöker hela mitt knä inför en helg i Danmark. Hoppas det håller och att vi får lite fint väder. Har legat hemma och pressat med mamma hela dagen så nu är jag både brunare(rödare) och fräknigare än innan. Det luktar sommar. Ta hand om er kompisar. Puss!


Honey, I'm home



Är i Stockholm igen. Jag trivs så bra här. Längtar faktiskt till sommaren och jobbet. Att varje morgon ta bussen in till Slussen för att sedan ställa sig på Katarinavägen i några minuter och titta ut över en stad som ännu inte har vaknat. Kanske möta några glada på väg hem från efterfesten samtidigt som man själv redan har börjat dagen därpå. Att en egentligen så okristligt tidig tid (06:00) ändå kan vara så himla fin på något vis.


bevis på att gud pissade på mig idag men sen ångrade sig igen

MINUSLISTAN

- Dagen började med att jag vaknade upp med världens huvudvärk som höll i sig hela förmiddagen. Och nej, jag var inte ute och festade igår!
- Jag stoppade en femtiolapp i jackfickan när jag var i skolan som sen var helt borta när jag skulle köpa glass.
- Jag åkte till stan med Elin för att byta mina nya jeans som gått sönder (pissjeans) men åkte hem igen utan nya(eller gamla) jeans, utan kvitto och utan pengar.
- Jag hade fortfarande inte fått besked om sommarjobbet när jag drog till stan och var helt bitter för det.

PLUSLISTAN

- Så fort jag kom hem igen viftade Malin med femtiolappen som hon hittat på väg hem från skolan = glad Klara
- Jag har nu fått mejl om sommarjobbet. 4 veckors jobb med bl.a fix inför kungabröllopet. Check!
- Jag ska hem till mamma, pappa och lillasyster imorrn. Länge sen jag längtade så mycket efter dom som jag gör nu.




if you want me to be real deep i'll hook you up with some poetry

Jag insåg just att myggjävlarna har vaknat. Gick hem från styrkan och har haft fönstret öppet hela kvällen vilket resulterat i tre kliande bett. Äckliga små djur dom där. Dock får man väl se det positivt för det innebär ju att det är varmt på riktigt och nästan sommar. Ihhhhh.

Idag släppte lite av det där oroliga och stressiga också. Jag och Malin lämnade in projektarbetsrapporten(!!!), Carin och jag började skriva på historiauppsatsen och sen har jag bara ett muntligt prov nästa vecka innan jag är helt klar med gymnasiet. Det innebär att jag inofficiellt tar sommarlov/blir arbetslös på fredag nästa vecka. Elva dagar, sen är jag fri. Det ska firas med grillning eller något annat mysigt. Sen är det sammandrabbning där mellan lördag och söndag. Ser ut som det kommer en himla massa folk så det blir nog grymt. 

Vet ni en annan sak? Hoffmaestro & Chraa kommer till Örebro på onsdag om en vecka. Alltså, som jag längtat. Hur bra??


so do you

Nu börjar festen! Eller ja, snart i alla fall. Nästa vecka.

vemod

Nu är jag hemma igen. Eller ja, jag är tillbaks i Hallsberg åtminstone. Vet inte riktigt vad som är hemma just nu. Har inte varit hemhemma hos mamma och pappa på för många veckor samtidigt som jag mest reser runt och knappt är här heller. Men det heter väl att hemma är där man har människor som man tycker om runt omkring sig? I så fall så är jag nog hemma nu. Och i helgen. Och hos mamma och pappa. Förhoppningsvis hinner jag träffa dom i mellan onsdag-fredag innan jag drar till Danmark över helgen. Vore mysigt.

Om fyra veckor idag har jag min studentmottagning. För fyra veckor sen var jag hemma hos Carin i Finspång. Det var inte alls länge sen. Jag vet inte om jag är glad eller ledsen för att jag ska lämna det här stället så snart. Både och. Mest vemodigt tror jag. Jag vet inte vad som händer sen och det stör mig lite. Det där som ska vara så spännande, att inte veta vad man kommer hamna, jag tycker inte om den känslan. Hatar att inte veta vart jag har saker och ting. Sen gillar jag inte riktigt tanken på att många av de människor jag ser varenda dag nuförtiden, kommer jag kanske aldrig mer träffa. Eller i alla fall inte ha någon vidare kontakt med.

Att människor bara kommer och går sådär, det skrämmer mig lite.

hallelujah!

Kaffet satt som en smäck och jag är forfarande pigg och glad. Awesome!

Nu sticker jag till Karlstad. Ta hand om er så hörs vi när vi hörs.

Puss och Kram

living on the edge

Alltså, rostade mackor kan ju vara det godaste som finns. Inte sånna där vita rostebröd utan riktigt, gott bröd som blir sådär härligt knapriga. Helt sjukt vad det är gott faktiskt. Med en skiva prästost som smälter lite. Det och sushi och du är i min mathimmel.

