måndagHej kompisar!

I fredags skrev jag min första riktiga tenta som förhoppningsvis gick ganska okej. Vågar absolut inte ropa hej förrän resultatet kommer men jag håller alla mina tummar för att jag blir godkänd. I helgen har vi kalasat varje dag och haft det hur kul som helst. Som vi brukar med andra ord. Är så glad över att jag har hittat så många härliga människor att hänga med här! Idag är vi lediga så jag har spenderat morgonen med en långfrukost framför skype med Linnea i Australien. Det var så roligt att äntligen få prata med henne igen. Sjukt bra start på dagen! Nu spelar jag gitarr och ska hänga lite tvätt. Snart ska jag möta upp gänget hemma hos Micke för lite gyckelträning till faddrarnas tackfest på onsdag. Sen ikväll har jag tänkt träna lite spinning också (ÄNTLIGEN!). Vore skönt om jag kunde komma igång som vanligt med den saken så snart som möjligt..

Hoppas ni mår bra. Puss!

en onsdagskväll när jag egentligen borde tentaplugga men inte riktigt kan

Tycker liver är så konstigt ibland. Ena sekunden så fantastiskt underbart för att i nästa vara ett mörkt djupt hål. Antingen älskar jag det eller så hatar jag det. Just att det kan skifta så himla fort gör mig lite rädd. Eller otrygg snarare. Man vet att när man är sådär jätteglad så kan det när som helst vända så att man istället blir jätteledsen. Eller det kanske bara är jag? Sen kan jag bli arg på mig själv ibland också. För att jag bryr mig för lite om massa olika saker. Varför bryr jag mig inte mer? Varför engagerar jag mig inte? Varför skänker jag inte mer pengar till behövande? Varför skaffar jag inte ett fadderbarn eller två? Varför frågar jag inte mina vänner och min familj oftare om hur de mår? När jag tänker på alla hemskheter det finns i världen får jag ont i hjärtat. Tror jag undviker att tänka på det för att skydda mig själv. För jag vet att jag blir så inne i allt jag tar mig för så jag hade nog helt enkelt blivit tokig om jag tog in allt på en gång. Jag kanske är feg men jag fixar det inte. Innebär det att jag aldrig kommer våga facea verkligheten? Det är så jäkla synd för det är så mycket jag egentligen vill göra.

dra't i spa't 2011

Nu ska ni få se hur jag hade det i helgen. Det var alltså Draget eller Dra't i Spa't som det heter. En dragkampstävling mellan 16 olika lag från olika program och städer. Vi i pol.kand hade ett lag bestående av åtta av oss 1:or och åtta coacher i form av vårat festeri. Helgen började med fredagspub i Kårallen i fredags kl 15 och sen rullade det bara på. Overallssittning, mellanfest och kravall på fredagen för att sen hoppa upp halv sju på lördagen för att fortsätta festligheterna. Shotfrukost, parad i stan, dragkampen, bastufest, mellanfest, gasque, mellanfest igen och sen eftersläpp med SMK. Så himla fullt upp och så himla kul! Är fortfarande helt slut men skulle gärna göra om det nu på direkten! Typ allt roligt man kan tänka sig på en och samma helg. Så här såg det i alla fall ut. Temat för hela helgen var Afrika och för er som inte ser det så var vi zebror. Enjoy!


Fredagspub

Lag + coacher


Domarna gjorde entré (sjukt välordnad tillställning!)


Uppställning innan start

In action! (Bild snodd från Östgötakorrespondenten)


Och nej, vi vann inte våran första match mot Yarna (teknisk fysik) så vi fick bada lite i Tinnerbäcken istället. Men vi var rätt glada ändå!

Fina laget innan gasquen.

(bilder snodda av vårt grymma festeri: FBI 11/12.)

Nu blir det sängen så man orkar upp för en ny dags tentapluggande. Gonatt!

hjärtat slår lite hårdare med billigt vin, pulsen går lite snabbare med koffein


Ikväll lyssnar jag på den här skivan och pluggar inför tentan på fredag. Nu ska jag läsa Wolff, An introduction to political philosophy en stund. Muy intresante. Sen ska ni få se bilder!