Om ni undrar över min plötsliga hysteri så beror den på att jag just ätit mellis. Dagens bästa mål, nästan. Jag var(är fortfarande) egentligen sjukt sugen på kaffe men stillade begäret med några mackor och juice istället. Vill så gärna göra en kopp men vet inte riktigt om jag vågar. Försökte mig på en latte i lördags och efter det mådde jag inte kalas. Dumma dumma mage. Har inte druckit riktigt kaffe på över en vecka. Ska nog testa ändå. Det ligger ju en söt liten bulle och väntar i köket och jag menar, hur god är en bulle utan kaffe? Okej, ganska god men ni fattar poängen.

Vill. ha. kaffe. nu.

Återkommer om jag överlevt efter detta lilla experiment.

11 maj. en ynka liten månad kvar

Det var knappt jag hann komma hem innan jag visst skulle iväg igen. Imorrn drar vi till Karlstad för att springa lite SM. Sprint den här gången. Har inga höga förväntningar alls då jag haft en hel hög med problem under våren utan ser istället väldigt mycket fram emot lördag-söndag i Arvika. En långdistans och en medeldistans ska avverkas i tuff terräng med stark kupering. Kan bli kul! 

Ska försöka göra om detta.


kutryggigbuffelskogsmullebild elin

Nu: hänga tvätt.

A man's gotta do what a man's gotta do.

Ni kan ju lyssna på denna lilla listan så länge.

som sagt, inte helt med i matchen

Såg precis att jag just skrivit "medan jag andra studenten ligger på golvet." Det var lite komiskt. Nu förstår ni kanske vad jag menade med att det inte var någon riktig ordning på saker och ting för tillfället.

Tokigt det kan bli.

höga toppar & djupa dalar

Jag ber om ursäkt för att jag är så tokig hörrni. Det är ingen riktig ordning på saker och ting nuförtiden och ena stunden är jag jätteglad ser fram emot allt som kommer medan jag andra studenten ligger på golvet och skriker för att jag inte orkar mer. Alldeles nyss trodde jag att jag hade gjort någonting som jag aldrig hade förlåtit mig själv för. Jag hittade inte mormors ring. I torsdags när vi åkte till Lilian kom jag på att jag inte visste var den var men tänkte att den säkert låg här hemma någonstans. Men ni ska veta att jag letade. Och letade. I varenda jacka, varenda låda, varenda liten väska och byxa. Den var verkligen ingenstans och jag höll helt seriöst på att få panik. När jag för sjuttioelfte gången gick ut i hallen och letade i alla jackorna kom jag på att jag glömt kolla i liftkortsfacket på vinterjackan. Och tror ni inte den låg där?! Alltså, sjukaste stället att lägga den på egentligen men nu blev jag bara glad. Jag lovar och svär att jag aldrig ska behandla ringen på det viset igen. Både för den och för min egen skull. Usch, det var några mycket hemska minuter.

Dagarna hos Lilian i Göteborg var i alla fall helt underbara. Våren hade kommit betydligt längre än här och det var blommor överallt. Solen sken och man kunde gå i bara tröja utan att förfrysa. Vi var på massa fina ställen, fikade massa god fika, shoppade för alldeles för många hundralappar, åt grymma pannkakor hemma hos Maria igår och dansade loss på Trädgårn.

Göteborg, jag kommer garanterat tillbaka. Om inte innan så i alla fall den 12-14 augusti.

Nu blir det bildregn. Ni får blunda om ni vill.


Långedrag













Pusspusspuss

söndag

Hej kompisar!

Idag är det fint väder i Göteborg igen. 18 grader i solen. Mmmmm. Vi ska snart ta vårt pick och pack och åka in till stan och fika i Haga. Kanske blir ett stopp förbi Långedrag och havet på vägen dit. Fina västkusten.

Gårkvällen var kanon. Vi började på Sticky Fingers men vi kände oss alla helt felplacerade då det var 99% glamrockare där så vi bytte snabbt till Trädgårn där vi passade som fisken i vattnet. Det var dans för hela slanten och alla var glada.

Nu måste jag sticka. Bilder kommer senare. Puss och kram


göteborg dag 1
















Göteborg är så himla fint. Idag regnar det dock men igår när vi var på stan hela dagen var det soligt och skönt. Jag lyckades hitta allt det jag skulle shoppa (har typ aldrig hänt förut) och nu är jag mer än redo för studenten.

Magkatarren är ganska okej. Jag mår bra på dagarna och dåligt på nätterna men det går åt rätt håll tror jag. Ikväll väntar utgång (har hört att alkohol är dåligt vid magkatarr så jag får nog ta det ganska lugnt) och förhoppningsvis dans, dans, dans. Blir nog kalas!

Ta hand om er så hörs vi. Puss

sad but true

Jag har väl berättat för er om min värsta fiende? Min mage. Det finns ingen eller inget som har så lika stor makt över mig som min mage. Det är helt sjukt när jag tänker efter. De senaste månaderna har det varit vapenvila mellan oss. Inga problem, inget illamående, ingen magkatarr. Det har varit en mycket fin period ska ni veta. Självklart så tar alla bra saker slut, så även detta lugn.

Inatt kom det och knackade på igen. Jag vaknade första gången klockan fyra och var helt säker på att jag blivit magsjuk, så illa mådde jag. Försökte spy men misslyckades såklart då att spy inte är någonting jag klarar av. Jag kan inte hur mycket jag än vill, det är sant. Jag somnade om men vaknade en timme senare av samma orsak. Sen har det hållit på så hela morgonen. Inga spyor men en fruktansvärd illamåendekänsla i magen. Det är hemskt faktiskt för när man mår så här illa så vill man ju inget hellre än att spy, och så går det inte!

Gick upp någon gång vid åtta och pratade lite med Malin och det var då ljuset gick upp för mig. Eftersom jag inte har feber eller några andra magsjukesymptom så insåg jag när Malin sa att jag är så himla stressad just nu (satt uppe till alldeles för sent för att skriva på en religionsgrej som kändes åt helvete och jag ville bara bryta ihop) att det är den satans magkatarren som hälsat på igen. Läste på internet att magkatarr kan utlösas av stress och mycket kaffe. Stress-check. Kaffe-dubbelcheck.

Det tråkiga (och det bra med kanske) är att jag och Malin ska åka till Göteborg om några timmar. Tyvärr fungerar jag inte som jag ska när jag mår såhär så jag hoppas hoppas hoppas att jag mår bättre snart. Samtidigt så lär det kanske vara ultimat att åka iväg några dagar och bara ha det bra med sina vänner.

Visst? Vi kör på det.

aldrig aldrig ensam



Alltså, det här framträdandet. Hur fint är det inte??

klump i magen

Jag har haft en jättefin dag på alla sätt och vis. Verkligen. Det var bara det att verkligheten slog emot mig när jag klev innanför dörrarna till lägenheten ikväll. Jag insåg plötsligt att det är sjuttiofemtiotusen saker som ska vara gjorda och fixade innan studenten. Helt plötsligt var det inte så lång tid kvar längre. En religionsinlämning som ska vara inne på torsdag som jag inte har hunnit göra och alltså MÅSTE skriva imorrn. Svenska-Pm till talet ska in på fredag = måste också skriva imorrn då vi drar till Gbg på torsdag. Och projektrapporten som ska in den 17:e. Det känns ju som om det är långt till den sjuttonde maj men kruxet är att det är typ bara tre dagar nästa vecka som går att skriva på innan vi ska ner till Karlstad och springa J-cuper.

AHAGHGDDK, så känner jag mig nu ungefär. Blev helt plötsligt skitstressad.

Samtidigt så fick jag helt ont i magen också när jag insåg hur himla mycket saker som måste köpas innan studenten. Studentklänning, studentskor, balskor, balväska, balbiljett, oringenstart osv osv. Studiebidraget my ass. Pojken med guldbyxorna, var är du?

Hoppas för guds skull att jag får det där sommarjobbet som jag sökt. Får besked imorrn. Får jag det inte vet jag inte hur jag ska överleva den här sommaren.

Nu måste jag börja bocka av saker på attgöra-listan.

du var aprilhimlen som jag minns den



19 april 2008. Jag fick gåshud då. Får gåshud nu.

dom bra dagarna bli allt fler

Jag är ledsen att jag lämnade er i sticket igår men jag lyckades inte komma in på blogg.se under hela kvällen. Jag försökte massa gånger, I promise. Too bad.

Måste bara berätta att talet jag höll på svenskan igår gick över förväntan. Är så himla glad! Temat var relationer och jag pratade om Håkan Hellström. Ett väldigt personligt tal om hur han betydde mycket under perioden jag var tillsammans med Niklas. Jag pratade nästan lika mycket om hela Niklasgrejen som om Håkan och var verkligen skitnervös för att jag inte skulle fixa det. Att jag skulle börja grina inför allihopa. Men det var lugnt och det kändes grymt att kunna stå där inför klassen och prata om det så öppet. Det hade jag inte fixat för några månader sen. Definitivt en grej att skriva i "jagärbra-boken" ikväll!

Idag är jag mest glad. Jag sprang intervaller med Lovisa imorse, jag har på mig mina nya fina strumpbyxor med hjärtan på, jag har slutat skolan och jag ska på Johnossi ikväll. Johnossi liksom. Hur bra är inte det? Värsta höjdartisdagen än så länge!







Och ja, jag vet att bilderna är tagna i motljus så det ser ut som mitt i vintern utanför. Men va sjutton, ville bara visa er lite vad jag sysslat med idag.

Nu blir det Johnossipepp!

dags att kasta in handduken



Jag är så förbannat trött. En natt på 10-mila med sovsäck i en brassestol framför storbildsskärmen är riktigt mysig men ger sådär bra sömn. Typ nästan ingen alls. Därför ska jag sova så fort jag har fixat klart mitt muntliga nationella tal till imorrn. Om jag är nervös? Literå.

Ni kan ju lyssna på Our song med Hoffmaestro & Chraa tills vi hörs nästa gång, om ni vill förstås. Sov gott.

RSS 2.0