Dra't i spa't - en helg utan dess like


Jag bjuder på den här godbiten från i helgen men sen MÅSTE JAG SOVA. Har festat konstant i 36 timmar och sovit totalt 8 timmar på hela helgen. Hur kul och sjukt som helst på samma gång. Visar er mer imorrn. Puss!

Welcome to my crib

Jag tänkte att det var dags att visa er runt lite. Häng på bara!

Går man in i hallen ser det ut lite så här.

Välkommen, jo man tackar!

Öppnar man sedan dörren och kikar in på toan möts man av det här.

och det här.

Går man sen ut i vardagsrummet/sovrummet/matsalen möts man av detta. Helt okej mysigt om ni frågar mig. Har tänkt att måla ramarna över soffan svarta också någon gång. Det vore fint.

Från andra sidan rummet ser det ut så här. Ser nu att det är väldigt tomt på väggarna ovanför sängen men jag har en jättefin bild på mig och Ellen som jag vill ha där. Note to self: fixa det!

Vardagsrum.


Sitter man i soffan ser det ut så här. Notera alfapetet under bordet som vi köpte till vår vin- & spelkväll förra veckan. Så himla bra investering!

La cucina.

Lite matlagningsutsikt.

Och där hade vi gått varvet runt. Måste säga att jag är väldigt nöjd över mina 27 kvadrat. Ganska mysigt och det känns liksom verkligen som mitt på något vis. Knäpp men ganska rolig känsla.

onsdag

Kom just hem från ännu en sjukt värd kväll. Satt hela dagen idag i skolan och pluggade så jag, min vapendragare Thea och Carl-Johan tyckte vi var värda något roligt ikväll. Efter många om och men slutade det hela med öl och bowling (och tacos!) nere vid Stångån. Allt för endast en hunka. Så himla bra och kul och trevligt på alla sätt. Sen att jag satte personligt rekord (tror jag i alla fall) och fick 153(!!) på en serie gjorde ju inte kvällen sämre.

Nu väntar John Blund. Föreläsning kl 8 imorrn och sen blir det Leviathan hela dagen lång. Har ni tur kanske ni kan få en liten guidad tur i min lägenhet imorrn också. Puss & gonatt!

hälsning från pluggsoffan


Idag har jag lagt Platon åt sidan och vigt min själ åt den här lilla tegelstenen. Sådär kul än så länge men det kanske blir bättre. Hoppas jag. Ur högtalarna strömmar den här listan och för en sekund slog det mig att det hade varit fint att tycka om någon sådär himla mycket som dom sjunger om. Så länge sen nu.

början på nått nytt och nånting underbart

Nu är jag här igen. Ligger i min nyköpta soffa i min nyinredda lägenhet i vad som kallas mitt nya hem. Känns riktigt jäkla bra faktiskt. Skolan är igång på riktigt och även fast jag fortfarande är sjukt sliten och lite småsjuk sen nollningen så börjar jag komma in i det. Vi läser just nu politisk teori och imorrn har jag seminarium på Platons bok Staten. Mycket men ändå rätt intressant. Så så här långt har jag inte ångrat mig en sekund och det känns inte som att jag kommer göra det heller. Sen har jag hur mycket sköna människor som helst runt mig så varje dag är ju som en enda lång skrattfest som aldrig tar slut. Tänker mig minst tre år med dessa sköningar, kan ju inte bli annat än fantastiskt.

Ikväll var jag på upptaktsmöte med Lithe Vilse också, studenternas orienteringsklubb. Så fort knät är helt tänker jag inte vara sen på att joina.

Så mycket nytt och bra. Vet inte varför men jag trodde nog att allt skulle vara lite krångligare än det har varit. Allt har gått som på räls och nu känns det verkligen som jag hamnat på rätt ställe. Är lite hög på livet.

Nu blir det knäckemacka med leverpastej och saltgurka. Dumt att klaga!

det är okej att känna

Hej kompisar.

Bloggen har inte försvunnit, den har bara haft lite semester under min nolle-p/inflyttning/skolstart men den är snart på benen igen. Ni ska få följa med på massa äventyr. Men först vill jag att ni alla ska titta på den här filmen. Snälla, gör det.


RSS 2.0